婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

原帖由 shirleyheeman 於 08-9-16 13:38 發表
他醫好我的大頸泡,我本身患有甲高,因為內分泌失調而引大頸泡,所以好驚,西醫話冇得醫,只可控制,後來經朋友介紹認識這個醫生,好開心,亦希望幫到大家.
(黃x波醫療中心)他有在大學教授針炙,好出名,一些奇難雜症都能醫,我 ...

可唔可以pm埋個醫生資料比我呀

禁止訪問

洋房

請問仲有無會員睇過, ok嗎?
其實火灸同普通針灸有乜分別?
睇完你0地講, 呢位醫師好似唔會留針咁(因為一般針灸係會留針在身體上十多分鐘),
咁唔留針, 又點好呢?

別墅

可否pm我, 謝謝!

禁止訪問

洋房

無國民答到我?
咁我講我自己個case, 上星期尾去針左1次, 醫師用火燒紅支針,先針落皮膚,好快就攞番出來,並無留針(過程非常之痛),之後就照燈,跟住個女人(我估係佢老婆)就幫我塗了一層很薄的藥膏再用紗布蓋著,叫我唔好濕水。但係針完我覺得好似差不多.
我係星期四去0既,但係針完後,針孔0的位置全部"突"起晒,好似一粒粒暗瘡咁的,事隔了五日都仲未退,而且我用鏡照仲全部紅晒,
我係針頸同腰,呢幾日都無濕水, 想問有去過的國民,你0地被針的那個位係咪都係有咁反應? 如果係, 要幾耐先散? 同埋我睇番0的針孔位,醫師用支針都好粗下, 我依家好驚唔知係咪敏感同發炎, 無理由咁多日都唔退.....

禁止訪問

禁止發言

洋房

可唔可以pm埋個醫生資料比我呀

禁止訪問

複式洋房

原帖由 FF 於 09-2-9 19:05 發表
無國民答到我?
咁我講我自己個case, 上星期尾去針左1次, 醫師用火燒紅支針,先針落皮膚,好快就攞番出來,並無留針(過程非常之痛),之後就照燈,跟住個女人(我估係佢老婆)就幫我塗了一層很薄的藥膏再用紗布蓋著,叫我唔好 ...

我有個朋友看了Shirleyheeman的介紹後,去看過這位醫師,這位醫師說針5次便可以醫好我的朋友,但針完5次,不但沒有好到,而且情況比未針之前更差,用了1500元還要給這位醫師醫壞。而且很多日都不能洗澡,驚住傷口發炎,簡直貼錢買難受,我懷疑Shirleyheeman與這位醫師不知是什麼關係,成日在多個網站替這位醫師宣傳。

複式洋房

無國民答到我?
咁我講我自己個case, 上星期尾去針左1次, 醫師用火燒紅支針,先針落皮膚,好快就攞番出來,並無留針(過程非常之痛),之後就照燈,跟住個女人(我估係佢老婆)就幫我塗了一層很薄的藥膏再用紗布蓋著,叫我唔好 ...

FF
如果你的傷口過幾天仍然未好,我建議你看皮膚科醫生或買一些燙傷膏擦,你的皮膚根本是被火灼傷,一定要小心處理,如處理不當,很容易發炎,到時就手尾長啦!以後勿胡亂看醫生。

禁止訪問

複式洋房

無國民答到我?

我個朋友看這位黃醫師的時候,5次之中只見過有一個其他病人看病,如果真是有料的名醫,已經有很多病人排隊排到尖沙咀,不用這位Shirleyheeman經常在幾個網站替這位黃醫師宣傳,而且我個朋友說,這位醫師的診所空氣十分不流通,因為他們開着冷氣來點香拜神,而且診所的候診室的椅子有很多都容容爛爛,簡直恐怖,而這位黃醫師是一位大約60幾70歲的肥佬,給我個朋友的感覺是一位固執及自大的人,我個朋友很後悔聽人老點睇這位醫師,搞到貼錢買難受。

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

請網友多一點理性的分析力

這位Shirleyheeman說她被黃醫師用火針共針了12次,每星期去針一次,FF網友及我的朋友被這位黃醫師針完第1次後,針孔的位置全部""起晒,好似一粒粒暗瘡咁,傷口又紅又腫,好多日都唔退,我個朋友死蠢,聽人亂說,去足5次,給這位黃醫師針到好似蜜蜂窩咁,又痕又痛,病醫不好,反而搞到自己貼錢買難受,而這位Shirleyheeman共針了12次,那麼她的頸應該沒有一處好肉,如果真的針了12 次,我相信她的病未醫好已經要去睇皮膚科醫生啦。對嗎?

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至