0-6個月

跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

引用:Quote:原帖由 supekama 於 15-09-13 發表可

原帖由 Ahbi112 於 15-09-13 發表
我都係長期都唔夠訓,有時起身餵完奶搞完一大輪,再訓番落床又未必咁快訓得著,到真係訓著嗰時佢又喊醒叫你 ...
係呀,攪到有時佢一喊就有種壓力出黎

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

回覆:Ahbi112 的帖子

係咁嘅,啱開始乜都唔慣,習慣咗就唔會咁攰喇

別墅

引用:認同,我都辛苦緊!給力! +

原帖由 3wa4 於 15-09-13 發表
認同,我都辛苦緊!給力!
多謝你呀!我都比啲力量你丫!bb幾大?

別墅

引用:Quote:原帖由+Ahbi112+於+15-09-13+發表我

原帖由 supekama 於 15-09-13 發表
係呀,攪到有時佢一喊就有種壓力出黎
我完全同你一樣

別墅

引用:Quote:原帖由 supekama 於 15-09-13 發表係

我完全同你一樣
你又係初生b?我阿b 14日大,仲有排挨

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

回覆:湊初生好攰

我果時都係咁,我餵全人奶,餵奶加掃風都大半個鐘,初時Bb 兩個鐘就要食一次,我真係勁攰,但bb慢慢食多左,可以隔耐d自餵,慢慢就會越來越輕鬆,加油。

男爵府

引用:Quote:原帖由+3wa4+於+15-09-13+發表認同,

多謝你呀!我都比啲力量你丫!bb幾大?
我BB2個半月了!未戒夜奶,不斷捱緊!

別墅

引用:我同意過左3個月就好好多,至少佢無成日係

原帖由 shanyuen 於 15-09-12 發表
我同意過左3個月就好好多,至少佢無成日係咁喊。我個仔準備4個月,而家好好玩,無成日喊,又會比反應你,成 ...
我岩岩生完一星期,同你諗法一樣 原本想再生,但都怕左

別墅

引用:Quote:原帖由 shanyuen 於 15-09-12 發表我

原帖由 Nicolawwm 於 15-09-13 發表
我岩岩生完一星期,同你諗法一樣 原本想再生,但都怕左
真係好可怕

別墅

我也是生了一星期,我個囡好易湊,好少喊,喊兩聲就停,但係最頂唔順係佢一食奶就訓,有時食成個鐘都未夠兩安,真係人都癲。雖然我奶奶老公好肯幫手,我係輕鬆左,但呢兩日佢地都感冒,我都係自己做返晒,夜晚起身真係人都癲。

男爵府

引用:Quote:原帖由+seasky21+於+15-09-12+發表我

佢厭奶?咁未食奶呢六個鐘佢會扭計定點?
完全唔扭計囉,所以都有啲怪,要我地同佢玩,又會笑得好開心,好像真的不覺得肚餓

別墅

引用:我也是生了一星期,我個囡好易湊,好少喊,

我也是生了一星期,我個囡好易湊,好少喊,喊兩聲就停,但係最頂唔順係佢一食奶就訓,有時食成個鐘都未夠兩 ...
係啦 啲人話整醒佢,但真係好難整醒,佢正常食3安,呢家食2安就訓,攪一個鐘至兩個鐘唔食就由佢了

別墅

引用:Quote:原帖由+Nicolawwm+於+15-09-13+發表

係啦 啲人話整醒佢,但真係好難整醒,佢正常食3安,呢家食2安就訓,攪一個鐘至兩個鐘唔食就由佢了

...
我依家直接等佢半個鐘內唔食,我兩安就由佢訓! 唔想浪費我時間! 哈哈! 佢肚餓下餐就會食快些

別墅

引用:Quote:原帖由 supekama 於 15-09-13 發表係

我依家直接等佢半個鐘內唔食,我兩安就由佢訓! 唔想浪費我時間! 哈哈! 佢肚餓下餐就會食快些

...
我試過佢飲夠3安,但個幾鐘就喊要食,都唔知比唔比佢食,又唔知開幾多

洋房

回覆 shanyuen 的帖子

我個女都5個月了. BB 真係大得好快!每日都唔同。 到3個月左右, BB 就好湊好多, 辛苦在於每個幾鐘起一次身同每日都做唔完洗奶樽同泵奶/儲奶.

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

系呀,特別系第一胎,初為人母,好多嘢都唔識。

大宅

bb22日人仔
有時湊得好氣餒
又唔知佢點解扭計
成日擔心佢病
帶過佢一次出街 已經身心俱疲
以後咁夠膽帶佢出街超過3個鐘

男爵府

加油呀,大個少少會好好多!我嗰陣阿B唔肯埋身食人奶,我要泵出嚟,每兩個鐘泵一次,佢食奶食要食一個鐘掃風又要掃半個鐘,所以嗰陣,我係完全冇得瞓。。。但係時間好快過,我阿b而家就黎4個月,我竟然有時好變態咁懷念以前好辛苦嗰段時間。。。

我是一隻大草蚊

別墅

引用:bb22日人仔有時湊得好氣餒又唔知佢點解扭計

原帖由 jimk 於 15-09-13 發表
bb22日人仔
有時湊得好氣餒
又唔知佢點解扭計
我14日咋 特別半夜起身第二日真係好攰,有時無啦啦喊又唔知佢做乜

出街?要帶好多野架喎,你都要好好坐月

別墅

引用:Quote:原帖由+Ahbi112+於+15-09-13+發表我

你又係初生b?我阿b 14日大,仲有排挨
我個b就黎兩個月喇

首頁
12345...9

尾頁

跳至