親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

SUPPORT!!

大宅

pls help

大宅

holidayinn batam

batam

想請問holidayinn batam 近waterfront city還是 Sekupang 碼頭?
如在sekupang 到holidayinn batam坐車要幾耐?

大宅

push

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我想問, 想同海豚游水, 需唔需要預早BOOK 定, (我意思係係香港BOOK 定玩)

5月中去, 煩緊點玩法

大宅

我剛BOOK左EASTER去, $960 包早 (AGENT: ASIA TRAVEL CARE)

原帖由 connie 於 10-2-23 23:56 發表
請問有無人住過翻新後既Peninsula Excelsior Hotel??
本人會在復活節去星加玻.一家4口,有個8歲既小朋友,想以$1000既BUDGET住酒店,唔知大家有咩好提議?
唔知買門票既優惠可以係邊度搵到????
唔該晒各位 ...

大宅

想去5日4夜, plan2晚住市中心, 2晚住聖陶沙, 往來會否很麻煩? thanks!

大宅

birdbird:
Reserve more time for the kidz world in which the kids will stay all day long in the water playground and don't want to leave.
Is it also need one more suit for adult ? If I do not soak in water to play, is it OK?

伯爵府

係佢WEBSITE可以BOOK, S$150/PAX。

原帖由 Pulmma 於 10-3-10 17:30 發表
我想問, 想同海豚游水, 需唔需要預早BOOK 定, (我意思係係香港BOOK 定玩)

5月中去, 煩緊點玩法

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hi

請問M hotel 同studio M hotel是否2間不同的hotel? M hotel (anson road先最近MRT, 對嗎?)另CX package唔見有M hotel揀! 係zuji網見到 M hotel都要成千蚊一晚 ,4星, 有冇第二度book 會平d呢?

唔該晒 many thanks!!:lol:

伯爵府

push

大宅

好有用...PUSH PUSH

請問有冇人住過
AQUEEN HOTELS (LAVENDER OR BALESTIER) 想知乾淨嗎?地點OK嗎?

THANKS
我既心肝寶貝Arno係2002年3月16日出世架!!請多多指教!!! 生氣是拿別人做錯的事來懲罰自己! 人的價值,在遭受誘惑的一瞬間被決定! 愛的力量大到可以使人忘記一切,卻又小到連一粒嫉妒的沙石也不能容納! 世上最累人的事...莫過於虛偽的過日子! 快樂不是因為擁有的多,而是計較的少! 如你想要擁有完美無暇的友誼,可能一輩子找不到朋友! 你不能左右天氣,但你能轉變你的心情! 用最少的悔恨面對過去;用最少的浪費面對現在;用最多的夢面對未來

複式洋房

星加坡旅行(自由行)請指教:

我們將於八月底帶11歲的女兒第一次往星加坡旅行(自由行)五日四夜,有以下問題想
向各位查詢,請指教:

(1)請問有什麼特色的手信值得購買和在那裏購買?

(2)我喜歡行超級市場,請問星加坡有大型的超級市場嗎?在那裏可以找到呢?

(3)女兒想在星加坡買文具開學(她想買一些比較特別而香港沒有的文具),請問那裏会
有文具鋪呢?

(4)有那些地方適合11歲的女孩子玩呢?請建議景點或地方。

(5)我的老公十分喜歡吃榴連,請問那裏可以購買那些好吃的貓山、D24......?

太多問題,請見諒!

大宅

係樟宜機場出市區搭MRT一般收幾錢, 搭車用 Tourist Pass 當八達通用, 唔知大家有冇經驗分享

別墅

請問住Fullerton or Mandarin Oriental方便d?

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

請問有無人暑假去過星加坡環球片場, 遊戲是否需要排好耐? 如果平日去有無需要買FAST PASS? 同埋FAST PASS幾多錢?

珍珠宮

原帖由 naffan 於 10-8-17 06:06 發表

我們將於八月底帶11歲的女兒第一次往星加坡旅行(自由行)五日四夜,有以下問題想
向各位查詢,請指教:
(1)請問有什麼特色的手信值得購買和在那裏購買?
好多人都買肉干,china town有得賣;有人話ion city內有3間肉干店拍埋一齊唔駛逐間搵;機場都應該有,但我冇搵到;仲有班籣蛋糕(bengxxxxxxx牌子),機場有.係機場買可免稅(7%)

(2)我喜歡行超級市場,請問星加坡有大型的超級市場嗎?在那裏可以找到呢?

(3)女兒想在星加坡買文具開學(她想買一些比較特別而香港沒有的文具),請問那裏会有文具鋪呢?

(4)有那些地方適合11歲的女孩子玩呢?請建議景點或地方。Universal Studio, Luge @ Sentosa, Snow City, Science Centre. 買Snow City門票可免費入Science Centre添!Wild Wild Wet

(5)我的老公十分喜歡吃榴連,請問那裏可以購買那些好吃的貓山、D24......? china town.D24好似成S$18一個.

珍珠宮

原帖由 WChan 於 10-8-22 00:39 發表
請問有無人暑假去過星加坡環球片場, 遊戲是否需要排好耐? 如果平日去有無需要買FAST PASS? 同埋FAST PASS幾多錢?

我剛於19號晚回來.
16號(星期一)入環球片場都幾多人,但大部份遊戲只排30分鐘,但某些熱門遊戲如激流, mummy過山車,吊腳過山車等則要排80-105分鐘.fast pass好似要s$3x,上環球片場個website有資料及有售.我星期二再入sentosa,係vivo city買票時已沒有星期一時人多,所以我估星期二(至星期四)環球片場都會較少人.if星期二至星期四入,應該可以唔駛買fast pass.

珍珠宮

其實係星d空氣真係好好,因好多樹,我有鼻敏感既去左星5日都未打過半個sneeze,又冇香港咁熱;搭MRT又好方便,最唔方便只係要出閘後要去退錢(部機好慢,而且有时失靈);至於食物,除左no signboard 好食外(但超貴外-8大4小食左S$888),亞坤則一般,其餘老巴剎/Maxwell food court/黃亞細肉骨茶都唔好食,亦貴,一家4口計每餐都要S$45左右.係老巴剎最離譜係,S$10只得三四棵小唐菜(每棵小唐菜切開3-4份,小到嚇死人!);而黃亞細肉骨茶內除肉骨茶外,只有少量其餘菜式可供選擇,如”老”水豬手,”老”水冬菇,豬肝豬腰,生菜/菜心/唐蒿,小朋友未必啱食,d飯亦好細碗;而肉骨茶係唔跟油炸鬼的,要另叫,8大4小共食S$109.50;仲有,在星去廁所每人頭要比S$0.1-0.2收費.

另外,白色的士應該係最平,起標唔記得係S$2.5定S$2.8;跟住係藍色的士.唔同顏色的士起標的收費唔同,但每次跳標既收費係相同的.由機場去bugis junction若S$17.5;由singapore zoo去Orchard Road若S$22. call的士收費S$2.5.

希望以上資料可幫到你地.

男爵府

melvinma,

您好, 我農曆新年會去6日, 我們大大小小共11人, 請問以下的行程是否ok?
4/2 晚抵新加坡
5/2 Singapore Zoo (想問下同日可以去埋wild wild wet嗎?會否好趕?)
6/2 Sentosa Island
7/2 USS 全日(已購2 days pass)
8/2 USS 全日
9/2 市內觀光, 1730機回港

謝謝

首頁

尾頁

跳至