想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

iui放精後,大家會休息或正常工作?返屋企休息機會率,會高D嗎?

別墅

回覆:iui放精後,大家會休息或正常工作?

當日放假, 回家躺/ 休息, 第二日開始正常生活
我放完立即著鞋走, 無瞓一陣, 都中咗,現3個月
個人覺得放精時間&排卵時間夾最重要, 我放時已排, 丁丁唔使等好耐就見到卵子

別墅

好媽媽勳章

回覆:扮豬食老虎 的帖子

恭喜妳!!今曰做完iui,都係選擇咗返屋企休息la…

大宅

引用:當日放假,+回家躺/+休息,+第二日開始正常生

原帖由 扮豬食老虎 於 15-05-23 發表
當日放假, 回家躺/ 休息, 第二日開始正常生活
我放完立即著鞋走, 無瞓一陣, 都中咗,現3個月
個人覺得放精 ...
想問下iui bingo 有咩特別徴狀?

別墅

回覆:lovely88 的帖子

祝痴實

別墅

回覆:Diesel0202 的帖子

無乜特別感覺,係到咗due day三角先有几吓扯, 體温係高少少。由於之前個個月都好小心,但食白果,反而bingo個月放鬆,仲食咗2次自助餐添

大宅

引用:iui放精後,大家會休息或正常工作?返屋企

原帖由 lovely88 於 15-05-22 發表
iui放精後,大家會休息或正常工作?返屋企休息機會率,會高D嗎?
我放完訓左20分鐘
之後行左3個鐘街就返屋企訓...個3個鐘其實好辛苦個肚好谷...同埋真係好攰....
好彩係星期六....我訓夠今日就正常活動

大宅

BB防敏心得分享勳章

回覆:扮豬食老虎 的帖子

想問你放丁前果2日有無自己check紅d?
我琴日(星期一)早上紅d得20%深線,下午照卵16mm, 醫生話後日(星期三)朝早做,但我琴晚check紅d100%深粗……好擔心

大宅

hebe_yu88 發表於 15-6-2 08:59
想問你放丁前果2日有無自己check紅d?
我琴日(星期一)早上紅d得20%深線,下午照卵16mm, 醫生話後日(星期三) ...
放丁前一晚我CHECK 紅D 120%深粗

大宅

BB防敏心得分享勳章

回覆:kim1204 的帖子

咁希望我今日全日都仲可以keep住深粗啦…

大宅

hebe_yu88 發表於 15-6-2 09:49
咁希望我今日全日都仲可以keep住深粗啦…
我係星期4中午照18mm, 星期6早上做IUI...放心無問題

大宅

回覆 扮豬食老虎 的帖子

你做第幾次成功ga?我第1次iui丁同蛋都very good,但請假訓左3日都失敗左呀!唉!吾通我太肥...定係我太緊張太大壓力...iui後我行路似蝸牛,C6話我太誇張,又吾敢食自助餐(咁岩週年紀念)!請問你邊度做?

別墅

回覆:ggkung 的帖子

緊張好影響, 我放完覺得無特別感覺,諗住唔得,所以好free。放當日剛排咗卵,醫生計過約19.x mm, C6當日去到診所厠所先自己搞掂,可能咁所以數量幾好,但未洗前形態唔合格得3%, 我係中環做,PM u details.

大宅

引用:iui放精後,大家會休息或正常工作?返屋企

原帖由 lovely88 於 15-05-22 發表
做完之後搭車返屋企食飯,睇電視。做醫生吩咐嘅嘢。之後日子平時做開咩就做咩。完全唔敢想會唔會成功,之前十幾個月靠自然而一次又一次嘅失望令我唔敢再唸啲咩,做咗iui,我認為已經努力過,只有平常心等放榜。就算之後成日想嘔,我都只同自己講可能胃口唔好,唔敢開心。就係咁平常心,我真係bingo咗!我好了解想生又有困難嘅姐妹咩心情,所以就算仔仔咁大我仍留喺呢版吹水,衷心祝有緣姐妹好孕!因為你嘅努力,bb會搵到你哋做媽咪!加油!

珍珠宮

我放完精之後係原本張床度休息左15分鐘, 之後就搭車返屋企啦, 放精好似冇咩做過, 但又唔知點解好攰......
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

想請問會否有唔舒服,發炎,etc...?

大宅

引用:想請問會否有唔舒服,發炎,etc...?

原帖由 9999金 於 15-06-04 發表
想請問會否有唔舒服,發炎,etc...?
無發炎,無唔舒服,只係肚怨
iui後第6天無晒感覺

男爵府

kim1204 發表於 15-6-4 21:28
無發炎,無唔舒服,只係肚怨
iui後第6天無晒感覺
Thx!肚怨好似m黎咁?如係咁都幾唔舒服

大宅

9999金 發表於 15-6-5 16:34
Thx!肚怨好似m黎咁?如係咁都幾唔舒服
係呀, 比M更痛更怨....不過一日比一日少...宜家已經無感覺不過塞左藥之後...有夜尿痾

男爵府

kim1204 發表於 15-6-5 16:37
係呀, 比M更痛更怨....不過一日比一日少...宜家已經無感覺不過塞左藥之後...有夜尿痾
...
諗到都替你辛苦,祝早孕! 其實肚怨係因為咩原因?醫生手勢整痛,塞左藥,針藥副作用.……

首頁

尾頁

跳至