跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位媽咪有無比BB食奶嘴?

唔比阿B食, 阿B又猛喊,食曬D風落肚。。。

珍珠宮

好媽媽勳章

Re: 各位媽咪有無比BB食奶嘴?

noelor 寫道:
唔比阿B食, 阿B又猛喊,食曬D風落肚。。。

係呀, 我隻b都好煩呀 . 晚上臨瞓那餐, 同埋日頭有一兩餐, 都係食完唔瞓, 猛喊. 不過我真係好唔想俾佢食奶咀, 但又唔捨得佢喊得太犀利. 所以唯有有時要抱著佢"暗"佢瞓.

別墅

我都岩岩呢幾日開始比佢食奶咀...本身都唔想比佢食~
但係因為佢每日早上8點就會係咁喊~要人抱先唔喊..
有時抱左佢唔合佢心意又喊-口-所以咁先比奶咀佢食...
好彩佢到左夜晚除左餓先會喊~其他時間都訓..如果唔係真係24小時佢都要咬奶咀>.<"

複式洋房

當阿b抱住都喊唔停我會比佢食,但都唔多可以令佢收聲 我用NUK奶嘴,你哋呢?

複式洋房

我大女2歲半,細細個已經用奶嘴(我用BIBI奶嘴),但係而家介唔甩,所以我想唔比細B用。。。

但有時BB食飽左又不斷喊,要抱住先得,有時仲張開嘴好似想食甘,於是我又比佢食(我餵人奶),但係佢就飽到吐返D奶出黎。我覺得佢只係想啜下奶嘴要D安全感,唉,都唔知點好。。。

洋房

我亞B 14日大人仔就比奶咀佢喇! 因為佢都係要啜下要D安全感,有時又要啜住黎訓,不過佢唔係好識啜,一啜又掉出黎,一掉出黎就cry (所以我唸左條橋 -- 用C帶扣住奶咀兩邊歐住耳仔)

大宅

我亞b唔夠一個月都食奶咀啦...要食住黎訓,一luck出黎就喊,一比個幼咀佢又無野wow...我覺得佢要奶咀多過要mami... :lol:

大宅

我個bb都唔夠1個月都有食奶咀, 我只係俾佢唔訓既時候食, 不過佢都唔係好識食

大宅

我個b扭計扭眼訓我會比奶咀佢食,平時無扭比奶咀佢,佢係唔會食!

大宅

我B未夠半個月大, 我已經俾佢食奶咀(NUK個隻), 我係佢扭計扭眼訓先會俾佢食, 平時就無俾佢食呀

大宅

我個b唔會比佢食住,我有2個fd 都係由出世到而家4歲無比佢食,怕會吮到”哨牙”,但我會抱佢係心口,係屋企行圈,你行既時侯個種震盪佢可能會令佢易訓d :lol:

別墅

hellolobaby 寫道:
我個b唔會比佢食住,我有2個fd 都係由出世到而家4歲無比佢食,怕會吮到”哨牙”,但我會抱佢係心口,係屋企行圈,你行既時侯個種震盪佢可能會令佢易訓d :lol:

抱住佢行好似唔係咁好架~
之前我老公都係咁抱佢行~
但聽長輩講抱住佢行抱得多佢咁行法~
到佢慣左成日都係要咁做架~...
宜家我地都唔敢咁樣做~
佢喊個時我地坐定定拍下佢~
唔會再抱佢周圍行了

別墅

冇! 費事第日要介. 好麻煩!

洋房

我個b仲煩,兩樣都要......
panmung 寫道:
我亞b唔夠一個月都食奶咀啦...要食住黎訓,一luck出黎就喊,一比個幼咀佢又無野wow...我覺得佢要奶咀多過要mami... :lol:

複式洋房

hellolobaby 寫道:

係呀!話時話我大女又係細細個食奶嘴,我覺得而家D牙都真係哨哨地。。。我都係要快D幫佢介甩先得!

大宅

我有俾BB食奶嘴,因为呀女有时喊得劲,怕佢入风,所
以俾佢食0罗,不过佢都唔太喜欢。

首頁

尾頁

跳至