母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 靚靚劉太 於 08-8-22 09:54 發表
好嘈呀, 個風好勁, 吹到d野砰砰鵬鵬. 搞到我瞓唔到添. 以前都唔會咁易醒, 做左人阿媽之後真係冇以前咁懶瞓.

http://hk.video.yahoo.com/video/video.html?id=1052442 ...

希希講嘢都幾好喎!點整條片上yahoo?我有條玩水片唔識得整比你哋睇.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

小朋友的情況比起昨日有所進步。
現在還未清楚佢的病因,佢的白血球指數仍然偏高,是平常的2.5倍(昨天是5倍),顯示他對所注射的抗生素有反應。
醫生給他打了很強的抗生素針,而他現在開始接受腦電圖檢查,要等到明天才會結束,希望能夠進一步檢查腦部的功能。
現在血裏的病毒應該不是過濾性病毒,而是病毒,但醫生說病毒應該不會影響腦致昏迷,所以未明腦內出現甚麼問題。
今天會照磁力共振。

不過,醫生見他病況今天較穩定,所以開始不讓他靠呼吸機呼吸及停止了睡眠藥,慢慢測試他的清醒程度,而Alice也見過他醒了一下講了一個字 “Stuck!”,因為他醒了望見自己插著很多喉管,不過護士很快就拍著他再睡了。

我日日都為佢祈禱,其實呢幾晚我都有為其它有需要的朋友祈禱,例如yanlongmama's 99, b1's small bb, jojo,希希,所有我身邊有的媽咪,都未試過為咁多人祈禱.大家不用言謝,我只是知道神是會聽禱告及愛我們每一位.

[ 本文章最後由 yoyoslam 於 08-8-22 17:36 編輯 ]
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

琴日個風,對於我個頭就冇乜野, 冇風冇雨,有只係好細..但上次個8號風就 好利害, 吹到鵬鵬聲。我琴日重可以係9號風下同c6, 99, 仔仔去食tea tim... .我個仔琴日有少少發燒,咳,流鼻水. 我就冇俾藥佢食. 俾佢自己打e 場仗

yoyo. 希望個小朋友快d 冇事.
longma. enjoy 個假期. 玩得開心...

男爵府

原文章由 sa~ 於 08-8-23 11:54 發表
琴日個風,對於我個頭就冇乜野, 冇風冇雨,有只係好細..但上次個8號風就 好利害, 吹到鵬鵬聲。我琴日重可以係9號風下同c6, 99, 仔仔去食tea tim... .我個仔琴日有少少發燒,咳,流鼻水. 我就冇俾藥佢食. ...

吹勁風,落街時好過癮. 我哋都係同幾個街坊去飲茶食晏.

支持你,不用太心急令佢好番就不用太多藥.要看看什麼情況下令佢發燒,記著浸浴飲暖水也可幫佢燒時舒服啲.如果唔係特別發炎,唔會燒好耐,如果係持續高燒不下超過兩日便要看醫生.通常只會係晚間燒得勁啲.日間冇咁勁.佢可能冇咁好胃口,由佢決定吃幾多吧!

男爵府

佢已經冇燒, 但咳&鼻水, 我99本來叫我俾藥佢食, 但今次我c6出聲, 話不用食啦, 不用下下都食藥, (幾man呀 kaka...)我99冇再出聲. 我耍我個仔飲水, 飯佢有食....

男爵府

好開心呀! 昨天因要參加小朋友生日Party而去咗九龍城那邊,講真好日都唔去那裡. 係那裡買咗個古董水樽(玻璃)比隻狗飲水,好簡單的款式,只售$50. 買個膠樽都唔止.我叫姐姐每日換水及洗樽時要小心啲因一千零一個.

阿女係生日會度見人哋玩紅綠燈過馬路要小心,佢又係側邊扮人哋玩.自已玩埋,笑c.

B1,
阿細佬呢幾日怎樣呀? 開胃啲未?係呀!都想問埋,你生完後有冇吃藥止痛,我記得係整個肚都好痛的.

sa~,
你呢?

Acpurple,
我想問吓你樓上鋪買冬蟲夏草價錢(如果方便順便比個電話我?唔該晒. 唉! 屋企啲花膠冇晒貨了又要入貨. 好貴呀!

子爵府

真係好啦, 無端端有3日假期.

Jojo

我想問你係咪識人裝修呀? 如果只係剷走牆紙,油番底油, 同埋執下地板要幾錢?

原文章由 yoyoslam 於 08-8-25 09:34 發表
好開心呀! 昨天因要參加小朋友生日Party而去咗九龍城那邊,講真好日都唔去那裡. 係那裡買咗個古董水樽(玻璃)比隻狗飲水,好簡單的款式,只售$50. 買個膠樽都唔止.我叫姐姐每日換水及洗樽時要小心啲因一千零一個.

阿女 ...

男爵府

我冇乜特別. 不過E+個E Q低冇可低... 尤其對住個仔,我估有D原因係因個C6乜都唔理(個仔食飯, 刷牙.....)而自已又多野做到C , 佢一句好攰. 就乜都pat過lai......咁我都攰架..
難為了仔仔....媽咪忙埋今個月, 再同你搵節目去玩

大宅

有阿 ! 98301498林師傅(一般裝修佬,要自己跟頭跟尾,不過幾平)你話"黃埔"韋生介紹.

今日返工了,好X忙,總之由起身一刻就好似上左錬咁......................係度返工成日四圍"teng".

多謝各位關心,有你地真好. 得閒先傾.

原文章由 wawa 於 08-8-25 11:05 發表

Jojo

我想問你係咪識人裝修呀? 如果只係剷走牆紙,油番底油, 同埋執下地板要幾錢?
[url=http://lilypie.com][img]http://lilypie.com/pic/080130/QHJc.jpg[/img

大宅

我有個朋友話佢個Agent話佢個印姐一個月只放2日假,話印尼果邊傾掂晒 ! 我覺得有問題,乜唔跟香港勞工法例咩 ?
[url=http://lilypie.com][img]http://lilypie.com/pic/080130/QHJc.jpg[/img

大宅

原文章由 Jojolaw99 於 08-8-25 11:37 發表
有阿 ! 98301498林師傅(一般裝修佬,要自己跟頭跟尾,不過幾平)你話"黃埔"韋生介紹.

今日返工了,好X忙,總之由起身一刻就好似上左錬咁......................係度返工成日四圍"teng".

多謝各位關心,有你地真好. 得閒 ...

見番你真係開心....
不過對你真係有信心
完左pg, 冇咩機會見, 大家plan下遲d出來玩下啦, 有d掛住四眼恒恒呀...

大宅

原文章由 sa~ 於 08-8-25 11:29 發表
我冇乜特別. 不過E+個E Q低冇可低... 尤其對住個仔,我估有D原因係因個C6乜都唔理(個仔食飯, 刷牙.....)而自已又多野做到C , 佢一句好攰. 就乜都pat過lai......咁我都攰架..
難為了仔仔....媽咪忙埋今個 ...

有時d c6真係好衰, 上上個sat早上, c6不用返工, 我本想帶呀仔落樓下游水, 等佢靜靜睡下, 佢竟然話我執野嘈住佢, 激c, 冷戰左一個星期
不過e+又冇野lu.....

男爵府

原文章由 pangchaimami 於 08-8-25 11:57 發表

等佢靜靜睡下, 佢竟然話我執野嘈住佢, 激c,... ...

我個又係咁:;pppp: 但由於我個仔E+識開門
我會叫佢又想訓就自己鎖門..唔鎖就唔關我事..唔好話我煩住佢

男爵府

原文章由 sa~ 於 08-8-25 11:29 發表
難為了仔仔....媽咪忙埋今個 ...

sa~,
我諗你c6除了你真係乜都唔埋才出手呢! 已經習慣了. 我c6現在都識做咗,佢都鐘意同阿女玩. 哈! 我今個月佢比家用我,勁開心.

everybody,

係呀! 我都覺得無端諯有3日假好開心呀! 阿女都跟我多咗,不過就成日都要抱抱.拖吓先抱, 我抱一陣就放落地,又抱一陣,,或者姐姐抱.

唔知yanlongma有冇比兩個小鬼玩殘咗?

男爵府

原文章由 Jojolaw99 於 08-8-25 11:51 發表
我有個朋友話佢個Agent話佢個印姐一個月只放2日假,話印尼果邊傾掂晒 ! 我覺得有問題,乜唔跟香港勞工法例咩 ?

係跟香港勞工法, 但有咩事個僱主有問題之麻

大宅

原文章由 wawa 於 08-8-25 11:05 發表

Jojo

係呀好開心呀.... 昨晚都有d唔捨得, 同呀仔傾左半個鐘頭計先捨得瞓....

大宅

咁咪俾agent老點,我都叫佢唔好貪小小便宜($2xx/月)lar野.

原文章由 sa~ 於 08-8-25 12:04 發表

係跟香港勞工法, 但有咩事個僱主有問題之麻

男爵府

yoyo.我唸佢係咁..但唔通要我下下出聲咩

bosses回來了, 有時間再閃過

子爵府

平到點呀? 因為我唸緊我搬咗先填執一執, 唔係大裝.

原文章由 Jojolaw99 於 08-8-25 11:37 發表

多謝各位關心,有你地真好. 得閒 ...

大宅

你問下佢啦. 因為我幾次都係大攪,冇reference俾到.

之前個朋友廁所滲水成個廁所翻新,起個廳部份地板再鋪 (因滲出廳) 好似1-2萬咋.

又有2個朋友全屋翻新都係3-4萬lor.

首頁

尾頁

跳至