親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

別墅

http://chn.seoulland.co.kr/chn/general/general05_01.html
去首爾樂園之交通圖

因為我去程是坐的士, 回程是才坐小火車去地鐵站口,所以不肯定上車地點,但架火車有成2架巴士咁長,好搶眼架!應該不難搵!

小見議:
1) 無論去邊個目的地都好, 最好在網站或旅遊書內找韓文名稱, copy & paste或抄左出黎, 就算問路都方便d! 如果坐的士也可比司機睇(TAXI比起HK不太貴), 因為比英文地名佢地都唔會識架!
2) 講國語比講英文好, 中年女人好多都識講/聽!

原帖由 snoppy 於 09-3-4 14:09 發表
軒軒媽

小火車你邊到坐? thanks.

別墅

我都打算4月5日去首爾 + 濟洲自遊行呀, 但咩都未book
已經full 晒喇?

侯爵府

岩岩confirm左10/4-13/4 自由行去首爾. 坐korean airline, 凌晨機, 住Fraser Place Central 既 apartment. 3大1小, 2 bedroom 果隻房. total $14,9xx + tax. 貴嗎??

而家諗緊行程. 真係無從入手. 睇住本travel book 都好頭痕

伯爵府

醒目開學勳章

MomMom,

好開心,有bk媽咪同一日出發住埋同一間apartment,我係10出發不過我地14先返,我2大1小,到時有緣見喇!我都未plan行程,我地會去睇櫻花同去2個樂園,你有冇咩好建議?

侯爵府

嘩, 我一家4口去首爾真係有d 驚. 我老公本來suggest 跟團, 但我地成6-7年無跟過團. 自由行去過好多地方. 係今次最驚. 而家搵到個伴, 好開心呀. 不如一齊玩啦. 你有咩資料 pm 我啦. 你小朋友有幾大呀? 我大女14歲, 細仔都 9歲啦. 唔知岩唔岩玩呢. 你坐咩airline? 你個package幾多 $$.

見到你同日同一間酒店, 真係好興奮呀.

原帖由 KSY 於 09-3-5 18:34 發表
MomMom,

好開心,有bk媽咪同一日出發住埋同一間apartment,我係10出發不過我地14先返,我2大1小,到時有緣見喇!我都未plan行程,我地會去睇櫻花同去2個樂園,你有冇咩好建議? ...

伯爵府

醒目開學勳章

係,我都好開心有BK媽咪同日出發又住埋同一間APARTMENT,今次係我地第二次自由行,上次去台灣,所以溝通唔係問題,今次都幾驚溝通唔到架,不過老公話冇有怕喎,我小朋友7歲,行程未定,不過應該一日去樂天,一日去愛寶,一日去汝矣島睇櫻花,我有咩資料就PM你.

我地坐CX又係零晨機,好似係0:20,我個PACKAGE係5D4N,2大小AROUND$14500.

原帖由 MomMom 於 09-3-5 19:28 發表
嘩, 我一家4口去首爾真係有d 驚. 我老公本來suggest 跟團, 但我地成6-7年無跟過團. 自由行去過好多地方. 係今次最驚. 而家搵到個伴, 好開心呀. 不如一齊玩啦. 你有咩資料 pm 我啦. 你小朋友有幾大呀? 我大女 ...

侯爵府

你個package幫邊間買? 大家都係凌晨機, 不如到時約埋係機場見個面先啦, 去到around 5am, 再一齊搵車返hotel la. 諗起都開心.

你個7歲小朋友係仔定女? 同我個仔都岩玩wor. 你住 one bedroom?

你之前自由行去過韓國, 咁就好啦, 今次應該無問題啦. 係呢, 你打算係機場點去酒店? 5am 到, 之後做咩好? 大家一齊set 個行程睇下啦.

你有無msn? 我地不如msn 再傾. 如果有, 你pm 個msn address 比我啦.

原帖由 KSY 於 09-3-5 20:43 發表
係,我都好開心有BK媽咪同日出發又住埋同一間APARTMENT,今次係我地第二次自由行,上次去台灣,所以溝通唔係問題,今次都幾驚溝通唔到架,不過老公話冇有怕喎,我小朋友7歲,行程未定,不過應該一日去樂天,一日去愛寶,一日去 ...

伯爵府

醒目開學勳章

我個package係cx holiday買架,包早餐.係我00:20機,你呢?
我小朋友係囝囝,都應該岩玩架,係我住one bedroom架.
我幾年前去過korea不過係跟團,我既意思係今次係我地第二次自己行,第一次係去台灣.
其實我地預左一日去樂天,一日去愛寶,同一日去汝矣島睇櫻花,如果大家行程相同既可以一齊去玩.

Please check pm

侯爵府

哈哈, 真橋, 我班機係 00:25, 去到 seoul 係 04:55. 咁早去到你地打算點?

我都係包早餐(except Sunday).

我去4日only 都係諗住去 愛寶, seoulland, 樂天 同汝矣島.

Please check PM.

原帖由 KSY 於 09-3-6 10:58 發表
我個package係cx holiday買架,包早餐.係我00:20機,你呢?
我小朋友係囝囝,都應該岩玩架,係我住one bedroom架.
我幾年前去過korea不過係跟團,我既意思係今次係我地第二次自己行,第一次係去台灣.
其實我地預左一日去樂 ...

伯爵府

醒目開學勳章

HIHI MomMom,

我係msn度add左你喇

原帖由 MomMom 於 09-3-6 11:46 發表
哈哈, 真橋, 我班機係 00:25, 去到 seoul 係 04:55. 咁早去到你地打算點?

我都係包早餐(except Sunday).

我去4日only 都係諗住去 愛寶, seoulland, 樂天 同汝矣島.

Please check PM.

...

民房

Hi Mom Mom and KSY,

我都係住呢間service apartment, 我會搭CX 8/4凌晨機出發5D4N:-P

伯爵府

醒目開學勳章

evalimama,

好開心又多個bk媽咪住埋同一間apartment,你早我地兩日,你係唔係都係cx holiday買package架!你幾多個人去ah!plan左行程未ah!你會搭咩車去呢間apartment ah!

原帖由 evalimama 於 09-3-7 16:34 發表
Hi Mom Mom and KSY,

我都係住呢間service apartment, 我會搭CX 8/4凌晨機出發5D4N:-P

民房

Hi KSY,

我的機票和service apartment是分開book的。
我們2大2小,1個12歲女,l個9歲女。
我會搭巴士去酒店。

民房

酒店教我搭6005号機場巴士。
係East Gate 5B or West Gate 12A等車
往Seoul Station 方向, 車程70分鐘, 車費大人KW9000
係'Vabien Suites'站落車, 然後反方向行500米就到啦。
你地係咪打算咁樣搭車呢?:loveliness:

大宅

HI,
Please pm the package details & prices to me, i want to go with my family.

many thanks!

民房

Hi happydaughter,

你幾時出發呀!你可以check 下cx holiday啦:D

民房

我個package大約$15000.-連稅。
2房果隻,5D4N, 3大1小(因大女要計大人錢)

複式洋房

請問喺香港買Nike 波鞋抵D 定喺seoul 抵D?

同埋4月尾天氣凍唔凍嫁?我同我C6 同l歲 BB 去...

首爾有冇BB用品賣嫁?

thx

侯爵府

evalimama,

我個package都係3大1小呀,阿女都係要算大人。
我地都有10-12號 3日可以一齊玩wor. 有時間交流下個行程啦

原帖由 evalimama 於 09-3-7 18:05 發表
Hi happydaughter,

你幾時出發呀!你可以check 下cx holiday啦:D

伯爵府

醒目開學勳章

evalimama

我諗我地都係用你呢個方法去酒店.

原帖由 evalimama 於 09-3-7 17:49 發表
酒店教我搭6005号機場巴士。
係East Gate 5B or West Gate 12A等車
往Seoul Station 方向, 車程70分鐘, 車費大人KW9000
係'Vabien Suites'站落車, 然後反方向行500米就到啦。
你地係咪打算咁樣搭車呢?:loveliness: ...

首頁
12345...16

尾頁

跳至