夫婦情感

跳至

首頁
12345...25

尾頁

男爵府

回覆 superwannadie 的帖子

唔洗等佢啦!自己去攪離婚咪得囉…呢個咁既人仲要得咩!你屋企人知道都叫你同佢離婚呀!而加唔係要唔要面子既問題,唔需要理其他人講咩…而加係佢做錯事唔係你,佢點講都唔好比佢返轉頭,唔通你想同小3分享一個男人咩?你會過得開心咩?

男爵府

畀面勳章

回覆:結婚未夠一年老公有第二個

你可以忍受佢有2頭住家?

大宅

superwannadie 發表於 16-7-8 23:29
其實我係原諒到,都原諒左,而家係好無用咁睇佢返唔返黎⋯

原唔原諒好個人選擇,不過就係你原諒佢,佢咪揀唔到囉。

件事好簡單,你唔甘心,咪繼續做傻豬扮唔知。 就算個賤女人同個賤男人生佐,你咬住唔放由個細既做私生子囉。 但大前題係要忍耐下日日喺屋企等比人揀, 同埋希望個賤男得閒仲會記得有個老婆喺屋企。 到最後,2對1,你贏面係細架。

但當前我覺得你最緊急既係去驗身。 一個唔覺意個女人有愛滋既,咁就真係一獲熟。 或者其他病都唔好。 其實一個完全無諗過你生死既人 (佢唔用套,有愛滋仲唔係送比你?) 仲係咪值得你愛呢?

伯爵府

曾經我同C6都講過,如果佢出軌,我會放手,放佢走,但係佢要淨身出戶!如果佢唔肯,我願意慢慢同佢打官司!

男爵府

好明白因為樓主為了九年多的感情而覺得吾甘心。
但係現在吾走,要等幾耐? 1年、5年,先至死心?
吾好再浪費時間了,只會越來越吾甘心的,倒不如勇敢D,堅強D去解決左佢。
而且沒有小孩子......可以肅洒D,走得快D,不是更好咩?

男爵府

畀面勳章

唔甘心只會累自己一世,個男人對住你梗係話唔想放棄,但佢可以同小三有左又走左去成個星期,佢個心偏向邊個都心中有數,世界上冇撇唔到既小三,只係個男既想左擁右抱乍
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

子爵府

回覆:superwannadie 的帖子

有無問清楚,個仔有咩証明係你男人架。

侯爵府

回覆:結婚未夠一年老公有第二個

你宜家覺得佢毀左你9年,但如果你唔走。。佢將會毀埋你往後幾十年

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個女人都有左啦,有咩好講? 樓主你未有小朋友就走啦,咁亂七八糟既關係,早日離場好過,同屋企人講咪照直講,做錯野既唔係你呀,佢唔要面你駛咩要面?

大宅

佢既難處唔係因為你,而係唔知點面對家人同朋友,點開口同人講自己做老豆,但BB唔係同老婆生囉。我咁講係對你好殘忍,但係係事實,take care JM

瑪瑙宮

superwannadie 發表於 16-7-8 23:29
其實我係原諒到,都原諒左,而家係好無用咁睇佢返唔返黎⋯

有埋孽種都即刻都原諒到? 有無咁大方的大婆? 您覺得個小三會生一個咁少? 陸續有黎.

一個星期唔返, 無電話無理您當您死, 返黎扮下野扮下唔捨得您, 容乜易.

盡快同屋企人講, 有乜唔知點講, 咪照直講. 佢唔愛您架喇, 面對現實喇, 您個唔甘心害緊您, 止蝕喇.

複式洋房

熱血勳章

jeremylui83 發表於 16-7-8 20:02
有左就回不了頭。。佢唔走你都要叫佢走。。

同意

子爵府

走啦,唔好浪費青春!
有埋仔,冇可能斷!
到時間越耐、你只會越唔甘心
到你醒覺已經大半世、值得咩?
我之前就係因為唔甘心、唔捨得,所以一直容忍ex,最後我都決絕離婚,一共8年感情,信我啦,唔會傷心好耐,拎返轉頭真係得啖笑。
離婚後我識左依家男友,就知咩叫被愛,我月尾再婚啦,如果我當初再執迷,睇怕依家已經不似人形。

男爵府

superwannadie 發表於 16-7-8 23:08
回覆 shannon_fky4186 的帖子

但間中有返黎話未揀好之後個星期又有返黎

佢好聰明地誤導左你:

佢話佢未揀好。

1. 唔一定佢先有得揀,呢段關係入面你同佢都有得揀。第三者最被動,因為大左肚無得揀。至於你,其實無需等佢揀,反而可以自己揀。

2. 佢揀緊=食兩家茶禮,2個女人乖乖地等佢揀啵,我估佢可能要揀幾年添呀!

3. 結婚係佢揀左你(唔理咩原因),但婚後有第三者即係選擇放棄你而選擇第三者,第三者仲要有左,你話佢揀左未丫其實?

唔望過去,望未來:
佢今晚番黎話你知:老婆我揀好喇,我都係愛你,番你身邊。

咁你信唔信? 咁第三者點? 更重要係個B點? 第三者陀住B會放手? 你老公會忍心唔理個B? 佢地兩個會唔見面唔聯絡? 有聯絡點斷? 你接受到? 餘生五十幾年都擔驚受怕咁過你又想唔想?

答自己上面既問題。

最後醒你: 男人,不要聽他說甚麼,只看他做甚麼。

kim1204    發表於 16-10-12 09:52
gfsying    發表於 16-8-5 17:55
兔兔小馬甲    發表於 16-7-9 08:08

複式洋房

佢有猶豫,你唔好諗佢會回頭,今次應承咗你,都有可能反悔

水晶宮

諗到他和她已經想嘔,堅強地活得比佢好
自由太多會令世人失去平衡

子爵府

回覆樓主:

口不對心,身體卻很誠實
其實睇佢做咩咪知答案
你自己要跨過呢個難關踏出去
時間可以沖淡

伯爵府

superwannadie 發表於 16-7-8 23:08
回覆 shannon_fky4186 的帖子

但間中有返黎話未揀好之後個星期又有返黎

好簡單 佢唔係唔知想揀邊個 係想享齊人之福
點解仲要等佢揀你 主導權可以係你自己手上的

男爵府

連仔都有埋, 仲可以點 ?! 你原諒佢一時, 個仔始終斷唔到, 你老公好差, 搞小三連仔都有埋。

你比佢決定, 佢一定決定唔到, 因為男人呢 d 時候扮好人, 唔想唔要你或者唔要小三是但一個,只有女人做決定件事先可以解決。

大宅

仲想原諒佢, 當無事...唔係呀...

首頁
12345...25

尾頁

跳至