自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

子爵府

回覆 AACheungCheung 的帖子

咩嘢係定非世子? 即係邊個個仔?

公爵府

回覆樓主:

燕臨好正!

公爵府

Lihoma 發表於 24-4-16 12:53
tbb 真係 cut 咗好多,燕臨嗰句 [我寵出來的,自然由我來娶]無咗。

謝危為桃片糕呷醋,又 cut 咗。

這句勁正!

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

minisheep 發表於 24-4-18 10:26
尋晚謝危恰醋個樣真係好正, 佢嬲個樣又係好掂. 好好戲!

但佢好衰,成日兇寧二,重叫佢滾,咁樣邊有女人鐘意佢

男爵府

uhtcl2006 發表於 24-4-18 12:35
但佢好衰,成日兇寧二,重叫佢滾,咁樣邊有女人鐘意佢

除咗女人口不對心之外,男人也可以
佢擔心寧二,又見到寧二為咗張遮冒險擋箭,嗰份醋意當然激到嘔血

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

minisheep 發表於 24-4-18 11:08
回覆 AACheungCheung 的帖子

咩嘢係定非世子? 即係邊個個仔?

即係薛定非,定國公薛遠嘅仔。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

minisheep 發表於 24-4-18 10:26
尋晚謝危恰醋個樣真係好正, 佢嬲個樣又係好掂. 好好戲!

尋晚有兩場戲,我之前睇原版時,和上mytv super番睇時, 都係一睇再睇。

謝危射箭,謝危和張遮對話,佢嗰種嬲,妒忌,傲慢,演得好好。

大宅

劇透一下
有場吻戲被TVB刪左

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我濫d, 係仔都鍾意!

本來鍾意謝危, 佢簡直無得輸

又跟住寧二鍾意張遮

後來見燕臨咁慘被拒絕, 到佢加冠又鍾意埋

真係好忙!

複式洋房

回覆樓主:

睇返大陸嗰套寧安如夢好睇好多,所有歌都好好聽.無線配音背到不知所謂

珍珠宮

VIC8888 發表於 24-4-23 19:19
睇返大陸嗰套寧安如夢好睇好多,所有歌都好好聽.無線配音背到不知所謂

系邊度有得睇呀,youtube只有二集系全集,其他既一忽忽

男爵府

回覆樓主:

我以為燕臨係阮浩棕
另外,謝危幾時開始鍾意寧二㗎?

子爵府

回覆 cakeiii2000 的帖子

邊個錫邊個? (幾時錫)

大宅

minisheep 發表於 24-4-24 09:48

邊個錫邊個? (幾時錫)
今晚果集最後幾分鐘
原裝版講謝危接左寧二出宮之後,送佢返姜府
臨落馬車前偷吻左寧二額頭一下,仲要被姜尚書見到
(呢段promo個陣有出街,但今晚翡翠台版本會剪走左)

珍珠宮

cakeiii2000 發表於 24-4-24 14:51
今晚果集最後幾分鐘
臨落馬車前偷吻左寧二額頭一下,仲要被姜尚 ...

我都promo 有呢段,你點知cut 咗? 其實我想知謝危幾時會同寧二一齊?

子爵府

咁寧二係咪估到謝危鍾意佢?

珍珠宮

甘道夫 發表於 24-4-18 13:15
除咗女人口不對心之外,男人也可以
佢擔心寧二,又見到寧二為咗張遮冒險擋箭,嗰份醋意當然激到嘔 ...
吾係演出嚟, 係百分百係真表情, 內媒過男主角戲假情真愛上女主角經常吃醋

Love and Kindness are never wasted.

公爵府

2024年龍年勳章

cakeiii2000 發表於 24-4-24 14:51
今晚果集最後幾分鐘
臨落馬車前偷吻左寧二額頭一下,仲要被姜尚 ...

講緊劍書突然拉開車簾嗰場?
竟然剪咗

大宅

LekGirl 發表於 24-4-24 15:09
我都promo 有呢段,你點知cut 咗? 其實我想知謝危幾時會同寧二一齊?
因為mytv有搶先版,我睇到去25集
第23集(即今晚呢集)仲未播到去落車果幕就起roller
接著24集一開頭已經講緊第二日既事
因為無交代到謝危同姜尚書因為呢件事結怨
所以姜尚書喺宴席上游說張遮做女婿個幕都一併刪晒

子爵府

minisheep 發表於 24-4-16 10:58
真係好鍾意睇佢地兩個, 燕臨真係好鍾意好鍾意好鍾意寧寧.

呢套戲薛姝個鼻好假,一睇就覺得系整容鼻,仲同港姐莊子旋個整容鼻一模一樣。

首頁
45678...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊