夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Babykd123 的帖子

就係要唔鐘意個個人都要讚,讚嘅嘢係對事唔對人,好似讚小朋友咁,佢做得好個次即時讚,唔會諗返佢之前做錯10樣嘢,當你唔計較要自己付出先,唔再問回報時,你得到的可能會更多!無怨不成夫婦,無仇不成夫子,人生苦樂參半,為咗個仔你都要學識同那個人相處,多回味開心嘅回憶,唔好再重覆諗佢啲缺點,夫妻相處係一種偽/藝術,而唔係誰大誰惡誰正確呢!

公爵府

Babykd123 發表於 23-8-14 14:12
回覆 kwhkwh 的帖子

如果連d功能都無甘其實吾通要我養埋佢咩?佢付出既同事我都有付出,佢吾駛返工我要返 ...

咁你走啦,其實就算你忍到,可能個男嘅忍屎忍尿都唔忍你呢

大宅

李克勤—格林童話 歌詞一絕

但 童話最荒謬 總有醜態難被接受
年月過 便引發批鬥 短處數到擔心會遺漏
善意的付出 已經沒收 瘡疤一天天的深厚
承諾漂亮但那感情已經沒有

埋怨六年後 投訴十年後
甜蜜慰問也聽出詛咒
鬥子女由誰贍養 吵架然後內疚 便要放手

別墅

回覆 janus198 的帖子

其實做男人真係幾好,乜都吾駛理又吾駛用腦就要老婆讚佢氹佢。讚佢都只係對兒子的事帮下手, 對我同佢關係係吾會改善,我自己都係人,都有情緒,個老公系我失意時無支持我仲要我氹佢,原來社會對男同女的標準係甘吾同。我極其只可惜當大家透明同屋主,不過唔知堅持到幾耐而家系考驗我對兒子的愛,我想同兒子生活就要犧牲自己幸福,我係二選一,揀自己定揀小朋友。我對老公係沒有任何愛的

別墅

回覆 janus198 的帖子

我都吾想諗佢缺點,但係同佢真係無交流,而且我係討厭,我已經放棄左佢

子爵府

已經講到咁
一於疊埋心水當同屋主
放低憎恨,這對自己情緒有益
大家夾份養大個仔
到適當時候你便離婚

禁止訪問

別墅

回覆 cupid0627 的帖子

我本身都係甘諗。但佢都可能會忍唔到我,中間無左愛大家容忍度都降低。佢無我甘重視小朋友,所以可以瀟洒d

別墅

回覆 Saria-LV3 的帖子

什麼過渡期

侯爵府

Babykd123 發表於 23-8-15 20:08
回覆 anouck 的帖子

小康啦,但當初佢都仲會關心我同就我氹下我同我傾下,同埋未有小朋友責任workload都小 ...

我明白你!
雖然抱仔吾係咩大件事、但因你c6ㄧ直冇做好老公同爸爸嘅角色、責任....所以令你咁吾開心

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Babykd123 發表於 23-8-15 20:08
回覆 anouck 的帖子

小康啦,但當初佢都仲會關心我同就我氹下我同我傾下,同埋未有小朋友責任workload都小 ...

佢都唔愛你
純粹人形傢俬擺設
懶得再理你地
等是但一日離婚
可能佢搵到小三先
到時咪分身家

別墅

回覆 gilgilgilgil 的帖子

無錯!因為本身既感覺已經植入左。加上個人我都吾係好溝通到,但我又吾想影響兒子,我又吾想氹佢,定係大愛d 照氹照讚。

別墅

畀面勳章

可以同老公溝通下。我情況比你差,我老公出面有小三,但我好愛我嘅小朋友,我同老公溝通左,佢話以後唔會,但係我心裡面,我已經有想法,我等我小兒子18歲就會立即離婚,因為我忍受唔到我嘅小朋友叫其他人媽咪,我唯有咁做。

珍珠宮

yogayau 發表於 23-9-11 01:05

可以同老公溝通下。我情況比你差,我老公出面有小三,但我好愛我嘅小朋友,我同老 ...
媽媽只得一個,點解你認為個小朋友會跟爸爸一齊,仲會叫小三做媽媽?

別墅

回覆 yogayau 的帖子

你可能因為都仲愛會老公,而你老公又肯洗心革面就比個機會佢。如果我要對住個甘既人14年我諗我應該抑鬱症。我只係愛兒子愛家庭生活,但奈何同一個錯的人一起所以並不能過我心目中的生活

男爵府

kaman06 發表於 23-8-10 13:39
最後一個問題, 結婚時咁愛對方, 點解現在會咁憎對方, 中間有咩事, 事情有冇得改, 無得改就離, 唔阻 ...
好簡單,拍拖時吃喝玩樂,笑哈哈,無家庭責任(工作),感情自然不會甘易出亂子。
婚後加上有小朋友,家庭責任(工作)自然多了,大家都不想做,自然你推比我我推比你,睇吾過眼,便好易火遮眼。
不是每個人都適合結婚生仔有頭家,有些人的性格是較適合單身嘅。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊