論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

[size=12.8000001907349px]好多時我地浄係諗自己俾$請工人,想佢地打理屋企乾淨企理,[size=12.8000001907349px]又煮飯又照顧好我地bb 或小朋友。
[size=12.8000001907349px]我自己刚生了bb 两个月,見工人姐姐都好有愛心照顧我bb. 我想每个母親都很愛自己的仔女。
[size=12.8000001907349px]我工人有一仔16歲,2个孖女4歲,[size=12.8000001907349px]將心比己, 佢離開自己年幼女兒出国替人照顧bb,錯過陪住同女兒成長的時間, 我諗佢心裡一定難受。
[size=12.8000001907349px]所以佢对我bb好, 幫我陪着bb 長大, 雖然我有出糧俾佢, 但我心裡都感謝佢,希望佢在我屋企做得開心。
[size=12.8000001907349px]其實佢地出來都不容易,尤其有家庭有子女的。[size=12.8000001907349px]所以我請到一个正常工人,真係好幸運

別墅

好多時我地浄係諗自己俾$請工人,想佢地打理屋企乾淨企理.又煮飯又照顧好我地bb 或小朋友.
我自己刚生了bb 两个月,見工人姐姐都好有愛心照顧我bb. 我想每个母親都很愛自己的仔女.我工人有一仔16歲,2个孖女4歲,將心比己, 佢離開自己年幼女兒出国替人照顧bb,錯過陪住同女兒成長的時間, 我諗佢心裡一定難受。
所以佢对我bb好, 幫我陪着bb 長大, 雖然我有出糧俾佢, 但我心裡都感謝佢,希望佢在我屋企做得開心。
其實佢地出來都不容易,尤其有家庭有子女的。
所以我請到一个正常工人,真係好幸運

大宅

回覆:lkwong5 的帖子

恭喜妳,請10個都未必遇到一個咁好,如佢做嘢又掂,妳真係好幸運

大宅

回覆:lkwong5 的帖子

你真好運,姐姐咩年紀?

大宅

回覆:見到工人照顧我bb幾好, 我諗佢都好掛住自自己屋企仔女

你真好運

子爵府

回覆:見到工人照顧我bb幾好, 我諗佢都好掛住自自己屋企仔女

我嗰個都係,所以我去幾日旅行,都問佢想唔想自付機票返屋企,雖然未做夠一年,我都估佢一定好掛個女,佢話ok,呢排真係好開心!

別墅

姐姐36歲。我第一次請工人,佢又第一次来港

別墅

引用:我嗰個都係,所以我去幾日旅行,都問佢想唔

原帖由 csweva 於 15-08-02 發表
我嗰個都係,所以我去幾日旅行,都問佢想唔想自付機票返屋企,雖然未做夠一年,我都估佢一定好掛個女,佢話 ...
咁都幾好。我過年出門都可以學你咁做

大宅

最關心BB問題熱投勳章

回覆 lkwong5 的帖子

我同你情況好相似呀!
我BB依家3個月大, 姐姐剛剛黎左1個月, 後生過你位姐姐少少, 佢家鄉有1仔1女, 得5歲同2歲, 呢個月見佢好錫我個仔, 但做家務就有D慢囉, 可能佢第一次黎做工人啦

複式洋房

請到一個好的真係唔易

子爵府

我姐姐有一個女,2歲,黎左2個月,之前佢比人炒左,我都怕佢唔好,被人炒,可能真係人夾人緣,佢好鍚我對仔女,做野又快手,我成家人都好滿意,希望佢保持到啦.

別墅

引用:回覆 lkwong5 的帖子我同你情況好相似呀!我

原帖由 lohmama 於 15-08-04 發表
回覆 lkwong5 的帖子

我同你情況好相似呀!
總之对小朋友好就夠。好難十全十美呢

別墅

引用:我姐姐有一個女,2歲,黎左2個月,之前佢比人

原帖由 充裕 於 15-08-04 發表
我姐姐有一個女,2歲,黎左2個月,之前佢比人炒左,我都怕佢唔好,被人炒,可能真係人夾人緣,佢好鍚我對仔女,做野 ...
可能佢都經一事長一智

首頁

尾頁

跳至