0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:- 厭奶同樂會 -

我個囡由4個月開始, 毎次都係飲100ml, 掃完風之後就唔肯再飲, 會喊, 扮嘔, 或者用脷頂返岀嚟, 要等一個鐘後或者瞓咗先肯再食! 其實咁樣算唔算厭奶? 因為佢一個都飲到800-900ml, 但係其實佢兩個月時已經飲緊呢個份量!

大宅

800 to 900 ml is enough la

別墅

睇住個b越飲越少。個心拿住拿住。希望呢個過渡期快過

複式洋房

引用:回覆 wanmm323 的帖子yea... 姿勢, 相隔時

原帖由 Dear.Valerie 於 14-07-31 發表
回覆 wanmm323 的帖子

yea... 姿勢, 相隔時間, 奶樽奶嘴都試過曬...
我同你一樣都係飲 Illuma 兩個月開始厭奶 依家岩岩三個月 我唔敢同佢轉奶粉 每日餵奶時間都餵到驚呀

大宅

引用:Bb可以正常飲奶訓覺便便,我折壽都濟旁人總

原帖由 kayan_tony 於 14-11-27 發表
Bb可以正常飲奶訓覺便便,我折壽都濟
旁人總是問我點解你個b唔飲奶無便便唔訓覺…我都想知點解, ...
同我bb一樣,瞓得少好易醒,暗佢瞓成個鐘,但瞓半個鐘又醒!食得少,由個幾兩個月開始厭到而家五個幾月,轉咗豆奶叫做肯飲啲,但就便秘!啲便便硬到一粒粒,邊痾邊喊同大嗌!真係好心痛!成家人幫手餵奶餵到怕怕,好大壓力!

大宅

引用:Quote:原帖由+ALEXYUKI+於+14-11-27+發表恭

原帖由 wanmm323 於 14-11-28 發表
由2個月厭到6個月
我b就嚟六個月,希望如你所説,快啲無事

大宅

想生BB熱投 BK Milk勳章

引用:我個個又係2個月開始厭奶,+一日只食400ML+

原帖由 denwai 於 14-07-30 發表
我個個又係2個月開始厭奶, 一日只食400ML 左右, 出世個時都唔止食400啦....
我發覺佢個排點都係只肯食2安, ...
我囡也是10分鐘食5安奶。不過,她3個月開始也食小了,又扭。真的冇符

複式洋房

回覆:- 厭奶同樂會 -

我個囡由2個月到而家5個月重厭奶中……由大B变細B...又跌出去生長線,有無媽媽試過開奶茶?!

禁止訪問

引用:Quote:kayan_tony+發表於+14-11-27+13:37+B

大宅

引用:Quote:原帖由+小艾美+於+14-11-27+發表我都

原帖由 dubdub 於 14-12-21 發表
我仔出世得5磅,到而家三個半月每餐都係飲3-4oz 奶,5-6餐一日。體形仲係好細粒。屋企人就成日俾壓力又話唔 ...
其實我轉過幾隻都係無用,不過可以試下嘅

首頁

尾頁

跳至