自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

麟媽媽 發表於 23-11-10 19:28
其實呢啲都係一向大陸做生意嘅手段,以前大家都知內地人冇良心,好多食物問題,假奶粉、假雞蛋、假月餅、假 ...

有人講過大陸全部都係殷實商人?只係經常見某d人認為大陸全部假奶粉,全部用一滴香,全部用假豉油,全部用地溝油咋。

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ic310 發表於 24-1-12 05:37
我唔知大陸醫療有幾恐怖,不過我深圳整過幾次牙都未中過咩伏。暫時亦都唔覺有好多新聞報話大陸人睇完牙醫 ...

有部份人只會信大陸醫療全部黑店,幾多人分享過用後感都唔會信,偏見高過智商

Cheungmanman    發表於 24-1-17 10:51

複式洋房

回覆 j927tijs 的帖子

我都覺得200蚊洗牙穩陣啲

洋房

echoo 發表於 24-1-12 16:41
我上個月去咗呢間Good feel種牙,六千幾人仔做美國Zimmer牌子,我搵左院長做,第一次過程好快,手勢好完全 ...

維港而家暫時唔接箍牙?係咪全部分店都係 我仲想去佢度箍 有d失望

伯爵府

回覆樓主:

我上個月先去呢間洗牙(國貿分店),在美團買,大約¥100洗牙+噴沙,我又覺得OK。
洗牙前話¥2xx套餐會較好,可以解善牙肉問題,又話我啲牙多漬,我話我不需要upgrade, 佢都無再迫我。
我覺得同香港洗差唔多,唔係求求其其洗,亦無叫我補牙植牙嗰啲。
我揀呢間因為3月時有幾個朋友去洗牙(去東門分店),佢哋話可以。

伯爵府

回覆樓主:

最近去咗一間近期大賣廣告嘅牙科洗牙,純粹想體驗下,所以送嘅CT掃描都冇用到,費事煩。
呢位牙醫冇sell我用貴plan (180或350), 佢話要用得其所,貴未必適合, 以我狀況平已夠用,心諗加分! 但完成後整體感覺無香港牙醫手勢咁細緻,洗牙、補牙可以一試,但其他療程我會揾返香港相熟牙醫。

侯爵府

j927tijs 發表於 23-11-13 13:03
有人介紹,話好多香港人去幫襯幾好,想去洗牙,有冇人去過呢間?我驚中伏。

...

上次同呀女經過上去check 下箍牙資料, CT 免費, check 後解釋左半粒鐘後, 話而家吾需要箍住, 覺得幾老實, 見到超多香港人等

洗牙去左麥牙平日用美團卷 68 蚊, 洗牙拋光加噴沙, 都幾好ok 乾淨, 仲送咗支清潔口腔水畀我, 又係超多香港人喺度等

男爵府

HLDMaMa 發表於 24-1-11 21:24
如果係衛生問題,我又覺得佢都好衛生喎,每個人客佢都喺我面前搣開一套用具,包括圍巾,手套和消毒工具。 ...

知唔知點解每套工具都要搣開,新工具所以開封?唔係,係因為每一個病人用完工具之後都要消毒,唔係酒精抹下就算,係有個好似焗爐咁嘅嘢消毒,之後再pack好下次用,確保無汚染,我係香港大診所見特別有個玻璃房做消毒,啲客去廁所會見曬,安心好多。大陸點消毒就唔知,正如有啲大陸餐具又係pack 好曬,但係你點都要搵熱水洗下先心安。
不過香港整牙實在太貴,避免呢啲高消費活動,就係平時要努力清潔牙齒,注意衛生,用牙線,最多咪一年一次洗牙同檢查,洗費有限,之後大陸定香港牙醫都搵唔到你錢啦。

伯爵府

其實呢啲都係一向大陸做生意嘅手段,以前大家都知內地人冇良心,好多食物問題,假奶粉、假雞蛋、假月餅、假 ...

內地"工程"之一。
每項"工程"都有悉心丶資心人員管理經營
你睇呢度日日發帖就知啦

公爵府

我自己最介意嘅係內地對私隱的處理。呢個係文化差異,唔係啱與錯。

大宅

回覆樓主:

上去整牙最好去三甲醫院,一定唔會亂開價,不過裝修當然冇呢D私營診所咁靚啦。

侯爵府

打手掛!

象牙宮

Cheungmanman 發表於 23-11-10 18:40
之前網絡上睇到深圳格倫菲爾廣告,洗牙幾十蚊,種牙一千幾蚊,其實一開始睇牙咁平都有啲擔心,但睇到好似環 ...

環境真係幾好,面積好大可能幾千呎,

但洗牙體驗非常差,超聲波洗牙+拋光,全程大概十幾分鐘。

一般洗牙是透過超音波洗牙儀器所產生的水柱將口腔內的牙結石與牙菌斑清除乾淨,預防牙周病的產生維持口腔健康

噴砂洗牙又稱為噴砂美白,是利用高壓水柱及小蘇打粉的物理原理來清除牙齒表面的染色與污垢。 噴砂洗牙的效果著重於污垢的清除

口腔 程序:
洗牙後,說有蛀牙,
種牙,叫咗另一位醫生來,然後職員同我哋報價,一直sell我揀貴嘅果隻,話需要補骨仲要做咩手術,全部價錢變成六七千蚊。

植牙非全瓷 2000; 3000; 4000; 5000 根據自己預算。
植牙廠牌百百種 .... 由厂家提供保障。全瓷 + 1000
補牙粉 + 1000

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

好媽媽勳章

dyl 發表於 24-5-15 09:41
上次同呀女經過上去check 下箍牙資料, CT 免費, check 後解釋左半粒鐘後, 話而家吾需要箍住, 覺得幾老實, ...

我都想帶我囡上去箍牙,聽人講真係平香港好多,我仲要兩個囡都要箍,但又驚驚地

侯爵府

Cheungmanman 發表於 23-11-10 18:40
之前網絡上睇到深圳格倫菲爾廣告,洗牙幾十蚊,種牙一千幾蚊,其實一開始睇牙咁平都有啲擔心,但睇到好似環 ...

小心,植牙植入鼻竇出事
總之去到賣廣告已是美容業務方法
sell硬你。
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

大宅

國內平冇問題,佢入口外國藥物同器材價係平過香港,租又平過,人工又平過
但你最緊要識睇國內間鋪口碑係點

侯爵府

shobi 發表於 24-5-15 11:28
打手掛!

又賣廣告,又扮用家
出事又唔使負責既。

侯爵府

tungking 發表於 24-5-15 10:03
內地"工程"之一。
每項"工程"都有悉心丶知心人員管理經營
你睇呢 ...

睇得透
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

侯爵府

echoo 發表於 24-1-12 16:41
我上個月去咗呢間Good feel種牙,六千幾人仔做美國Zimmer牌子,我搵左院長做,第一次過程好快,手勢好完全 ...

記住種完牙照xray睇返種左去边
留底做记錄,同埋记底係边個牌子型號

珍珠宮

好媽媽勳章

gdybxx123 發表於 24-5-15 00:02
維港而家暫時唔接箍牙?係咪全部分店都係 我仲想去佢度箍 有d失望

維港吾接箍牙,令我對佢地印象大打折扣,原本係首選的。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊