2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:candy_benny+發表於+12-9-15+20:54+

原帖由 涼c9 於 12-09-17 發表
d時間好快過架咋,,你有你記住唔好再做粗重野喇!! 俾哂你老公做啦,,你淨係食同訓就得架喇 ...
喺呀,已經乖乖地瞓。不過個人好冇胃口

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

candy_benny 發表於 12-9-17 16:40
喺呀,已經乖乖地瞓。不過個人好冇胃口
放心,,,一時時架咋!!我到而家個胃口同口味都仲不停咁轉緊,,,開頭未知有...到5w我食極都唔飽...之後就冇胃口,,淨係想食蕃茄系列,,,之後就勁想食鹹既野食,,之後又開始食唔飽.....then唔想食鹹野,,想食朱古力....哩幾日又冇咩胃口,,明明好肚餓,,食少少就好飽:;pppp:....

所以你都係唔好 諗咁多喇,,總之如果你而家冇胃口既,,到食飯時間點都食少少野, 肚餓就食下餅, 如果你有胃口既,,諗到想食咩就食咩! 只要唔好過量就ok~~

我哩幾日冇啦啦又想嘔返....同埋子宮好谷,,,啱啱同老公傾電話,,,佢都話"正常架,,做媽媽係咁架啦, 哩個係一個package黎!"haha,,,所以我地大家一齊加油啦

大宅

引用:Quote:candy_benny+發表於+12-9-17+16:40+

原帖由 涼c9 於 12-09-17 發表
放心,,,一時時架咋!!我到而家個胃口同口味都仲不停咁轉緊,,,開頭未知有...到5w我食極都唔飽...之後就冇胃口 ...
大家加油

民房

我12W, 重左9磅.

禁止訪問

引用:Quote:ailyliu+發表於+12-9-16+10:30+我有

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Monichan 發表於 12-9-17 18:35
我12W, 重左9磅.
咁多....
醫生有冇話你重得太快啊?????

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

ailyliu 發表於 12-9-17 19:14
我都係呀!好唔舒服呀!嚇到我!係呢几天特別唔掂!希望大家平平安安!

...
我琴晚好眼訓...但一訓低就想嘔...最後"典"到點幾...都仲未訓到...忍唔住喊左出黎.....最後老公攬實我訓

今朝起身又係超想嘔....而家已經有頭暈頭痛喇

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

ailyliu 發表於 12-9-18 22:56
有時真係好累!真係數不能熟睡!又容易尿急,個小複眼又扯下扯下!唔知肚痛苦定咩痛!今天又肚極脹!脹到好 ...
自有左之後, 就算訓前去完toilet,,半夜都一定會起身去toilet,,之後7點幾起身返工又有得去 所以基本上可以話睡眠質素係差過之前,,
我10w3d開始下面又開似谷喇...仲要谷多左好唔舒服..不過我相信係bb健康長大緊所以我冇怨言但有一樣野真子難忍....頭痛!!!頭痛真係好辛苦....我琴晚又差d痛到訓唔著....半夜起身又痛..到而家都仲痛緊

我老公都知我好唔舒服..有時問佢究竟可以做d咩去幫到....但我永遠只會答佢"連我自己都唔知點幫到自己...你點幫我丫..."所以佢而家見我唔出聲就知我唔舒服, 會攬吓我,,安慰吓我乜你c6唔會咩??

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

ailyliu 發表於 12-9-18 23:02
我都係好想食朱古力同軟糖,辣,味精湯麵!但都係無咩益!
我買左m&m, 同埋前日收工唔知點解好想食果汁軟糖!!!我都買左!!2樣都有食, 而家薯片, 雪條雪糕, 公仔麵我都有食, 不過係唔食咁多囉....

複式洋房

我12weeks重左6磅,可能因為冇嘔又成曰肚餓所以肥得快,個肚已經好突了^^!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

yptsang 發表於 12-9-19 11:46
我12weeks重左6磅,可能因為冇嘔又成曰肚餓所以肥得快,個肚已經好突了^^! ...
6lb都唔算係好多,,haha,,咁你個b既size有冇大左??
我11w都重左3lb,,我都冇嘔...但胃口一時時

複式洋房

醫生話呢個week數size正常,我怕肥哂係自己到就ccccccc喇

複式洋房

回覆:大家重左幾多啊???

妳地好,我依家8weeks,請緊SL响屋企休養緊,我會响廣華生,同埋家住彩雲,大家可以交個朋友呀,因响屋企瞓床好悶呀,得閒傾下計交流求吖!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

yptsang 發表於 12-9-19 11:55
醫生話呢個week數size正常,我怕肥哂係自己到就ccccccc喇
E,,,咁你就要小心食野喇,,每次唔好食咁飽,,因為我之前試過一星期重一磅,,之後我每餐都食到7成飽, 所以都keep到2星期都仲係果個磅數~
診所姑娘都話, 如果早期重得太多其實係去哂個媽咪度架

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Leungwingshan 發表於 12-9-19 13:40
妳地好,我依家8weeks,請緊SL响屋企休養緊,我會响廣華生,同埋家住彩雲,大家可以交個朋友呀,因响屋企瞓 ...

hello:)
做咩事要訓床啊??訓幾耐???

複式洋房

回覆:涼c9 的帖子

初初見紅,依家好好多,中西醫一齊睇呀!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Leungwingshan 發表於 12-9-19 17:15
初初見紅,依家好好多,中西醫一齊睇呀!
係咪食錯左d咩 or做左粗重野啊???我之前8w都試過流啡, 但醫生話我bb冇咩事,一切正常,,流左一次之後就冇事喇,,
你要好好休息啊!

首頁

尾頁

跳至