親子旅遊

跳至

首頁
23456...16

尾頁

民房

Hi Mom Mom,

我打算10號去everland, 11號行弘大,新村, 12號喺酒店附近行下,跟住要出機場啦
你的行程係點呢?

水晶宮

終於comfirm 左酒店, book 唔到明洞, book左東大門的acacia hotel, 所有行程都因為航機時間同埋酒店地點改左, 仲可以去多一日, 前幾日嘔心瀝血度左個行度, 相信都係最後的決定....原來真係幾辛苦....(由plan行程到book機票酒店) 宜家係搭朝早9點38分機, 去到首爾2點30分

day 1
香港 -首爾-酒店放低行李 - 明洞行街 - 南山睇夜景 - 明洞 食dinner - 酒店

day 2
愛寶樂園 (大概玩1日 約夜晚7點) - 江南晚飯 - 酒店

day 3
戰爭博物館 - 景福宮 - 仁寺洞 - 南大門 +dinner - 酒店

day 4
汝矣島(汝矣公園睇櫻花 , 遊漢江, 63大廈, 參觀kbs電視台) - 酒店

day 5
樂天世界 - 南山谷韓屋村 - 梨大- 弘大 - 酒店

day 6
慶熙大學 - 東大門 - 機場 - 香港

侯爵府

靚寶,

你3月31日飛,4月5日返到hk, 我地都未出發,到時麻煩你上黎講下你行程如何。點搭車....比D意見我地啦。

原帖由 靚寶 於 09-3-9 10:29 發表
終於comfirm 左酒店, book 唔到明洞, book左東大門的acacia hotel, 所有行程都因為航機時間同埋酒店地點改左, 仲可以去多一日, 前幾日嘔心瀝血度左個行度, 相信都係最後的決定....原來真係幾辛苦....(由plan行程到bo ...

侯爵府

另外你地有無聽過有個park 叫seoul land? 你地會5會去??

原帖由 evalimama 於 09-3-8 17:45 發表
Hi Mom Mom,

我打算10號去everland, 11號行弘大,新村, 12號喺酒店附近行下,跟住要出機場啦
你的行程係點呢?

侯爵府

軒軒媽,

請問你由邊到坐taxi去seoulland呀? how much?

原帖由 軒軒媽 於 09-3-5 13:22 發表
http://chn.seoulland.co.kr/chn/general/general05_01.html
去首爾樂園之交通圖

因為我去程是坐的士, 回程是才坐小火車去地鐵站口,所以不肯定上車地點,但架火車有成2架巴士咁長,好搶眼架!應該不難搵!

小見議:
1) ...

水晶宮

原帖由 MomMom 於 09-3-9 21:22 發表
另外你地有無聽過有個park 叫seoul land? 你地會5會去??

我地都有打算去...覺得都幾吸引不過未搵到時間, 要再睇下先!

別墅

我打算復活節去韓國, 想問下到時應該大概幾多度呢? 我呢幾日見天氣報告0-10oC

侯爵府

靚寶,

我既行程睇你啦, 你記住上黎分享呀.

原帖由 靚寶 於 09-3-9 22:29 發表

我地都有打算去...覺得都幾吸引不過未搵到時間, 要再睇下先!

別墅

由江南站出發,大約won10,000,唔好坐黑色的士(貴Double $)
係呀!你地有冇打電話去韓國觀光公社取地圖(free post)呀? send 個 request mail 去, attach 回郵地址, 就ok架啦!

電話
(852)2523-8065
傳真
(852)2845- 0765
電郵地址
[email protected]

http://big5chinese.visitkorea.or.kr/cht/MA/MA_CH_9_1_2_1.jsp

原帖由 MomMom 於 09-3-9 21:28 發表
軒軒媽,

請問你由邊到坐taxi去seoulland呀? how much?

侯爵府

軒軒媽.

thanks you. 岩岩send左email 去拎啦.

原帖由 軒軒媽 於 09-3-10 13:02 發表
由江南站出發,大約won10,000,唔好坐黑色的士(貴Double $)
係呀!你地有冇打電話去韓國觀光公社取地圖(free post)呀? send 個 request mail 去, attach 回郵地址, 就ok架啦!

電話(852)2523-8065http://big5chinese.vis ...

民房

原帖由 MomMom 於 09-3-9 21:22 發表

Not enough time la.:(

水晶宮

大家可以去銅鑼灣的世貿中心的韓國觀光社攞資料, 尋日我老公去攞左好多野番黎, 有本好似月曆咁樣揭既書好厚, 成寸厚係教點去果d景點, 仲有中文及韓文, 如果真係唔識可以拎住果本野俾d韓國人睇, 叫d韓國人教我地點行, 又或者搭的士時可以俾的士司機睇, 唔使咁慌張! 仲有大大張地圖攞...不過果個詢問處個姐姐仔十問九唔知, 淨係知道搭地鐵有個citipass 係for 遊客用, 去愛寶樂園有discount, 所以唔想日日買地鐵票可以買張呢d, 方便d

水晶宮

MomMom ,

我起其他網站見到人地提首爾公園話麻麻地, 地方唔大, 人又少, 冇咩野睇仲有荔園feel, 所以我決定都係唔去了!

民房

Hi靚寶,

你會搭咩車去everland呢?

我見其他網站介紹有架巴士係市廳和東大門開出直接去everland架

民房

我昨日打過電話去問呢間巴士公司,有個識講英文既男人答我,日日有車9:00係市廳開出,9:30到東大門跟住去everland
車費W10000/人/來回(大小同價)
回程everland6:00

民房

我唔想帶住小朋友轉地鐵再轉巴士,所以想搭呢架車,我到左酒店後會請酒店幫我reconfirm一下D上落時間同地點。
這是巴士公司的網站和電話 :

www.daesungtour.co.kr/sub2.htm
032-322-7001

民房

靚寶,

如果你會試搭呢架車或其他情况,回來請分享,感激不盡,謝謝

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

I may go 釜山 from 12-15 May.

Anyone can share IT?

水晶宮

原帖由 evalimama 於 09-3-11 16:17 發表
靚寶,

如果你會試搭呢架車或其他情况,回來請分享,感激不盡,謝謝

我地仲考慮緊會唔會坐呢架巴士!

水晶宮

其實想問下韓國會唔會好似日本咁, 有好多野六歲以下的小童都唔收費呢?

首頁
23456...16

尾頁

跳至