夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:靚媽媽 的帖子

如果感化到就吾會搞成咁,佢同自己啊媽已經決裂左,我曾經都希望可以改善到佢2母子關係,不過嫁左後我明白到,要改變一個人真系妄想,最後仲要搞到我成家都無日安寧個個都吾開心
不過而家咁都好,起碼系個囡咁細嘅時候我睇清楚佢個人,吾俾機會佢從我手上搶走個囡

子爵府

kubi152 發表於 16-4-6 14:56
其實一開始佢無煩到我屋企人我都忍佢,不過之後知道佢連我啲屋企人佢都吾滿意我先同佢嘈得厲害,最後搞到而 ...

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

珍珠宮

開心吸收勳章

kubi152 發表於 16-4-6 14:51
使咩喎 家下都得啦

人又老錢又冇,又唔係靚仔...
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

引用:如果感化到就吾會搞成咁,佢同自己啊媽已經

原帖由 kubi152 於 16-04-06 發表
如果感化到就吾會搞成咁,佢同自己啊媽已經決裂左,我曾經都希望可以改善到佢2母子關係,不過嫁左後我明白 ...
正面唸都好,有時有d野盡左力吾得可能都要放手,加油呀jm.

我成日同d fd講,你對個男人好,個男人無反應吾係自己吾好,而係呢對鞋吾啱自己着。

kubi152    發表於 16-4-6 15:15

男爵府

回覆:wing1388 的帖子

你而家咪就系要搵一個有錢嘅買埋層樓俾你咩

珍珠宮

開心吸收勳章

kubi152 發表於 16-4-6 15:14
你而家咪就系要搵一個有錢嘅買埋層樓俾你咩

我咁嘅質素,魯芬都唔吼我啦!

男爵府

開玩笑:joyous
第二個就話者,CHING你啵:

珍珠宮

開心吸收勳章

kubi152 發表於 16-4-6 15:17
開玩笑:joyous
第二個就話者,CHING你啵:

妳咁同响我傷口上灑鹽有咩分別?

珍珠宮

開心吸收勳章

翌日Pauline就答應了老闆的請求,接手了大陸培訓經理這個職位,而這個職位她是需要每星期駐大陸數天,她心想,反正丈夫每星期都要待在國內數天,只要配合得到的話,週末還是可以如常過夫妻生活吧,但正所謂「人在江湖身不由己」,由於她這次是擔大旗去開拓內地的培訓工作,工作上實在繁重,縱使週末人在香港,但煩瑣的工作依然困擾著,雖然和丈夫共處一室,但仍是各有各忙,而奶奶方面亦對Pauline的工作頗有微言,作為母親的對媳婦有微言自然會向自己的兒子投訴。

「Pauline,阿媽早幾日同我講,叫我問妳可唔可以辭工唔做?佢話而家屋企係唔係養妳唔起,要妳出去拋頭露面...妳話我應該點答佢?」

「咁當初奶奶話唔反對我先應承啫,而家又俾說話我聽...」

「阿媽唔係俾說話妳聽,只係冇預計妳會瞓晒身咁去做,仲要一星期返上去咁多日,佢覺得咁樣好似唔多好,咁確實妳而家係大陸嘅時間仲多過我...我係長子,阿媽一直恨抱孫,但而家基本上我哋一星期有幾多時間可以對住?就算對住咗都係妳有妳我有我...」

「咁做嘢就係咁㗎啦!我唔想同你爭論,我接受得老闆請求,你知我性格我係唔會下爬輕輕應承咗就算,我係呢行算係有啲名氣,唔可以衰收尾...如果唔係叫我以後點係呢行立足?」語畢,Pauline繼續埋首工作,而Raymond只好自顧自抽著煙。

的確Pauline很能幹,老闆沒有將重任錯交在她的手裡,大陸的培訓市場被Pauline搞得有聲有色,在短短的兩年間,在多個大城市都設立了分校,學生人數與日俱增,Pauline的事業更上一層樓,但這一切都是要等價交換得來的,與此同時她的婚姻亦亮起了紅燈!

To be continued...

複式洋房

回覆:【情若無花不結果】相愛無夢(第二回)

男爵府

邊敢

大宅

回覆:【情若無花不結果】相愛無夢(第三回)

追...

大宅

留毛支持

大宅

留毛

複式洋房

大宅

引用:翌日Pauline就答應了老闆的請求,接手了大

原帖由 wing1388 於 16-04-06 發表
翌日Pauline就答應了老闆的請求,接手了大陸培訓經理這個職位,而這個職位她是需要每星期駐大陸數天,她心 ...
工作家庭两得意真係吾容易,有小孩的更難。

而且,在公司做開女強人,番屋企又要小鳥依人,真係要成日提住自己。

平衡真係好重要。

珍珠宮

開心吸收勳章

靚媽媽 發表於 16-4-6 18:12
工作家庭两得意真係吾容易,有小孩的更難。

而且,在公司做開女強人,番屋企又要小鳥依人,真係要成日提住 ...

其實响外面一輪衝刺後,返到屋企點樣唔將公事或者工作上嘅情緒,甚至態度帶埋返屋企先最重要...

有好多人返工時做慣指揮官,返到屋企時好難將呢個習慣咗嘅身份放下,一味喜歡話事同指指點點...

大宅

追呀追

複式洋房

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

首頁

尾頁

跳至