時政擂台

跳至

首頁
34567...11

尾頁

水晶宮

引用:長毛以前都只係鬧高官同商家,跟住鬧埋司徒

原帖由 banbanmm 於 11-10-02 發表
長毛以前都只係鬧高官同商家,跟住鬧埋司徒華而家連我地D普通市民都鬧埋,佢真係要睇下醫生:igiv ...
佢癲咗

Bye

子爵府

想當年, 居英權令一批港人得到外國國籍, 中國非常不高興...
今日, 菲律賓官員竟然歡迎自己的國民拿外國國籍~~

當年五窮六白的中國, 都要比菲律賓有尊嚴、有國格得多~~

大宅

每個地方都唔同, 唔可以話公平對待就令到而家既香港再百上加斤. 香港己經夠多人, 再比佢地多個借口話留係香港, 真係唔多掂. 唔該, 法官大人你睇睇香港環境, 經濟, 生活等等先至好判案啦, 唔好一味只講公平兩個字. 你咁攪法, 將來影响香港好深遠架.
榮華終是三更夢   富貴如同九月霜   
黃金不是千年業   無須過份去緊張

翡翠宮

大佬~~請你返黎錫~返黎養咩~

如果係~我不如領養多幾隻狗= =""

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

珍珠宮

banbanmm 發表於 11-10-2 00:10
長毛以前都只係鬧高官同商家,跟住鬧埋司徒華而家連我地D普通市民都鬧埋,佢真係要睇下醫生:igiv ...

agree

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

support

大宅

回覆:外 傭 代 表 : 香 港 人 當 外 傭 係 奴 隸 長 期 被 剝 削

講得好!咁慘仲乜仲要黎賺錢吖?!嫌少咪唔好黎lor

大宅

回覆:DoReMi媽媽 的帖子

支持你!

洋房

大宅

回覆:外 傭 代 表 : 香 港 人 當 外 傭 係 奴 隸 長 期 被 剝 削

叫班奴隸全部返歸乞食啦!我真係請佢唔起

複式洋房

回覆:bepower 的帖子

支持

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

咁咪唔好嚟囉, 咁簡單...:;pppp:
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

咪唔好黎囉

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

外 傭 代 表 : 香 港 人 當 外 傭 係 奴 隸 長 期 被 剝 削

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

以佢地果邊嘅生活指數,呢個人工已經係好好,嚮度包食包住,點可以同香港賺香港洗嘅人有最低工資相提並論?如果係剝削,可以唔好來做呢份工!

子爵府

Agree, next election must pay attention for those person who help the maid

水晶宮

:;pppp::;pppp:

子爵府

牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 回覆:bepower的帖子

支持支持支持

水晶宮

我覺得菲律賓真係面皮好厚架!!
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

首頁
34567...11

尾頁

跳至