網購天地

跳至

首頁
23456...67

尾頁

侯爵府

引用:Quote:原帖由 purplechung 於 14-04-20 發

原帖由 pooh仔 於 14-04-20 發表
你好勤力呀,放假幾日去咗玩,我明晚要勤力啲織呀織

我地放假無去旅行,所以得閒係屋企做下手作仔,順便做下的應節飾物送比小朋友,佢地見到個大/細復活籃呆晒追問點整,仲落埋order叫我幫佢地訂rainbow loom kit & 膠盒

pooh仔    發表於 14-4-22 01:16

男爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

, 我都買左, 等過多幾日開來試吓!

侯爵府

ms.kalam 發表於 14-4-20 16:02
今日去深水埗睇過,橡筋好貴,淘多幾包計埋順豐到香港都唔駛咁貴。
8蚊大約只有200條,好似我呢d係咁織公仔 ...
我見屋企樓下士多有不同款式/包裝的rainbow loom kit賣$5-$55不等, 橡根$10好細包, 應該係士多自己重新包裝, 如果要織headband真係吾知要買幾多包先夠

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Rainbow Loom 集中地

唔該樓主,我都淘咗2盒$15同1個膠盒套裝,希望快啲到手
依家得支丫叉(之前文具店買,幾蚊份幾蚊份但其實好唔划算),無咩織得到。

侯爵府

0414 發表於 14-4-20 22:46
好勁。我岩岩買,可以教款最easy ma ?
你想織 手繩 / 吊飾 / 公仔?
手繩: Fishtail最容易又靚 http://www.youtube.com/watch?v=ukv83Cvq3jk
吊飾: 音符, LOVE都容易
公仔: 我未織, 因為等緊肉色橡根
headband: 都好容易, 不過要用好多橡根&2個織架, 其實都可以用1個架, 不過接駁位要留意一下, 有2個架就容易的織.

大宅

復活節的復活兔,幾醜下

manthy  好靚呀!      發表於 14-4-25 04:16
goo_littlebb  都似隻兔丫,幾得意  發表於 14-4-21 14:40
purplechung    發表於 14-4-21 14:35

侯爵府

goo_littlebb 發表於 14-4-21 12:33
唔該樓主,我都淘咗2盒$15同1個膠盒套裝,希望快啲到手
依家得支丫叉(之前文具店買,幾蚊份幾蚊份 ...

膠盒套裝68元果set? 分開買膠盒&橡根會平的, 收到貨記住分享下藍盒橡根同膠盒內的橡根有無分別.
你係咪吾識用集運, 集運雖然麻煩的, 不過真係慳好多, 如果你想知, 我都可以講講
我女反而鍾意用黃色U形丫叉多的, 佢話藍色勾針既丫叉個位比較窄無甘容易織

侯爵府

haileymama 發表於 14-4-17 23:26
>> 彩虹織機 Rainbow Loom 橡皮筋補充包 14色(600pcs+24S扣)
呢間的質料得嗎? 同2.2比較

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:goo_littlebb 發表於 14-4-21 12:33

原帖由 purplechung 於 14-04-21 發表
我係集運呀,因為買開電話套,集咗幾間落單。

買咗2套樂拍$15
http://a.m.taobao.com/i36463469021.htm?ttid=600000@taobao_android_4.1.2

另一間$35果個28格+2400條橡筋套裝(因如果只買1個28格$10但俾$8運費好似好唔抵)
http://a.m.taobao.com/i37679442802.htm?ttid=600000@taobao_android_4.1.2

依家就有3個loom, 不過總共3千幾條雜色橡筋返嚟有排分

大宅

引用:Quote:原帖由+purplechung+於+14-04-21+發

原帖由 goo_littlebb 於 14-04-21 發表

買咗2套樂拍$15
橡筋我叫姐姐幫我分顏色

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 goo_littlebb 於 14-04-21 發

原帖由 ms.kalam 於 14-04-21 發表
橡筋我叫姐姐幫我分顏色
好主意佢都有份玩,而且過兩三日應該就到貨,阿女未返學都可以幫手分

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

尋日收返之前漏左果32包,再加左幾隻金屬色同UV變色橡筋

(本來有3隻變色,最終都係漏一包,算,懶得再追)
金色,靚,我仔lur我整iron man
銀色,都ok,不過唔夠sharp
金屬粉紅,近睇都幾閃,不過隻色睇落有d娘
金屬紫,唔夠metal feel,要好留心睇先覺,最失望

藍嵐  金屬色真係幾靚  發表於 14-4-22 11:21

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

今次5包金色,竟然有4包換左呢隻

完全無金屬feel,只係一種實色

救命執貨果個真係亂黎到爆

無貨咪出聲囉

purplechung  可否將2包金屬色放埋一齊影,單獨一包睇吾到個效果,Thanks~  發表於 14-4-22 09:12

水晶宮

purplechung 發表於 14-4-21 14:17
呢間的質料得嗎? 同2.2比較
我仲有大量存貨係屋企啊,要下次先試喇

水晶宮

goo_littlebb 發表於 14-4-21 14:46

買咗2套樂拍$15
點解你唔齋買橡筋啊?

你而家叫做$35,只係得2400條

如果你係2.2果間買,已經買到16包(9600條)喇

同埋得2千幾條,好快就玩晒架喇

不過唔緊要啦,相信你玩玩下,好快會再買

PS: 順便提提各位JM,大家係2.2果間買橡筋,不妨施少少壓力比佢
結算之後係留言度打多句,叫佢地核對好先發貨,再係旺旺同佢單聲
同大家旺旺果個,應該都係印memo出黎比貨倉執既

翡翠宮

引用:Quote:goo_littlebb 發表於 14-4-21 14:46

原帖由 haileymama 於 14-04-21 發表
點解你唔齋買橡筋啊?

我貪佢有埋個28格盒丫嘛,而且未試過用loom整過, 都要俾啲製成品我老公睇下先可以禁住佢把口,費事一次過拎成萬條橡筋返屋企俾佢有位哦哦

翡翠宮

引用:Quote:goo_littlebb 發表於 14-4-21 14:46

點解你唔齋買橡筋啊?

想問問高人,呢2條link賣既有咩分別呢?

DIY儿童益智玩具Rainbow loom kit 套装填充橡皮筋refill bands http://tb.cn/2nJ9Hcy

rainbow loom 彩虹编织机 替代橡皮筋 补充包13色 600个/包 24扣 http://tb.cn/zi59Hcy

水晶宮

引用:+本帖最後由+goo_littlebb+於+14-4-21+16:3

原帖由 goo_littlebb 於 14-04-21 發表
我自己跟上面條link

我估應該無分別唔明佢點解要分開咁多俾人order

但係我會建議大家,唔好用21色各1唧option,逐色落單,反正21色裡面有一包係什色

咁樣佢先會逐隻色打出黎俾貨倉執

怕左佢

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

新手,想買俾亞女玩,請問2.2橡筋果間鋪頭的織器OK嗎?織器是否需要買幾個?橡筋通常要買幾多?有無話邊隻顏色會用得比較多?麻煩曬!

藍嵐  No唔好買2.2果間好多jm中伏  發表於 14-4-22 11:22
2009年11月15日8點半穿水入醫院,11月16日凌晨2點半在QE生咗 囡囡。 囡囡有3.21kg~

大宅

引用:+本帖最後由+haileymama+於+14-4-21+15:57+

今次5包金色,竟然有4包換左呢隻
呢隻色係咪肉色?

首頁
23456...67

尾頁

跳至