親子旅遊

跳至

首頁
34567...38

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

我上星期去完...而家仲有SNG470洗剩左...有興趣PM我唱啦

maywei  請問如果同你唱, 你會賣幾錢港紙?  thanks.  發表於 11-6-24 17:12

侯爵府

EthanSon 發表於 11-6-24 00:23
我上星期去完...而家仲有SNG470洗剩左...有興趣PM我唱啦

用剩甘多, 甘你原本換幾多sgd??

侯爵府

因為有很多網友都問換幾多$的問題,

我都講下我換sgd及用錢的情況, (比大家一個參考, 因每人用$都唔同, 只可作為參考..)

我先係hk 換了sgd 1200元,

在uss買野,買林志源肉干, 斑蘭蛋糕, build a bear 都係簽咭,

其他打的, 食野, 買電話咭, 買nets flash pay (類似八達通), 買duck & flyer all in one pass,

及部分手信, 都係用現金的, 4天用了約1000sgd

提提大家, 同一店舖, 如有旅客退稅的安排, 買超過sgd100, 都可以退稅的..

wishwong  退稅係咪喺店裡面做? 點攪既呢?  發表於 12-4-21 12:51

男爵府

醒目開學勳章

焯媽媽,

即場買duck & flyer all in one pass 係咪可以簽咭 ?

侯爵府

講下我住的酒店, 我住在烏節路其中 一間5*酒店, 較小hk人住, 較多南亞裔人住, 因為本身間酒店係汶箂國王開的, (我唔知, 係搭的士, 個司機講的)

佢算係唔錯, 交通非常便利, 根本唔使等的士, 係的士等人的, 門口行出d, 便有starbuck, 再行過d, 便有m記, 斜對面便是ion orchard..

我根本都唔夠時間行條烏節路..

房間設施, 都算ok, 一般用品都有,因為新加坡酒店, 較小提供牙膏牙擦等, 一般都未必有浴缸的..

提供free wifi, coffee 機, free mini bar..

http://www.royalplaza.com.sg/

提早60預定, 打折..

Magi  呢間都好喎, nestcaffe是免費的嗎?  發表於 11-6-27 14:37

侯爵府

peachtea 發表於 11-6-24 08:14
焯媽媽,

即場買duck & flyer all in one pass 係咪可以簽咭 ?

係hippo巴士上買個pass一定要比現金,

我係新達中心counter買可以簽咭..

男爵府

醒目開學勳章

焯媽媽 發表於 11-6-24 09:45
係hippo巴士上買個pass一定要比現金,

我係新達中心counter買可以簽咭..

Oh, i see! 我會響新達中心counter買, 咁可以唱少幾佰蚊坡紙..

子爵府

焯媽媽,
請問簽咭會額外收手續費嗎? 個rate又點計呢?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

留意簽卡個rate都幾高

我在USS official web 買ticket.

SNG 72 = HK$ 461.81
即1=6.414

男爵府

減齡達人勳章

EthanSon 發表於 11-6-24 13:14
留意簽卡個rate都幾高

我在USS official web 買ticket.

EthanSon, 你用邊張信用卡? 我問過dbs, 上星期exch. rate 6.445 x 手續費 1.95% = 6.57, 仲高!!!!

大宅

想問除USS official website 買ticket外,香港d旅行社有冇得買,點樣d ticket呢?唔該。

大宅

想知由老巴剎行去魚尾獅公園遠嗎 ? 我想晚飯後行去呢 ? 不過我一行十人, 有老有嫩 !

大宅

回覆 EppieL 的帖子

F.Y.I.

恆生卡海外簽賬有3 倍 cash dollars 至年底. Better than nothing la.

侯爵府

EppieL 發表於 11-6-24 10:55
焯媽媽,
請問簽咭會額外收手續費嗎? 個rate又點計呢?

我打左電話問啦, 原來要收手續費, 要1.95%, 我係官網買uss入場券, sgd 72x2 + 52x2, (sgd 248), 港幣總數為1594.46, (匯率為6.429),

你唔問,我都唔知匯率原來甘貴..

侯爵府

adad 發表於 11-6-24 17:01
想知由老巴剎行去魚尾獅公園遠嗎 ? 我想晚飯後行去呢 ? 不過我一行十人, 有老有嫩 ! ...

我坐hippo 觀光巴士, 要用幾分鐘的車程由魚尾獅開去老巴剎, 如果行, 我估要15分鐘..

一行十人, 我估要....

男爵府

好媽媽勳章

回覆 焯媽媽 的帖子

Hello 焯媽媽
又係我呀..... 有問題再問呀.....唔好意思...
1) DUCK TOUR / NIGHT SAFARI / FLYER合唔合1.5 YEARS OLD and 3.5 yesars Baby?
2) DUCK TOUR / NIGHT SAFARI / USS / BIRD GARDEN / FLYER 是否網上訂票便可以?

Thanks a lot!

侯爵府

TamDaiHung 發表於 11-6-25 11:50
回覆 焯媽媽 的帖子

Hello 焯媽媽

1) DUCK TOUR / NIGHT SAFARI / FLYER合唔合1.5 YEARS OLD and 3.5 yesars Baby?
2) DUCK TOUR / NIGHT SAFARI / USS / BIRD GARDEN / FLYER 是否網上訂票便可以?

Thanks a lot!

1. 我無去夜間動物園, 真係怕小朋友會訓著覺.., 其他兩個都ok適合不同年齡..

2. 可以網上買, 但要留意匯率,

http://www.singaporecitypass.com/ 佢可能幫到你..

侯爵府

gigianna 發表於 11-6-24 15:08
想問除USS official website 買ticket外,香港d旅行社有冇得買,點樣d ticket呢?唔該。 ...

http://www.asiatravel.com/en-us/packages/singapore/singapore.html

唔知佢幫唔幫到你..

侯爵府

請下新加坡其中一個景點, 其實我都幾鐘意, 但係較小人會去, 就係新加坡植物園,

如果喜歡睇蘭花, 你一定會鐘意佢既蘭花園

http://travel.hkheadline.com/travel/travel_attraction.asp?contid=2723

http://www.sbg.org.sg/

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%96%B0%E5%8A%A0%E5%9D%A1%E6%A4%8D%E7%89%A9%E5%9B%AD

侯爵府

請下其中一樣早餐食品, 我仔好怕, 我自己就幾鐘意, 係水蛋, 我會加在kaya多士度食, 都ok..

首頁
34567...38

尾頁

跳至