親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有無近弘大站推介,thx

男爵府

回覆樓主:

Amanti Hotel Seoul or AP Seoul Guesthouse

wcpcelia    發表於 17-12-26 16:10

瑪瑙宮

BestHKMother 發表於 17-12-25 23:11
Amanti Hotel Seoul or AP Seoul Guesthouse

其實我都book咗前者酒店,但後來諗去7日6夜,2條友要帶好多衫,而呢間酒店無自助洗衣,諗緊係咪住民宿好d呢?但又唔知邊間好,因我帶住阿囡
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

瑪瑙宮

jessicali 發表於 18-1-11 09:33
我在11月尾去過首爾,住弘大Again Seoul guesthouse , 好方便有機鐵站地鐵站止需要2分鐘,又是香港人開
...

下次試下呢間,今次我住ap seoul guesthouse

男爵府

回覆 ChammyMAMA 的帖子

我都book左這間, 不過6月才入住.

瑪瑙宮

vkzone 發表於 18-1-16 13:07

我都book左這間, 不過6月才入住.

ap?你住1館定2館呀?

大宅

回覆樓主:

我都想知呀

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

住民宿,記住 check有冇登記證先訂

弘大開咗好多新酒店,剛開幕有L7 Hongdae, 9brick都係新, 4月左右有 rysehotel

今年嚟緊仲有一至兩間, 其中一間睇名好似叫 flamingo ,喺amanti 隔籬

男爵府

我book 左了2館. 我見佢有兩個館, 多房間, 無唸起問登記證添~

瑪瑙宮

vkzone 發表於 18-1-16 17:34
我book 左了2館. 我見佢有兩個館, 多房間, 無唸起問登記證添~

我訂咗1館,7月去

男爵府

我貪2號館D房好似大DD, 所以揀左2號館, 但其實好似1號館地點好DD.

瑪瑙宮

vkzone 發表於 18-1-17 09:41

我貪2號館D房好似大DD, 所以揀左2號館, 但其實好似1號館地點好DD. ...

我見2館遠d,所以訂1館

大宅

我想請問, 第二次去首爾, 上次住會賢站附近的酒店, 距離地鐵都要約8-10分鐘路程, 覺得每日回酒店行得好累.

今次想住弘大, 因為上次只去過半天, 有很多好食, 好睇都沒時間去. 但未住過民宿, 一家三口, 老公好易敏感, 是否民宿床舖, 清潔不能保障呢? 是否住酒店好些呢? 新開的L7 弘大好嗎? AMANTI 是否要行好遠呢? 請指教!

侯爵府

好媽媽勳章

moniquechoy 發表於 18-1-18 17:27
我想請問, 第二次去首爾, 上次住會賢站附近的酒店, 距離地鐵都要約8-10分鐘路程, 覺得每日回酒店行得好累. ...

L7 我都想訂,但最大只得三人房

Amanti 有四人房,但我想要個期已 full

L7 喺路口,Amanti再入多個街口,但我覺得唔算遠,都係近地鐵1號出口

大宅

jutau 發表於 18-1-19 21:52
L7 我都想訂,但最大只得三人房

Amanti 有四人房,但我想要個期已 full

thanks

大宅

jutau 發表於 18-1-16 17:09
住民宿,記住 check有冇登記證先訂

弘大開咗好多新酒店,剛開幕有L7 Hongdae, 9brick都係新, 4月左右有 ry ...

請問怎样check 有冇登记?

侯爵府

好媽媽勳章

那邊的星星 發表於 18-1-21 00:07
請問怎样check 有冇登记?

有一個網址,但係韓文嘅, 可以揀

숙박업 (住宿業)

或者

외국인관광도시민박업 (外國人觀光城市民宿)

http://www.localdata.kr

如果你有心水民宿但又唔識睇,我可以幫你查下,雖然我都只係識好少韓文

或者有一個叫Seoul Stay 網站有中英日韓文,有寫合法民宿資料,但都唔係有齊晒

http://stay.visitseoul.net/mobile/eng/index.html?

大宅

jutau 發表於 18-1-26 01:35
有一個網址,但係韓文嘅, 可以揀

숙박업 (住宿業)

thanks

首頁

尾頁

跳至