夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:【情若無花不結果】相愛無夢(第二回)

子爵府

引用:直到呢一刻,佢覺得最自私果個都系我.... +

原帖由 kubi152 於 16-04-06 發表
直到呢一刻,佢覺得最自私果個都系我....
下⋯明明係佢最自私喎

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

大宅

引用:Quote:kubi152 發表於 16-4-6 11:19 我未有

原帖由 wing1388 於 16-04-06 發表
其實好多男人都會怕自己個女人叻過自己,於是自私地要對方放棄更好嘅發展去迎合自己,而唔係自己去長進... ...
你講得好啱。

我20歲識我老公,21歲結婚,果時我爸吾贊成,因為太細,佢同我老公講,我讀禁多書,吾想我做煮飯婆就算,我老公同我爸講,佢吾會困住我,佢會比我做任何事。

呢10幾年,佢鼓勵我自己開公司,出差,做生意,我每月人工6位數字,我出差去邊佢吾會問,佢吾會眼紅我搵多過佢,佢只會話你鍾意做咩都可以,因為我應承過爸爸吾會困任住我,我爸死左10年,老公仍然守住呢個承諾。

我同老公講,我會送層樓比佢寫佢名,我覺得我今日得到既係因為有佢。我真係搵吾到一個男人比佢好。

rebecky162    發表於 16-5-26 14:59
*蝦米*    發表於 16-5-25 00:54
pomanlife    發表於 16-4-7 11:24

大宅

wing1388 發表於 16-4-6 09:58
故事...但其實每個故事都有可能係真人真事。
都係

男爵府

回覆:me-ism 的帖子

唉 我同佢真系無咩辦法溝通到
我一心一意為個囡為頭家,佢就覺得我自私為自己,吾接受佢意見佢提議就系我吾岩,我同佢嗌交佢走去我爸到投訴,仲想洗埋我屋企人腦同佢地講道理,話佢知知而家系佢地個囡有幾吾岩

男爵府

熱血金章

靚媽媽 發表於 16-4-6 12:14
你講得好啱。

我20歲識我老公,21歲結婚,果時我爸吾贊成,因為太細,佢同我老公講,我讀禁多書,吾想我做 ...
背後有人支持,可以全心全意去拼搏是一種福份。這就是真正的愛。

大宅

引用:Quote:靚媽媽 發表於 16-4-6 12:14 你講得

原帖由 Bob_Lennon 於 16-04-06 發表
背後有人支持,可以全心全意去拼搏是一種福份。這就是真正的愛。
是的,

真係吾容易的,當我不在家時佢都要睇女,而且好多3姑6婆,朋友同佢講,做咩比做老婆出差呀,我都好感激。

男爵府

熱血金章

靚媽媽 發表於 16-4-6 12:24
是的,

真係吾容易的,當我不在家時佢都要睇女,而且好多3姑6婆,朋友同佢講,做咩比做老婆出差呀,我都好 ...

的確唔係每個人都可以放下自己去成就對方,尤其是老一輩人對男尊女卑的保守思想。
妳的丈夫絕對是一個真男人。

有愛,什麼可能性都會出現。

珍珠宮

開心吸收勳章

kubi152 發表於 16-4-6 11:49
直到呢一刻,佢覺得最自私果個都系我....

其實兩個人,誰對誰錯好明顯的!
百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

開心吸收勳章

你講得好啱。

我20歲識我老公,21歲結婚,果時我爸吾贊成,因為太細,佢同我老公講,我讀禁多書,吾想我做 ...

如果我有個咁嘅老婆我都願呀...

男爵府

易求無價寶,難得有情郎,我就冇眼光!

大宅

引用:Quote:靚媽媽 發表於 16-4-6 12:14 你講得

原帖由 wing1388 於 16-04-06 發表
如果我有個咁嘅老婆我都願呀...
坦白講,都係架,哈哈。

因為我好感激佢,雖然結左婚18年,我公司忙,一攪掂d野我就返屋企煮飯煲湯,佢都好忙所以我成日話,吾緊要啦,我時間彈性我會攪掂曬屋企野,清潔就鍾點ee幫手。

我同佢講,如果佢出面有女人,我無所謂,因為我覺得我對佢禁好,佢吾珍惜係佢走寶

*蝦米*    發表於 16-5-25 00:57
kubi152    發表於 16-4-6 13:18

琥珀宮

你講得好啱。

男爵府

回覆:wing1388 的帖子

Ching絕對有本事搵返個咁嘅老婆

大宅

珍珠宮

開心吸收勳章

kubi152 發表於 16-4-6 13:17
Ching絕對有本事搵返個咁嘅老婆
咁我要返去20幾年前重頭來過喎!

子爵府

kubi152 發表於 16-4-6 12:19
我一心一意為個囡為頭家,佢就覺得我自私為自己,吾接受佢意見佢提議就系我吾 ...
係人都同佢溝通唔到...要人照住佢講既野做佢指既路行...仲有喎...佢仲要攪到屋企人
I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

大宅

引用:唉 我同佢真系無咩辦法溝通到我一心一意為

原帖由 kubi152 於 16-04-06 發表
我一心一意為個囡為頭家,佢就覺得我自私為自己,吾接受佢意見佢提議就系我吾 ...
係啦,2公婆,好好醜醜大家攪掂啦,吾好攪到老人家,要佢地擔心。

你老公受軟吾受硬,要感化下佢。人非草木,希望佢感到你既付出。

我覺得呢,男人好怕女人好認真禁講,\'不如我地搵個地方認真傾下...\' 男人覺得你有備而來彈核佢。 不如大家出去拍下拖,飲下野再慢慢傾,氣氛會好d.

男爵府

回覆:wing1388 的帖子

使咩喎 家下都得啦

男爵府

回覆:me-ism 的帖子

其實一開始佢無煩到我屋企人我都忍佢,不過之後知道佢連我啲屋企人佢都吾滿意我先同佢嘈得厲害,最後搞到而家呢個地步,不過而家反而輕鬆左,起碼吾使再睇佢面色吾使再聽佢所謂嘅道理,同埋吾想個囡將來大左會俾佢影響到

首頁

尾頁

跳至