親子旅遊

跳至

首頁
34567...16

尾頁

民房

Hi 靚寶

韓國六歲以下的小童係免車費的,
但我D已經over6歲la,要比錢la

希望你回來后和我們分享下你的行程la:)

大宅

原帖由 靚寶 於 09-3-11 09:14 發表
大家可以去銅鑼灣的世貿中心的韓國觀光社攞資料, 尋日我老公去攞左好多野番黎, 有本好似月曆咁樣揭既書好厚, 成寸厚係教點去果d景點, 仲有中文及韓文, 如果真係唔識可以拎住果本野俾d韓國人睇, 叫d韓國人教我地點行, ...

如果經常搭mtr, 可以買張t-money, 類似香港既8達通, 方便好多! 次次搭都好似有優惠!
仲有睇下你地會唔會搭機場巴士, 可以print out coupon, 一個人來回慳2000won, everland都有coupon, 一個人都係慳2000won!

侯爵府

邊度有coupon print?

原帖由 mic121 於 09-3-12 20:51 發表

如果經常搭mtr, 可以買張t-money, 類似香港既8達通, 方便好多! 次次搭都好似有優惠!
仲有睇下你地會唔會搭機場巴士, 可以print out coupon, 一個人來回慳2000won, everland都有coupon, 一個人都係慳2000won! ...

侯爵府

邊度有coupon print?

原帖由 mic121 於 09-3-12 20:51 發表

仲有睇下你地會唔會搭機場巴士, 可以print out coupon, 一個人來回慳2000won, everland都有coupon, 一個人都係慳2000won! ...

民房

everland web site 有coupon print.:lol:

伯爵府

醒目開學勳章

http://www.everland.com/MultiLanguage/chinese1/everland/ticket/ticket.html

原帖由 evalimama 於 09-3-12 22:35 發表
everland web site 有coupon print.:lol::" />

民房

Hi Mom Mom

我pm左你,你收唔收到呀

民房

係呢個網站有好多coupon print 

http://www.seoulnavi.com/coupon/coupon_list.php?key=01

有化粧品,歺廳,机場巴士的折扣卷:)

複式洋房

請問喺香港買Nike 波鞋抵D 定喺seoul 抵D?

同埋4月尾天氣凍唔凍嫁?我同我C6 同l歲 BB 去...

首爾有冇BB用品賣嫁?

thx [/quote]

民房

Mom Mom

我又pm左你la,唔知收唔收到呢?
Sorry呀,我唔係好識用pm.

水晶宮

t-money 每程車平W100, CITYPASS車程冇得平, 不過去樂天世界, 63大廈, 食飯及劇場等都有折扣, 所以大家可以睇下邊種啱自己! 兩隻CARD 都唔可以退番錢, 但係剩左既錢會退番俾客!

侯爵府

兩隻card都唔可以退番錢, 但係剩左既錢會退番比客 --- 唔明呀

原帖由 靚寶 於 09-3-13 21:22 發表
t-money 每程車平W100, CITYPASS車程冇得平, 不過去樂天世界, 63大廈, 食飯及劇場等都有折扣, 所以大家可以睇下邊種啱自己! 兩隻CARD 都唔可以退番錢, 但係剩左既錢會退番俾客! ...

侯爵府

evalimama,

please check pm.

原帖由 evalimama 於 09-3-12 23:29 發表
Mom Mom

我又pm左你la,唔知收唔收到呢?
Sorry呀,我唔係好識用pm.

侯爵府

好似月曆咁樣揭既書? 即係點揭呀. 我打去問個姐姐,佢話無本係向上揭既, 佢比左本好似書咁揭既 travel guide 我 only.

你可5可以影張相post 出黎睇下咩樣既?

原帖由 靚寶 於 09-3-11 09:14 發表
大家可以去銅鑼灣的世貿中心的韓國觀光社攞資料, 尋日我老公去攞左好多野番黎, 有本好似月曆咁樣揭既書好厚, 成寸厚係教點去果d景點, 仲有中文及韓文, 如果真係唔識可以拎住果本野俾d韓國人睇, 叫d韓國人教我地點行, ...

伯爵府

醒目開學勳章

MomMom

好似月曆咁樣揭既書,係填份問卷送架!

民房

原帖由 MomMom 於 09-3-13 21:50 發表
兩隻card都唔可以退番錢, 但係剩左既錢會退番比客 --- 唔明呀

張T-money card要按金won2500/張,按金不能退錢
即係話要比won2500買張card先,入面係無錢既,要增值先用得,用唔哂可以退番錢(除咗買卡個2500won)

侯爵府

個姐姐又唔同我講,我填比佢lor.

KSY, 你有無?

原帖由 KSY 於 09-3-13 22:10 發表
MomMom

好似月曆咁樣揭既書,係填份問卷送架!

侯爵府

明白啦,5該晒。

原帖由 evalimama 於 09-3-13 22:44 發表

張T-money card要按金won2500/張,按金不能退錢
即係話要比won2500買張card先,入面係無錢既,要增值先用得,用唔哂可以退番錢(除咗買卡個2500won)

侯爵府

知5知首爾搭的士貴唔貴?我一行四人,會唔會拉搭的士抵過坐地鐵?

原帖由 evalimama 於 09-3-13 22:44 發表

侯爵府

知5知首爾搭的士貴唔貴?我一行四人,會唔會拉搭的士抵過坐地鐵?

首頁
34567...16

尾頁

跳至