自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

whywhite22 發表於 23-12-28 09:04
兩間K11都多後生仔女行,可以去睇下。

請問銅鑼灣嘅k11喺邊?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

bbc2018 發表於 23-12-28 11:29
阿囡同佢哋同學喜歡IG 網店買韓國衫褲。

唔該!我個係仔,小肥,有得試身較好

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

mercurycc 發表於 23-12-28 11:32
幾多年前?

唔記得咗幾時年前

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Charlotte_mom 發表於 23-12-28 11:39
以前西環友見到5x興奮追車,放工時間條龍排半條街
嗰時小巴仲有得撈
地鐵通到堅尼地城之後,個個走晒去搭 ...

未有地鐵之前都有大丸車,有左地鐵好多野都消失左

伯爵府

littlefunpig 發表於 23-12-28 11:58
你無經過姐, 有幾期架
LV DIOR Gucci chanel BV 都有
佢同香港又一城格局差唔多果類

咁可能我真係冇用心行,死城咁樣..冇人就係堅嘅。行完個超市我都走咗。
反而羅湖嗰邊隔幾個站,我唔知咩站…國貿?嗰個商場就多人行,不過就可能小朋友就唔多啱呀冇嘢玩。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

魚兒小寶貝 發表於 23-12-28 11:55
多謝回覆,不過呢啲鋪唔駛去銅鑼灣都有啊!專登去港島行街,唔想又去太多連鎖店既鋪
...

港島商場周圍只有連鎖舖
要平民又襟行嘅….太古康怡囉(都係大牌子㗎喇起碼唔係下下名店)

魚兒小寶貝    發表於 23-12-28 12:18

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

tungking 發表於 23-12-28 12:08
咁可能我真係冇用心行,死城咁樣..冇人就係堅嘅。行完個超市我都走咗。
反而羅湖嗰邊隔幾個站,我唔知咩 ...

睇返原來你寫萬達城⋯⋯睇錯以為係萬象城
萬達城唔識
其實上而地大物博呢幾年起左好多商場物業住宅
但唔係度度都咁多人

水晶宮

hfl2000 發表於 23-12-28 07:50
我仔買UNIQLO(佢鍾意啲UT)+網購Adidas

我覺得佐丹奴有些款都OK,佢個網做特價好平,仲免運費,質量好,唔怕貨不對辦。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

mercurycc 發表於 23-12-28 11:36
識當日唱衰既人,
好多返大陸飲食,買餸添.

佢哋而家仍然唱衰,但係追捧深圳囉

伯爵府

littlefunpig 發表於 23-12-28 12:14
睇返原來你寫萬達城⋯⋯睇錯以為係萬象城
萬達城唔識
其實上而地大物博呢幾年起左好多商場物業 ...

吹到不得之了,早排陳豪一家都去㖭⋯⋯
只系…
attach1/tmp/phpnLBXys

水晶宮

幸福花海 發表於 23-12-28 08:39
係呢度講呢D事實,有人會話你唱衰香港

都唔係嘅,我講所見所聞啫,因為我都少去夜街,聖誕去左幾日,5個唔同地方,商場人流唔差,但食店一啲啲,平安夜我9點幾食完飯,隔離泰國餐廳入面係好少人,似乎現在真係得7點零多人,第二輪好易搵位。

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 23-12-28 11:39
以前西環友見到5x興奮追車,放工時間條龍排半條街
嗰時小巴仲有得撈
地鐵通到堅尼地城之後,個個走晒去搭 ...

冇辦法喎!d西環小巴去到中環鏞記嗰頭成日塞車

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 23-12-28 08:52
前排至send俾屋企人睇

我以前有去,但已經唔太記得入面係點,我以前過年前會去尖沙咀,銅鑼灣買衫,而家加連威老道都冇乜衫買,就連花園街都係。

水晶宮

Seilunica 發表於 23-12-28 11:05
麵包舖隔籬嗰間日本嘢都好好食,又唔貴

我唔係好記得日本嘢,可能讀中學嗰陣唔識,但扶手電梯邊有間日式西餐coffee shop, 都好食架,好懷念

可惜後期變咗百佳

水晶宮

魚兒小寶貝 發表於 23-12-28 11:59
請問銅鑼灣嘅k11喺邊?
K11係尖沙咀,唔係銅鑼灣,我離咗題, Sorry.

魚兒小寶貝    發表於 23-12-28 14:32

水晶宮

魚兒小寶貝 發表於 23-12-28 11:55
多謝回覆,不過呢啲鋪唔駛去銅鑼灣都有啊!專登去港島行街,唔想又去太多連鎖店既鋪
...

男仔係選擇少啲,我有啲都係講niko and, global work,gu之類,再唔係就各大運動舖入面啲衫,再再唔係去日本買,其實旺角啲商場仔應該都有少量舖賣男裝吧

已刪除用户

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

popocat 發表於 23-12-28 00:11
冇food court 同手信所以失色?咁搞笑?
Sogo 個位應該賣名牌嘢,佢冇LV , 又冇Chanel (唔計beauty) 就真 ...

佢都係想宣揚香港無晒人,就快陸沉就嚟死之類啫,一日到黑都不停loop,真係覺得咁差好心就快啲走啦

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

Lilyforest 發表於 23-12-28 08:57
要唱衰香港不嬲都係顏色人專長啦否則點會出現6隻腳2條鬚運動呀,當年仲話香港最好變返漁港嘛,又失憶呀。
...

咪係多,多人嗰陣又嘈多人,少人又嘈少人,真係痴痴哋線,好心咁不滿就快啲走啦

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

BK人成日話B6場服務好又平又扺,香港場又差又貴,究竟係边D人唱衰香港呢?

首頁
45678...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊