論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位, 我家的印傭已跟了我6年, 佢睇住我2個仔出生, 有愛心鍚小朋友, 懂照顧初生bb, 人品老實. 但因我2個仔開始大, 我想轉請菲傭, 所以今期無同佢續約, 不過我都想同佢搵個好的新僱主.

印傭資料如下:

1) 35嵗, 已婚, 育有1女, 14嵗, 可廣東話溝通

2) 誠實, 買餸從沒打斧頭, 手腳絕對乾淨, 因我家貴重物品是沒有鎖的, 從來未試過唔見嘢.

3) 唔係好聰明, 不是話頭醒尾的人, 但唔係蠢, 好老實, 可安心給小朋友佢揍自己去街.

4) 好刻苦勤力, 攪掂2位小爺瞓都成差不多11點, 之後仲係咁掃地熨衫, 成日攪到12點幾1點至瞓, 我成日都催佢瞓唔好做.

5) 食嘢又沒所謂, 我2個仔就2-3個餸, 佢自己就係咁而煮隻蛋吃隔夜飯到ok, 攪到好似我刻薄佢咁, 其實我買好多嘢係雪櫃叫佢自己食, 不過佢個人無所謂.

6) 就算放假佢都好上心家務, 想做完煮埋囝囝d飯先走, 多數係我叫佢唔好做快d出去玩.

7) 唔會經常講電話, 起碼唔會在我或囝囝面前, 因我從未見過. (我是full-time mama, 成日係屋企的)

8) 一般簡單煮食如蒸魚, 排骨, 炒菜, 煲湯等都ok.

9) 不過佢唔食豬肉, 煮就無問題.

其實好多朋友都叫我唔好換佢, 因比起其他印傭, 佢算好好, 不過我最後都係想試吓菲傭, 所以唔續佢. 印傭姐姐會同我做到7月初, 然後返印尼探女, 想9月至返港工作, 大家唔使驚佢有孕或唔返港, 因佢老公在馬來西亞做嘢, 而佢個人係好守誠諾的. 如果有興趣嘅媽咪, 請留pm有關你們的資料, 如家庭人數, 照顧bb或老人, 房屋呎數等, 我會選幾個適合嘅俾佢interview. 謝謝!

別墅

回覆 #1 mama-k 的文章

Hi Urgent need
pls email or pm me
many thanks

[email protected]

洋房

Hello, Mama-k,

Please check PM.

別墅

hi, please check pm

原文章由 mama-k 於 08-4-23 02:56 發表
各位, 我家的印傭已跟了我6年, 佢睇住我2個仔出生, 有愛心鍚小朋友, 懂照顧初生bb, 人品老實. 但因我2個仔開始大, 我想轉請菲傭, 所以今期無同佢續約, 不過我都想同佢搵個好的新僱主.

印傭資料如下:

1) 35嵗, 已 ...

[ 本文章最後由 我的小豬 於 08-4-23 10:06 編輯 ]

複式洋房

Sorry, just want to know, why you "想轉請菲傭", because of better english?

大宅

If your maid is good,why you change another one,that is not easy to fing a good maid,what the reason for you to employ a philipino maid?

大宅

If your maid is good,why you change another one,that is not easy to find a good maid,what the reason for you to employ a philipino maid?

複式洋房

想轉菲傭係因為英文好d, 而且姐姐太錫我2個仔, 又"種"佢0地, 掉轉2個仔成日哈姐姐, 我唔鍾意. 我係全職, 就算個新菲傭唔好要炒, 我都頂到一陣, 所以咁博唔同舊的續約.

複式洋房

Hi Mama-k

I got a 1.5 years old boy now and my maid will finish contract in early September too, please pm me any info re this maid to [email protected], thanks so much!

Happydondon

原文章由 mama-k 於 08-4-23 02:56 發表

印傭資料如下:

大宅

Can you pm her information to me. Thanks.

男爵府

Hi,

Please email me [email protected]

大宅

Hi mama-k,

Please feel free to check PM. Thanks very much.

大宅

Can you PM me your contact No.? I want ask you more details?
Thanks a lot!

印傭資料如下:

禁止訪問

男爵府

Please receive PM, THANKS!

複式洋房

Dear all,

Since I have quite a lot pm from the interested mama, please check your pm, if those I haven't replied you, I am sorry about that.

regards.
mama-k

別墅

請e-mail聯絡方法給我
(我之前用左私人傳訊了詳細資料給你唔知你收唔收到)

民房

have interest and sent me your email address.......my one is [email protected]

大宅

印傭資料如下:

hi, mama-k,
可否email比我, 我們再聯絡因為我想請印傭而時間就剛剛好九月左右需要, 我想安排見面..
[email protected]

複式洋房

各位有興趣的媽咪可以pm有關資料俾我, 再聯絡. 謝謝!

首頁

尾頁

跳至