夫婦情感

跳至

首頁
12345...64

尾頁

珍珠宮

www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18241068&extra=page%3D1

原來一件事發生咗, 你點樣努力都唔可以完全忘記. 之前C6做過令我唔開心嘅事,經過呢度好多JM又鬧又勸, 加上早前C6話頂唔住我嘅面口而大發雷霆, 我當下咗一下. 之後決心俾大家一個機會, 我好努力去過正常生活, 表面上平靜, 開心,亦唔再提嗰件事. 如是者沉寂咗一段時間, 我都以為傷口已經痊癒.

昨日收到C6一句whatsapp………..

取消. 你自己去唔去”,

………佢跟住即刻補一句……..

“send, 講明天嘅飯局”.

佢向來都同我講佢同一班朋友有定期飯局 (我未去過亦唔知係D咩人, 有幾多人,C6係絕對唔會帶我去). 今次係佢本來約咗, 臨時要開工所以要取消.

我即時成個震晒. 直覺話我知佢上面嗰句係同一個人單對單講,唔係group chat. 呢個人係時時同佢一齊出席一個飯局, 我有無估錯???

昨日, C6咳到死死下, 去睇完醫生食藥. 我知嗰個醫生D藥食咗勁眼瞓, 叫佢唔好去飯局, 因為佢去就一定揸車去. 結果佢都係揸車去咗. 老實講如果係普通朋友嘅飯局講聲話病咗, 你話去人地都未必想見到你啦! 所以話佢要見嘅人一係好重要, 一係應承咗人點樣都好, 一個禮拜都會見佢一次同佢食一餐飯.

食完呢餐飯之後我叫佢第二日去剪髮, 佢話咳住點去, 飛髮舖有冷氣架! 我話你去食飯嘅地方無冷氣嘅咩? 你去食粥咩? 出面D嘢咁肥膩你都要去食!!!! 佢即係無得答我.

HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

複式洋房

但又有可能同個比較friend嘅朋友講喎!一大班朋友聚會,總有個特別老友,一個唔去可能一齊唔去

如果係女人,根本唔使問佢自己去唔去啦?

公爵府

虎到金來勳章

你咁講, 如果我就會唸佢一直有個一齊出席的另一朋友, 但男定女的確好難估喎

子爵府

同個比較friend嘅朋友講 x2 同女人講唔會用呢d語氣la我估

Vin仔媽    發表於 16-9-23 12:59
1314625    發表於 16-9-23 11:27

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

你覺得佢真系咁夠膽系朋友聚會帶另一個女人去?

男爵府

回覆 worthy 的帖子

句說話有點怪..... 取消, 係講個飯局? 如果係取消, 又點解要問佢自己去唔去?

如果只係佢自己去唔到, 咁應該唔會話取消, 最多都係話我去唔到, 你自己去唔去啫! 除非呢個飯局(或者係其他節目)只係得兩個人, 你C6唸住取消因為佢去唔到, 但再問下朋友自己會唔會去?

不過你唔好唸咁多啦... 睇佢語氣, 對方似係男人... 哈哈.. 你老公個whatsapp 用詞寫得好掘...

珍珠宮

回覆 Girara 的帖子

多謝你回覆. 我有即時問C6, C6話佢係攪手, 同其中一個friend D (無講男定女), 所以問下佢自己一個去唔去, 如果佢去, C6就唔去群組度取消個飯局.

如果係女人,根本唔使問佢自己去唔去啦?
(我有D唔明點解你咁講)

珍珠宮

回覆 littlecake 的帖子

係, 取消係講個飯局. 佢攪咗幾年了. C6係攪手.

禁止訪問

珍珠宮

BK Milk勳章

take it easy,想多了

翡翠宮

2018復活節勳章

我覺得你諗多咗

珍珠宮

回覆 peggykeung 的帖子

以前我絕對唔會聯想到, 但經過上次咁大件事之後我對呢個人要重新估計.

珍珠宮

畀面勳章

回覆:又有新攪作, 定係我諗多咗

想太多唔辛苦?take it easy

男爵府

覺得是你諗多左

d 語氣都似同男人講野

子爵府

如果佢係同個女人去,
你C6唔去, 個女人又點會去,
又洗乜問個女人自己去唔去
我覺得你諗多左

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

...加上早前C6話頂唔住我嘅面口而大發雷霆, ...

阿伯好野喎!!!

男爵府

worthy 發表於 16-9-23 10:25
www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18241068&extra=page%3D1

你既估計好有道理。但正如你估既一樣又代表咩呢? 你選擇猜疑,那麼每一件事情都有疑點。你很喜歡做偵探嗎?
另外:個人感覺,whatsapp句中對話很男性化,不要自尋煩惱了。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

諗多左啦,SEND 俾女人點會點佢自己去唔去,應該問咁我地去邊好

bufferzone    發表於 16-9-23 14:11

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Girara 發表於 16-9-23 10:33
但又有可能同個比較friend嘅朋友講喎!一大班朋友聚會,總有個特別老友,一個唔去可能一齊唔去

如果係女人 ...
同意,如果個女人係同樓主老公一齊出席的,佢係掛住樓主老公排頭出現,咁樓主老公唔去,又駛乜問個女人去唔去? 個女人唔會無端端自己去囉!

我傾向相信係較相熟的飯局朋友。

LedTV    發表於 16-9-24 02:43

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

worthy 發表於 16-9-23 10:53
回覆 littlecake 的帖子

係, 取消係講個飯局. 佢攪咗幾年了. C6係攪手.

你諗黎諗去都係驚佢同其他女人有野,但你諗下呀伯事到如今根本可以係你面前作反,佢唔需要攪咁多野留住你,你地老夫老妻開開心心一齊行餘生既路啦唔好再煩其他野喇!!!!

whoami?    發表於 16-10-2 22:32

首頁
12345...64

尾頁

跳至