跳至

首頁

尾頁

大宅

natliesiu,

http://www.letter-land.com/

:lol:

原文章由 nataliesiu 於 07-8-29 18:05 發表
erikalo

where is baby buddies? is it good? my daughter is almost 7 months, when can she start to attend playgroup? Thanks

大宅

Hi, my son is 17 months old now. He will join the victoria playgroup starting from september.

別墅

hellomame,

which date did you join victoria?  my son's on saturday class 11-1pm.

原文章由 hellomame 於 07-8-30 14:03 發表
Hi, my son is 17 months old now.  He will join the victoria playgroup starting from september.

[ 本文章最後由 babymok 於 07-9-8 13:46 編輯 ]

大宅

Thanks, I have seen the website, seems ok. Would like to let my daugther take the pg when she is one year old

原文章由 erikalo 於 07-8-29 23:09 發表
natliesiu,

http://www.letter-land.com/

:lol:

大宅

HELLO 各位:

我都是住在天后, 我是一個在職媽咪, 我BB仔現年十一個月大,請問各媽咪,有無心水的PLAYGOURP好介紹, 我希望找一間是平衡D,多方面都有,但都是最緊要,地方清潔,

大宅

原文章由 hayhay2007 於 07-12-19 04:13 發表
HELLO 各位:

我都是住在天后, 我是一個在職媽咪, 我BB仔現年十一個月大,請問各媽咪,有無心水的PLAYGOURP好介紹, 我希望找一間是平衡D,多方面都有,但都是最緊要,地方清潔, ...

Baby Buddies
http://www.babybuddies-hk.com/

Friends Education
http://www.friends.edu.hk/index_topic.php?did=71139&didpath=/71134/71139

Mustard Seed Playschool
http://www.mustardseedgroup.com.hk/tc/home.php

民房

We have a Coffee Morning every Thursday from 10.30 to 12.30 for moms and dads in Tin Hau. Can meet other parents and share ideas.

原文章由 hayhay2007 於 07-12-19 04:13 發表
HELLO 各位:

我都是住在天后, 我是一個在職媽咪, 我BB仔現年十一個月大,請問各媽咪,有無心水的PLAYGOURP好介紹, 我希望找一間是平衡D,多方面都有,但都是最緊要,地方清潔, ...

複式洋房

hello 各位媽咪
我下個月就會搬去中央圖書館附近呀, 好開心見到呢個topic, 我個囝囝而家4個月多d, 我d同事話我今年都要開始報playgroup同nursery喎, 所以咪上黎希望可以share吓意見囉, 我今次係第一胎, 真係咩都唔識, 請大家多多指教:D

大宅

dearkitty

歡迎你加入天后區, 搬定了, 可以多d 同bb 去圖書館既toy section 玩, 你bb 仲細, 唔駛上pg 住, 足1歲先啦....

cwb 同天后, 有好多pg 選擇既....

erikalo

原文章由 dearkitty 於 08-3-6 12:19 發表
hello 各位媽咪
我下個月就會搬去中央圖書館附近呀, 好開心見到呢個topic, 我個囝囝而家4個月多d, 我d同事話我今年都要開始報playgroup同nursery喎, 所以咪上黎希望可以share吓意見囉, 我今次係第一胎, 真係咩都唔識 ...

別墅

TaiHang Drive

I lived In TaiHang Drive,Is there anyone close to me? My son is 20months. He Has been accepted by Victoria Pre-nursery(CWB).He will go to school this August.I am a housewife.If you are free,pls contact with me.

[ 本文章最後由 Joynerlu 於 08-3-20 18:19 編輯 ]

大宅

請問各位媽咪,天后是否有一間學體操的centre,許秋宜個仔都係個度學,請問知唔知邊間?

大宅

天后係有一間叫先峰既體操centre, 不過就唔知係咪你指個間啦...

原文章由 funkwan 於 08-3-27 14:28 發表
請問各位媽咪,天后是否有一間學體操的centre,許秋宜個仔都係個度學,請問知唔知邊間?

大宅

回覆 #1 erikalo 的文章

Thanks, erikalo,
請問知唔知先峰的地址/電話?同埋有冇人或識人學過?口啤如何?

大宅

原文章由 erikalo 於 07-5-8 10:15 發表
-跑馬地青年中心 = 2572-2311
-
Baby Buddies = 1st Floor, Park View Centre, No.7 Lau Li Street, Tin Hau Tel: 2881-8717

我都是住在天后區, 請問你巳經上了baby buddies,怎樣???????
因我幫仔仔報左尖沙咀的幼潛,每星期上一堂

大宅

原文章由 erikalo 於 08-3-19 23:18 發表
dearkitty

歡迎你加入天后區, 搬定了, 可以多d 同bb 去圖書館既toy section 玩, 你bb 仲細, 唔駛上pg 住, 足1歲先啦....

cwb 同天后, 有好多pg 選擇既....

erikalo

...

如果我放假或返早,我都有帶bb去玩具圖書館玩

大宅

大家好,我住天后,有2個小朋友(1個女5歲1個仔6個月),做咗 full time 媽媽2個月左右, 諗住遲吓個女返小學再搵份half day job

各位多多指教

大宅

hayhay2007

hello, 我個人對baby buddies 都覺得唔錯既, 可能我無咩要求, 而且佢近, 對我來講, 比較緊要, 至於教法, 我都好接受既, 因為baby buddies 都算乾淨, 每樣都有d, 講下故事, free play, 學下洗手, line up 咁... 以1歲來講, ok 啦... 我只係覺得佢少了室外地方姐...

如果講環境好既playgroup, 係番天后, 就只有百樂個間... 好似叫咩種子既... 不過我喜歡佢地.. 一時講中文.. 一時又英文.. 唔得統一....

另外仲有一間hilltots, 我大女以前返此間既, 我都相當滿意...

你仔仔返tst.. 咪好辛苦lor...不過一堂就ok 既...

原文章由 hayhay2007 於 08-4-7 12:05 發表

我都是住在天后區, 請問你巳經上了baby buddies,怎樣???????
因我幫仔仔報左尖沙咀的幼潛,每星期上一堂

大宅

畀面勳章

咁多位mama , 你地好ah.
我都係住天后ga, e+ BB 就黎9個月大喇.
想俾佢上playgroup,但係做全職mama, 只可以同佢係Sat/Sun 上.
你地有乜野好提意ah?

別墅

我個仔07月10月尾出世喎.

我個仔07月10月尾出世喎.
咪同你bb差唔多?
Nice to meet you.

原文章由 kkalice 於 08-7-23 15:29 發表
咁多位mama , 你地好ah.
我都係住天后ga, e+ BB 就黎9個月大喇.
想俾佢上playgroup,但係做全職mama, 只可以同佢係Sat/Sun 上.
你地有乜野好提意ah?

大宅

爸B勳章

見到呢個 topic 好開心,我啱啱搬左去銅鑼灣(yesterday),睇晒d內容先知原來係07年,我囡囡係(0704),依家一至五去圖書館 toy library (工人帶),如果我早放工就同佢玩或者接佢返屋企(之前住係中環),09年4月囡囡就2yr,又想返仙鈴 nursury,之後讀 spk(希望),而家唔知可以點?

首頁

尾頁

跳至