家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日有無人會入貨? 有無人留意#1393

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

good morning, today rise a lot, maybe nothing good to buy.
Hope I can sell out my 308 as it back up to my buying price now:>

男爵府

各位早晨:loveliness:
bk Short 左幾日,攪到我無得上黎吹水,
見您哋都有入吓貨仔,有d手痕添
# 52 大快活

男爵府

原帖由 建男媽咪 於 09-1-5 09:41 發表
今日有無人會入貨? 有無人留意#1393

建男媽,
你個仔個樣幾型仔喎,直頭靚仔添,係咪遺傳你咁靚 .E.....你唔係留意開1088咩?咁快換晝啦

# 52 大快活

男爵府

原帖由 木土土 於 09-1-4 14:08 發表
Happy new year to everyone!!

我自己2008年年結成績慘不忍睹 , 希望09年可收復失地

年尾個日最後競價時段入咗2823 (@8.36), 但1月2日升得比起其他股份差很多, 內地a股都好似升唔起 , 唉!第一 ...

木土土,
唔洗 你睇吓2823升緊喎,09年你轉運架啦,一於賺番番黎
# 52 大快活

伯爵府

will not buy anything, just want to sell 1 lot of #5 bought by mistake (want to buy 1 lot on that day, but set 2 lots).

also want to sell my remaining #268 (10,000 bought at 0.86, now 0.87).

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

268 today higher is 0.89.

原帖由 c-wong 於 09-1-5 10:46 發表
will not buy anything, just want to sell 1 lot of #5 bought by mistake (want to buy 1 lot on that day, but set 2 lots).

also want to sell my remaining #268 (10,000 bought at 0.86, now 0.87).

禁止訪問

男爵府

原帖由 summichalle 於 09-1-5 11:16 發表
升幅收窄,冇貨在手,我唔入市。費事接火棒。

Hi Michalle,
我而家重申部署09年投資組合,諗緊咩股份好呢?

有樣是我對港股先前看法,先前我對恒指未來低位10000點有些改變,我現在重申對港股09年低位是11000-12000點左右.唔知有無估錯.
面對的是在2至3月份大小非解禁,以及業績期....數據可能顯示經濟興衰?
# 52 大快活

禁止訪問

大宅

原帖由 Andywoofung 於 09-1-5 10:37 發表

建男媽,
你個仔個樣幾型仔喎,直頭靚仔添,係咪遺傳你咁靚 .E.....你唔係留意開1088咩?咁快換晝啦

我都無遺棄到#1088, 不過佢好貴, 但我老公叫我留意吓#1393, 但今日個市無咩力, 好似上唔倒, 我都係睇定吓先, 無端端bk走番我個仔個樣出黎, 我之前取消咗架

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原帖由 summichalle 於 09-1-5 13:29 發表
你个公子又真係靚仔 bor.

大家比面啫, thank you, 大家認為電訊股炒完未? 我想翻炒 #2342

男爵府

原帖由 summichalle 於 09-1-5 12:10 發表
我不是高手,見笑了,我正想問你呢。
又討論吓,分散各類行業,內銀股,#939,#3968 跑快D,基建,#1186,#3983 ,#2628,#2800,2828
#5, #941 不是我杯茶,#941 受國家政策影响, #5 落後大市。#5 短炒還可以

你說得對,睇最淡羅家聰改變口 ...

Michalle,
客氣啦,正如你講討論才有進步,無話高手唔高手,大家一樣平等.
(#5, #941 不是我杯茶,#941 受國家政策影响, #5 落後大市。#5 短炒還可以)我終於放棄#5仔,落後之中又唔見有咩值得我 941雖然係龍頭,但正如你講受政策有可能攤分市場佔有.
係呀,12000點黎入市贏面高,起碼守得開心.

# 52 大快活

男爵府

原帖由 建男媽咪 於 09-1-5 12:38 發表

我都無遺棄到#1088, 不過佢好貴, 但我老公叫我留意吓#1393, 但今日個市無咩力, 好似上唔倒, 我都係睇定吓先, 無端端bk走番我個仔個樣出黎, 我之前取消咗架 ...

特然彈出咁神奇,,我都無咩特別整相出黎,事關自己唔識整
# 52 大快活

男爵府

原帖由 summichalle 於 09-1-5 13:29 發表
你个公子又真係靚仔 bor.

恨都恨唔到
# 52 大快活

男爵府

原帖由 summichalle 於 09-1-5 13:31 發表
你又講吓你的 09年投資組合,好嗎?

仲睇緊....暫時得一隻2628
# 52 大快活

大宅

原帖由 Andywoofung 於 09-1-5 14:21 發表

仲睇緊....暫時得一隻2628

你真係好似我咁鐘情一隻股

伯爵府

原帖由 0906 於 09-1-5 10:07 發表
good morning, today rise a lot, maybe nothing good to buy.
Hope I can sell out my 308 as it back up to my buying price now:>

hv u sold your 308? I sold 1 lot of #5 at 77.5 purchased at 76.65. earned abt $40 after less charges, haha. i don't want to hold #5 la as stock price no potential to rise.

will not buy any more stock now unless HSI drops 700-1000 on 1 day.

首頁

尾頁

跳至