影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

helenchanz 發表於 19-8-23 16:09
希望happy ending 嚟多個kiss scene ,強烈要求個ending忠於小說

我估最後應該都係分開!第一集開始係倒敍,小宇好似自己一個去讀書喎!
我無睇到小說呀!小說結局係點呀?

子爵府

虎到金來勳章

moniy 發表於 19-8-23 16:12
我估最後應該都係分開!第一集開始係倒敍,小宇好似自己一個去讀書喎!
我無睇到小說呀!小說結局係點呀? ...

小說係,小宇去咗外國,福子買樓果陣,律師發現佢之前有個物業係佢名,係小宇買比佢既四合院,之後托上托搵到小宇個地址,飛過去搵佢,問佢攞返張房產,然後就打車輪,happy ending!
大概係咁。

大宅

helenchanz 發表於 19-8-23 16:24
小說係,小宇去咗外國,福子買樓果陣,律師發現佢之前有個物業係佢名,係小宇買比佢既四合院,之後托上托 ...

係微博睇到馬詩純話最後係久別從逢, 然後兩個演員都好激動,所以應該係happy ending不過有冇kiss就唔知啦,成套戲都淡淡的

子爵府

虎到金來勳章

meiji_meiji 發表於 19-8-24 03:39
係微博睇到馬詩純話最後係久別從逢, 然後兩個演員都好激動,所以應該係happy ending不過有冇kiss就唔知啦 ...

個編劇話要拍到日常生活咁,要真實感,唉!happy ending kiss 睇怕到涷過水。

琴日心痛咗成日,睇返鄧倫kiss特緝,即刻唔痛

https://media.weibo.cn/article?id=2309404406430089216076

大宅

helenchanz 發表於 19-8-24 06:57
個編劇話要拍到日常生活咁,要真實感,唉!happy ending kiss 睇怕到涷過水。

琴日心痛咗成日,睇返鄧倫k ...

happy ending 都心滿意足, 其實佢哋一齊左之後既片段好sweet, 所以我覺得ending唔kiss都OK

珍珠宮

回覆樓主:

最激氣係之前1日播3集,但最後2集就分3日播,一日播果半個鐘多少少,睇到到喉唔到肺,收視率點會好呢

子爵府

虎到金來勳章

moniy 發表於 19-8-24 12:19
最激氣係之前1日播3集,但最後2集就分3日播,一日播果半個鐘多少少,睇到到喉唔到肺,收視率點會好呢 :badf ...

今晚分手好心痛,馬思純真係好好戲。反而小宇一個人喺屋企飲悶酒果段,一滴眼淚都冇留,仲心痛。聽晚大結局,要求唔高,復合就好
之後睇快樂大本營,緩和下,今期鄧倫笑到抽筋,佢隻手(捂嘴笑係必須的),
著緊身老西真係好可以!

珍珠宮

helenchanz 發表於 19-8-24 22:52
今晚分手好心痛,馬思純真係好好戲。反而小宇一個人喺屋企飲悶酒果段,一滴眼淚都冇留,仲心痛。聽 ...

雖然套劇整體比較平淡,無乜大高潮,但演員確實個個出色
馬思純做“他來了”簡瑶時的確係麻麻,真係唔啱佢做!但福子確係做得好!
倫倫今次又再進一步,佢勝在自然不造作,令人好投入!情感表現好好!所以今晚睇到好心痛
佢西裝look真係無得頂 三件頭加錶鏈,真係紳士到呢,無得輸呀!所以我最鐘意佢柏海look

大宅

NG78 發表於 19-7-28 16:16
哈哈 ! 我而家就你番煲緊 '香蜜' 第三次了
同道中人

香蜜每次睇都喊爆

珍珠宮

雖然"加油"今次無預期中咁爆出, 反應比較平淡咗, 亦無特別幫到倫倫人氣增長.
但呢套劇一定係鄧倫一個里程! 見證咗佢响演員路上的追求, 正如劇中老福說小宇想做一個演員, 不是做一個明星! 要做自己喜歡做的事!
同時, 鄧倫亦為自己擴闊了戲路, 演技不僅限於演偶像劇, 甜寵劇或霸總類人設. 不竟此類劇/角色有年齡限制, 不能長久演下去呢! 不為自己一時的人氣而是為持續的演員路程而演!
今次是為他個人CV寫下一個有價值的表演項目! 演技得到認同! 個人來說是成功的!
鄧倫! 加油! 你是最棒的!

子爵府

虎到金來勳章

moniy 發表於 19-8-26 09:49
雖然"加油"今次無預期中咁爆出, 反應比較平淡咗, 亦無特別幫到倫倫人氣增長.
但呢套劇一定係鄧倫一個里程: ...

我認同,呢套係燈芯必看既劇,見證住鄧倫既成長,喺劇入面,見佢笑自己都會笑,見佢喊/唔開心,就會心酸心痛。就算套劇唔出圈,但劇評一定係高,好多台詞都會係會心微笑。

最記得福子同小宇講:你又上熱搜喇!
小宇一路整豆漿一路好家常便飯咁答:「說我死了嗎?」
其實係好心痛既一件事,佢就咁淡淡咁帶過。

希望今晚大結局個happy ending sweet D!

珍珠宮

昨天是沒有小宇的第一天, 放工返到屋企, 無劇可追, 好失落, 唔習慣

子爵府

虎到金來勳章

moniy 發表於 19-8-28 09:18
昨天是沒有小宇的第一天, 放工返到屋企, 無劇可追, 好失落, 唔習慣

我琴日由第一集開始翻睇,今日翻睇第二集,睇多次都覺得D台詞好正,我睇YouTube 版。

你睇咗快樂大本營同我要打籃球嗱?

結局果晚,收到通知話鄧倫8點空降超話,仲翻牌翻咗幾輪,我完全冇理到小宇,之後去睇結局cut版,真係神交。

珍珠宮

helenchanz 發表於 19-8-28 10:36
我琴日由第一集開始翻睇,今日翻睇第二集,睇多次都覺得D台詞好正,我睇YouTube 版。

你睇咗快樂 ...

其實我係夜晚睇直播, 日頭食lunch坐車或者做Gym時重溫. 因為直播時我煮緊飯, 睇得唔專心, 好多嘢miss咗
重溫依家睇到22集! 睇返好多細節!
大本營我睇直播, 打籃球睇咗半集咋, 太多籃球細節唔係太大興趣! 所以可能睇倫倫cut就算啦!
我之前唔知佢空降超話呀! 係好夜至見到咋
結局我覺得都係行返一直淡淡嘅tone啦! 無失望又無驚喜!

複式洋房

moniy 發表於 19-8-26 09:49
但呢套劇一定係鄧倫一個里程: ...

超級認同(emoji)(emoji)
我剛剛才有時間睇完"加油" 了,都喜歡個结局,但如果忠於原著,我想效果真更好。
在戲中段時,很多人投诉有点悶,但回想起來,這就是人生,看似平淡,但是百般滋味在心頭,我想這都是導演想告訴的。

收拾心情,休息一下,再戰下一套劇

子爵府

虎到金來勳章

NG78 發表於 19-9-1 10:25
超級認同(emoji)(emoji)
我剛剛才有時間睇完"加油" 了,都喜歡個结局,但如果忠於原著,我想效果真更好。
...

拍戲喇!分上下兩部,預計出年暑假上一部。之前開咗機啦!不過未官宣,電影(emoji)要低調D。

伯爵府

moniy 發表於 19-8-15 09:10
小宇終於都紅啦!

請問第幾集開始紅?

珍珠宮

Abbie_mimi 發表於 19-9-3 21:01
請問第幾集開始紅?

24、5集左右啦!

伯爵府

moniy 發表於 19-9-3 21:39
24、5集左右啦!

睇到第九集,有排追呀!