自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

妤晴 發表於 24-5-17 12:56
我到而家都係唔明白,銀行單簽點解何伯攞唔到錢?但係佢嘅女又可以攞到?到底有咩內幕我哋外人根本唔知。
...

何伯攞唔到錢係因為佢細女較早前已經攞晒,咁重邊有錢响戶口俾伯攞

男爵府

回覆樓主:

何氏伉儷令我有所反思:
無論男女都應該對自己好D,
太遙遠的事我們未必 Hold 得住,
日後有太多未知,今天好未必明日佳,
做人要對得住天地良心,盡力活好今天!

男爵府

我都覺得兩邊唔啱,但事實上啲錢係何伯,但如果唔攞,就一定俾個女人攞晒,真係冇眼睇

大宅

亡妻何太如果想俾仔女,就應該立遺囑啦

冇立到遺囑,俾哂何生,咁何生鐘意點用,其他人,包括仔女都冇得過問。

但係何生同個女開單簽聯名,咁俾個女拎哂亦到好難追返。

錢銀嘅野,真係要睇實啲,遺囑都要處理好。以免爭拗

珍珠宮

大力大力 發表於 24-5-16 19:28
我撐5个仔女~

大力叔真係非一般男人

公爵府

2024年龍年勳章

ming1120 發表於 24-5-16 17:38
而家佢仔女攞咗佢戶口嘅所有錢, 睇個勢都唔會畀返佢, 咁佢啲仔女同何太有咩分別, 的而且確嗰啲錢係何生 ...

啲人都痴嘅、話晒何伯生勾勾喺度、啲仔女就話佢哋有份分嗰幾百萬、擺明係搶啦、仲有咁多人撐。好恐怖

circleda    發表於 24-5-17 16:39

公爵府

2024年龍年勳章

redhot 發表於 24-5-17 15:12
大力叔真係非一般男人

不如去問埋啲孫想點分啦、笨

男爵府

Yukipooh 發表於 24-5-17 14:54
我都覺得兩邊唔啱,但事實上啲錢係何伯,但如果唔攞,就一定俾個女人攞晒,真係冇眼睇
...

一路都係係何伯單方面自稱錢係佢賺返嚟,但到而家都無證據證明,甚至做邊行賺返嚟都無說法

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

cara.mak 發表於 24-5-17 10:52
其實佢細女有無一早預謀拿佢啲錢? 點解雙簽變左單簽?

就算個老豆咁,都無理零晨msg問佢死左未,又爆粗 ...

零晨msg問死未,係大女

珍珠宮

Fatima_melanie 發表於 24-5-17 15:56
一路都係係何伯單方面自稱錢係佢賺返嚟,但到而家都無證據證明,甚至做邊行賺返嚟都無說法
...

咪係,既然講到係自己賺嘅,做過咩工作賺到450萬應該略有個說法

伯爵府

回覆 ming1120 的帖子

Give me five!

新何太唔係好人,但我更介意佢D仔女既所作所為。

何生好精靈、反應好快,戀愛腦係真,但有咩理由話佢不能自理?難聽D講佢要磡頭埋牆都係佢自由!

男爵府

回覆樓主:

唔知佢講完呢段,會唔會改變你嘅睇法呢?

相信佢喺國內藏咗唔少錢,房屋署做嘢未?

https://youtu.be/xXY5CStuxnY?si=ro_dyL4DXVQRT6ZP
attach0/tmp/phpacU5sy
attach1/tmp/phpoP4jv3
attach2/tmp/phpIH5Qxy
attach3/tmp/phpqEPMA3
attach4/tmp/phpK6NRDy
attach5/tmp/phpM6H5G3

珍珠宮

annakit 發表於 24-5-16 18:39
咁就講得通, 點解無啦啦要同細女聯名戶口

但我啊媽嘅錢都係同佢聯名,就係驚老人家有咩事方便攞返d錢出來用。

珍珠宮

circleda 發表於 24-5-17 16:38
回覆 ming1120 的帖子

Give me five!

同你睇法一樣,何太固然似係騙子,不過仔女們都唔係咩野好人,亦對何生唔好。

珍珠宮

somesome2020 發表於 24-5-17 14:58
亡妻何太如果想俾仔女,就應該立遺囑啦

冇立到遺囑,俾哂何生,咁何生鐘意點用,其他人,包括仔女都冇得過 ...

就算何馬騙何生d錢,都係令何生開開心心,起碼有湯飲 . 佢d仔女又夠硬搶何生d錢啦!仲要鬧老豆仲叫老豆去死。

家庭關系嘅野,咁多恩怨情仇,外人好難評論。 但爸爸仲有勾勾喺度,個女竟然私自攞走晒全部錢(你話攞幾一百幾十萬,即使亂使都由佢,就真係關心個爸爸啦!). 所以,講到錢,仔女都信唔過。

子爵府

平平無奇2 發表於 24-5-17 15:52
啲人都痴嘅、話晒何伯生勾勾喺度、啲仔女就話佢哋有份分嗰幾百萬、擺明係搶啦、仲有咁多人撐。好恐怖 :unk ...

但係佢個戶口同細女聯名,淨係呢一點,令人猜想啲錢究竟係咪真係佢自己一個人擁有?始終佢老婆死咗,冇人知啲錢係咪佢老婆都有份

男爵府

河伯都唔係斯文人 背後都係粗口鬧仔女 仔女角度你想用東張要脅佢攬炒 梗係嬲都震仲會同你客氣咩

珍珠宮

capricornbb 發表於 24-5-17 16:07
零晨msg問死未,係大女

家人連女婿用粗口問候個爸? 我覺得好得人驚。錢都已取,仲要粗口問候? 我爸幾衰都好,我都唔會粗口問候我爸!

珍珠宮

man11981 發表於 24-5-17 16:56
但係佢個戶口同細女聯名,淨係呢一點,令人猜想啲錢究竟係咪真係佢自己一個人擁有?始終佢老婆死咗,冇人 ...

有可能想申通公屋,資產過左額唔合資格,而細女係護士,點都無可能申請到,可能因此聯名?

又有可能夾埋一齊去投資,唔多唔少有部分錢係其他仔女。但都不至於取走晒450萬?只剩$4200?
同埋點解何伯要求雙簽會變成單簽?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

如果呢2日小紅書同FB 的料係真

何伯都係亡妻賣樓得返來的。何伯覺得D錢係佢(何伯)的,等於河馬覺得450萬係佢(河馬)一樣。呢一PAIR簡真係天設一對, 思維一樣

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊