在職全職

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Re: 有無青衣媽咪傾下計 (part 3)???

咁你咪要訓練佢除褲

公爵府

好媽媽勳章

emeraldlam 寫道:
bby
thanks. 我終於知有乜分別. 我都係就咁俾底褲霖霖著.

好多時, 我俾時間陪佢係廁所尿尿, 但係點都唔肯, 最後係廳到尿尿, 好彩唔係sofa.

子軒有時要陪, 有時大大就要我出去, 佢先去到的
好攪野

公爵府

好媽媽勳章

LongBMa 寫道:
我朗朗介片已經有3week啦,佢識叫痾尿架啦.只係頭3日會整濕.依家係屋企只俾普通底褲仔佢著,訓覺先著番片.

好叻叻喎

公爵府

好媽媽勳章

咁你咪要訓練佢除褲

暫時未, 因為佢都仲未識叫尿尿

我只係冇著片片時, 不停問佢, 如果尿尿叫邊個, 佢就會答:媽咪, 不過都係冇一次係叫我, 係我捉佢去架咋

男爵府

我諗唔使識講

公爵府

longBma
等我都試下先. 我已經成日問佢尿尿, 佢唔睬我. 不過懶了, 就好似驚我話佢咁

大宅

yy情況跟longlong差不多, 已經介左片 (日間係屋企).
但出街佢未肯去toilet尿尿, 佢好驚話"烏租", 試過佢嚇到係屋企都唔肯坐toilet, 行來行去右唔敢賴尿, 忍尿成3個鐘有多......所以e+佢出街都要著片, 佢忍到忍唔倒就賴洛片, 要比d時間佢, 希望佢快d肯去街外toilet.

唔俾片bb著係會易介好多, 佢地賴過後, 下次學會唔敢賴, 跟住就會講尿尿架la.

男爵府

emernald,
你唔好 佢,你話唔緊要,下次記住叫媽媽啦.

大宅

你地都好似好成功咁喎....我諗因為我有心機....今個weekend再試過先....
]

大宅

Tsang04 寫道:
你地都好似好成功咁喎....我諗因為我有心機....今個weekend再試過先....

努力!加油!
不過聽工人講yy昨日有一次失手賴左....
我覺現階段佢學緊介係會間中失手唔出奇架, 但千萬唔好罵, 因為佢地其實都唔想, 罵只會增加佢pressure, 嚇怕左就唔好la.

大宅

bby
咁荀的野, 你都唔keep 住呀

bby
是呀, 咁平$100 隻, 又唔理是咪固定或活動, 實要 keep 佢個電話啦.

我知你講邊個啦. 我都見過佢坐係果度. 我話整窗把手要$170 果個就是佢 law. 我以為佢乜都貴過人, 估唔到整窗花又平過人地wor.

大宅

emeraldlam,
乜你打到咁散黎出post架, 是咪想博多d分, 升高d

我上星期日先同囡囡去左海洋公園, 佢好開心, 尤其是見到好多水母, 打哂彩燈咁, 睇到佢眼金金:idea: . 睇完之後累到即刻訓左 , 無機會睇埋海洋館d 魚魚.

大宅

講開去海洋公園就有d激氣. 我同埋個工人, 個 friend 一家同佢工人去. d工人睇車仔同袋咁.

我去完廁所, 問個工人去唔去, 佢竟然問個 friend 個工人一唔一齊去. 咁似小學生玩去廁所要一齊去咁, 即是叫我放低 bb 比老公睇, 我幫佢地睇住d車仔, 仲態度好似奉指咁, 問都無問過我可否咁做, 所以先激氣

個 friend 工人好醒目, 佢話要睇住兩架車仔唔去住, 等佢回來睇車再去.

仲有呀, 我地要個工人幫手揸機影相, 佢就揸住架相機一碌木咁企係度 佢已經唔是第一次用lee 部相機啦, 點解教極都唔識用, 只是按掣咋, 一d唔難用wor. 結果我叫個 friend 個工人幫我地影, 我個 friend 仲好呆好奇怪咁望住我地. 可能諗緊我地有工人又唔用, 要佢工人影呱.

大宅

bby 寫道:
[quote]
咁你咪要訓練佢除褲

暫時未, 因為佢都仲未識叫尿尿

我只係冇著片片時, 不停問佢, 如果尿尿叫邊個, 佢就會答:媽咪, 不過都係冇一次係叫我, 係我捉佢去架咋 [/quote]

肚餓又是叫媽咪, 分唔分得出架

大宅

LongBMa 寫道:
我朗朗介片已經有3week啦,佢識叫痾尿架啦.只係頭3日會整濕.依家係屋企只俾普通底褲仔佢著,訓覺先著番片.

好叻呀, 抵錫

子爵府

你地同BB介片未呀??? 有無買那些介片褲, 係咪即係學習褲

Diamond, 你會唔知呀,你兩粒石大點

你問o岩人

介片褲唔同學習褲,可以咁講,學習褲只係褲型既尿片,介片褲就可以話係厚身d既底褲,毛巾質地,褲浪位會加厚(有d甚至會有一層膠底),比小朋友瀨左尿時索減d,唔會一地都係 但小朋友又會feel到尿濕唔舒服,唔同著學習褲or尿片,佢地一瀨就索哂,又乾爽

大宅

大宅

Diamond,

去左邊呀, 敢耐唔上黎.
一叫你就出現 ......

公爵府

好媽媽勳章

Ruby521 寫道:
bby
是呀, 咁平$100 隻, 又唔理是咪固定或活動, 實要 keep 佢個電話啦.

我知你講邊個啦. 我都見過佢坐係果度. 我話整窗把手要$170 果個就是佢 law. 我以為佢乜都貴過人, 估唔到整窗花又平過人地wor.

係呀, 我都係咁岩見到咪問下佢law
不過尋日我去街市就唔見佢, 見到佢我再問多次先

子爵府

sweet2004 寫道:
Diamond,

去左邊呀, 敢耐唔上黎.
一叫你就出現 ......

無去邊,不過轉左工o者 :-( e+呢份工唔係咁方便上網,咪少見我講野o羅

首頁

尾頁

跳至