潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

Farfetch return 是否要收運費?

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

mickeylam 發表於 19-1-12 18:52
Farfetch return 是否要收運費?

free return
但如果之前收了運費,退款時就不會退回之前已收取的運費。

wcpcelia    發表於 19-1-14 10:23
Hello...

子爵府

kamanma 發表於 19-1-12 19:00
free return
但如果之前收了運費,退款時就不會退回之前已收取的運費。

咁如果之前冇收運費呢?啱啱買左幾對難
鞋,等緊送貨有對可能要退貨

大宅

BabyMiMi 發表於 19-1-13 01:10
咁如果之前冇收運費呢?啱啱買左幾對難
鞋,等緊送貨有對可能要退貨
...

如果你訂既時候已free運費,咁就包退貨運費的,個 box有齊成 set單,要先用電腦上網入去click要 return嘅 product,之後有個 return number, 然後打比 DHL約時間上門收就得架喇

子爵府

ipanna 發表於 19-1-13 01:45
如果你訂既時候已free運費,咁就包退貨運費的,個 box有齊成 set單,要先用電腦上網入去click要 return嘅 ...

Thank you!

別墅

如果你訂既時候已free運費,咁就包退貨運費的,個 box有齊成 set單,要先用電腦上網入去click要 return嘅 ...

我買嘅時候,係滿幾多錢就免運費,所以送來嘅時候就免運費。
但我見而家退貨嘅時候,就退唔足,有句”Freight cost 16.67€ freight cost not I be included in grand total”

大宅

mickeylam 發表於 19-1-13 14:12
但我見而家退貨嘅時候,就退唔足,有句”Frei ...

我聖誕前買了 2個手袋,一樣係要滿幾多先 free 運費,之後收到一個太大,响24/12就用 DHL return左返去 farfetch,如果你有疑問個句野可以 send e mail or打電話去問吓

wcpcelia    發表於 19-1-15 09:28

男爵府

ipanna 發表於 19-1-13 14:40
我聖誕前買了 2個手袋,一樣係要滿幾多先 free 運費,之後收到一個太大,响24/12就用 DHL return左返去 fa ...

想請問係farfetch 購物係直接填屋企地址就可以?

大宅

RAINQQ 發表於 19-1-27 13:30
想請問係farfetch 購物係直接填屋企地址就可以?

男爵府

ipanna 發表於 19-1-27 13:32

Thank you (emoji)(emoji)

民房

唔好意思,想請教一下,一般 return shipment 要等幾耐先收返退款㗎? 剛剛買咗個袋但又睇中另一個,所以想 return ... thanks !!!

別墅

Minijoo 發表於 19-1-31 21:46
唔好意思,想請教一下,一般 return shipment 要等幾耐先收返退款㗎? 剛剛買咗個袋但又睇中另一 ...

我只試過一次,約兩星期。

民房

回覆 mickeylam 的帖子

Thank you very much!咁我退返去先

別墅

想問我拆的Farfetch 盒爛左怕唔怕?原裝盒無事。

另外佢盒入面已有return notes 同bar codes 紙要貼在盒上口嗎?原本的貼在盒DHL要撕下來嗎?

大宅

Tofyma 發表於 19-2-9 16:47
想問我拆的Farfetch 盒爛左怕唔怕?原裝盒無事。

另外佢盒入面已有return notes 同bar codes 紙要貼在盒 ...

你可以打去 DHL book 時間叫佢比個盒你係 free 的,爛盒最好吾好用,不用封盒連return note同 bar codes自己留一份 copy 其餘比 DHL速遞員就 ok, 佢會幫你封盒同寄

別墅

ipanna 發表於 19-2-9 16:53
你可以打去 DHL book 時間叫佢比個盒你係 free 的,爛盒最好吾好用,不用封盒連return note同 bar codes自 ...

ipanna

謝謝妳,我見在Farfetch 按退貨時已揀選好時間收貨,你指是否我在打電話去?咁原先的盒是否可以扔?
而文件就分開給速遞員對嗎?Bar code 紙有2款各一張都比他?自己只留一張return note(信封內有三張)和invoice相信不用比?

唔好意思太多問題,期待回覆。

大宅

Tofyma 發表於 19-2-10 08:00
ipanna

謝謝妳,我見在Farfetch 按退貨時已揀選好時間收貨,你指是否我在打電話去?咁原先的盒是否可以 ...

係,在收件之前打去DHL叫佢地比個盒你。
到DHL staff收件時你比晒佢睇,佢識收需要的文件,return note有退貨你要簽名的比2張佢,自己keep1張

別墅

ipanna 發表於 19-2-10 08:09
係,在收件之前打去DHL叫佢地比個盒你。
到DHL staff收件時你比晒佢睇,佢識收需要的文件,return note有 ...

哦好彩你話我知,咁我簽定先,因收貨時我未必在家,謝謝你!

伯爵府

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mickeylam 發表於 19-1-13 14:12
但我見而家退貨嘅時候,就退唔足,有句”Frei ...

咁即係會扣起運費嗎?

別墅

iammelonpanna 發表於 19-3-2 18:44
咁即係會扣起運費嗎?

成個過程完咗之後,睇返張單,係退返全數

所以其實都唔係好明嗰句野代表啲乜

首頁

尾頁

跳至