跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

Re: ☆★☆★2004年9月BB會☆★☆★[Part 17]

babycherry22 寫道:
may

我忘記了問條褲...? :-(

連件衫都話冇貨了 :-( :-( 做唔到TWIN了
:-( :-( :-(

男爵府

Re: ☆★☆★2004年9月BB會☆★☆★[Part 17]

webjen, #13,
我有時都會比choice佢, 但對住佢有時我既eq會好低 喝一聲係會effective d 好似頭先暗佢瞓覺, 佢掛住玩, 咁我話你想瞓mickey枕頭定係媽媽手手, 佢2樣都冇揀, 佢答"唔瞓" 咁我就同佢傾計......後來又起身玩, 我真係喝一聲"瞓啦", 咁就瞓低and瞓左

kat,
玩得開心d

annie,
乜唔番學要請假架 我12號做逃學威龍 :mrgreen:

做家務先 :-( :-(

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

下次我看中訂2件,送俾焮焮同琳b twin

....琳b猛叫焮焮(看到你的post)

明天放工去中大聽talk
又想去bb展

心大心細中~~~~~~~~~~~~~~~~~~

男爵府

好媽媽勳章

聽詳講座呀

不如你真係訂兩套,我比返錢你咪得'

你8月會否再參加上次的playgroup,若會,一齊參加呀

大宅

kat,
祝旅程順利!大舊b係hk乖乖健康!

安悅今日發左兩次脾氣,我頭先臨睡同佢傾計,佢話悅悅今日"yat yat"(唔識中文點打) :-( :-(,我話你知自己唔乖就唔好再好似今日咁,唔知佢明唔明!

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

中心=曳曳

男爵府

好媽媽勳章

heigoogoo 寫道:
kat,
祝旅程順利!大舊b係hk乖乖健康!

安悅今日發左兩次脾氣,我頭先臨睡同佢傾計,佢話悅悅今日"yat yat"(唔識中文點打) :-( :-(,我話你知自己唔乖就唔好再好似今日咁,唔知佢明唔明!

你可以多些講自己的感受,她是會明的

珍珠宮

好媽媽勳章

曳=LWP

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

may123 寫道:
聽詳講座呀

是關於琳b在骨科覆診的case的talk....分享會來的

又有咩

有冇check -mail
是另一個mami的playgroup
check了明天電我傾傾先

大宅

niklaus903 寫道:
webjen, #13,
我有時都會比choice佢, 但對住佢有時我既eq會好低 喝一聲係會effective d 好似頭先暗佢瞓覺, 佢掛住玩, 咁我話你想瞓mickey枕頭定係媽媽手手, 佢2樣都冇揀, 佢答"唔瞓" 咁我就同佢傾計......後來又起身玩, 我真係喝一聲"瞓啦", 咁就瞓低and瞓左

有同感!我有時安悅玩極都唔 ,我一聲重d語氣話:mimi依家唔玩啦,悅悅要睡覺!佢聽完好自然咁睡!之後一直無再玩!
之前唔知邊套bb記錄片話"語氣重"好過"鬧",對安悅來說行得通!

珍珠宮

好媽媽勳章

今晚有幾次用左俾小朋友揀的技巧, 不過只係其中一次work.

晚飯的時候智程睇vcd, 隻baby einstein睇到一半就猛話"noddy". 我話睇緊呢隻唔可以轉, 佢直頭按制整隻碟出來. 我話: 你一係放番隻碟入去繼續睇呢隻, 一係bye bye電視冇得睇. 佢好似聽得明咁, 放番隻碟入去, 繼續睇返.

但後來睇完電視聽cd時, 佢聽聽下要拎隻cd入房播. 我話你一係在房播cd, 咁在廳食奶時就冇歌歌, 一係拎番出廳播. 但佢堅持要在房.

到食奶時, 又左揀右揀, 又話揀"氹氹轉"隻碟, 俾佢又話唔係. 真係令我有點火.

大宅

amy & cherry,
原來係中心,我之前形住有一點,故打極都打唔到!
thank you!

公爵府

男爵府

好媽媽勳章

babycherry22 寫道:
[quote]
may123 寫道:
聽詳講座呀

是關於琳b在骨科覆診的case的talk....分享會來的

又有咩

有冇check -mail
是另一個mami的playgroup
check了明天電我傾傾先 [/quote]

咁我check完明天找你

大宅

amy,
我團火剛剛這星期才起,我昨晚同hubby講:「你個硬頸妹這星期開始曳曳!印印比佢"恰"又唔敢鬧佢!依個亦係大家吵架的起因,大家要傾多d啦!」hubby: :lol:
話時話,你地個hubby 係咪好被動同你地傾家事/揍仔經,我家公子係!

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

安悅ma

我會用眼神話佢知我不高興(俗d就是bear住佢)呵呵
再唔知我先用口>,<

d曳曳野佢會趁我不在做

男爵府

我番黎你地都走晒 :-(

都唔明點解我老公係個仔面前一d火都冇, 對住我就 所以如果我地2個一齊而個仔曳, 佢一來唔會發火, 二來我快過佢 洪寶仔 不過我都係語氣重, 唔算係鬧姐 :mrgreen:

講起"阿笨與阿占", 我都係琴日同公司vendor食飯時先知, 最近因為姐姐放假, 我盡量早d走, 今日番到屋企仲趕得切睇到幾分鐘, 希望下個friday可以準時收看 佢睇到都話"monkey同狗狗買野" :mrgreen:

聽日放工約左婆婆ee飲茶, 所以頭先同99講, 聽日你可以番屋企抖下, 星期日晚先入黎; 下星期六日我地安排左節目, and 再下星期五因為佢唔得閒, 所以我請左假, 咁果個星期六我又off, 姐姐跟住個星期日又番, 所以呢幾個week佢極其量番"5.5日工"就可以了, 唔洗日日對住隻monkey, 可以番屋企陪下62, 執下屋企 ~~~~ see 我係一個幾咁好既新抱 黎緊d weekend我應該真係family day lah :mrgreen:

cherry,
我唔想用"bear"佢黎話佢知佢唔啱, 怕佢學埋對人做呢個眼神

#13,
記得好似你話過唔好同佢地講"你咁做媽咪唔開心"黎stop佢地某d行為, 因為佢地唔係做d野黎please我地, 但我都幾經常咁講, 因為又有另一學說 - "同理心", 要比佢知道佢咁樣做唔啱and會令身邊既人唔開心/影響他人, 有時洪寶仔曳, 我show him an unhappy face, 佢真係會停and話"媽媽唔開心, sorry", 我唔知咁會唔會有問題

禁止訪問

公爵府

早晨呀,出發喇,聽晚見啦

公爵府

miss you all

首頁

尾頁

跳至