自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

oooasis 發表於 15-2-28 00:14
港人去日本出名中意掃人地日用品wor當年未輻射,香港b中意食日本奶粉時,好多水貨客都去買空人地奶 ...
當年香港去日本一年人次有多少? 其中有多少%嘅人会買奶粉?

現在香港一年的大陸遊客有多少? 其中有多少%嘅人会買奶粉?

子爵府

回覆:大陸供應商問老公.....

我淨係坐條東涌線經欣澳,班人差啲㩒爛我架bb車個車頂,係全車都係群好兇狠既大6人,啲大嬸為左爭位唔理自己前面既背包又厚又大係咁質,老公想格開佢又唔方便,我米死攬住個女同架車欄住啲人擇落去

男爵府

回覆:大陸供應商問老公.....

我都叫我大陸公司啲同事少過來為妙,不過佢地的確消費強,黎一日半日會洗萬幾兩萬毫不猶疑,話買就買,講明先佢地唔係買日用品,係過黎買金或名牌我覺得每個地方的人素質有好有坏,睇新聞覺得香港人素質都唔見得好好

大宅

引用:Quote:-bella- 發表於 15-2-28 00:15 我住

原帖由 小歪仔 於 15-02-28 發表
唔止係缺唔缺既問題, 係連條路行下都冇

果D明既JM, 可以下個月(水貨佬新年休完假)搵日去元朗、屯 ...
同感,星期日既屯門市中心,可以令人感到置身於深圳一樣

子爵府

引用:Quote:原帖由+HoneyBee30+於+15-03-01+發表

原帖由 MsBusy 於 15-03-01 發表
仲有,d人成日話政府唔做野,眼見好多政策想推行,都係比班政棍拖累,但d人只會鬧政府

...
海水化淡我支持 但其他如第三跑道 高鐵嗰D 一個就無乜效用(舒緩唔到空中交通) 一個就睇唔到對香港人有乜大幫助 又貴又無大實際效益嘅工程 唔做好過做 不如留番個錢 去迎接十年後既財赤

Display Picture from Rita et Machin

首頁

尾頁

跳至