夫婦情感

跳至

首頁
23456...19

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 好掛住老公呀∼∼∼

我諗呢段片正係我老公想我做嘅事~~~
:-( :-( :-(
shanlam 寫道:
阿藍

唔知道點安慰你,希望你睇完段片個心會舒服d。

http://210.60.194.100/life2000/lesson/3/active/2004092801.swf

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我會堅強,因為我仲有小朋友,我唔可以話走就走
我會慢慢學習無老公係身邊嘅日子~~
SaunderHung 寫道:
阿藍,
看了你的故事,我忍不住哭出來.但我想告訴你你一定要堅強起來, 支持下去,你的孩不能沒有你,慢慢來適應這轉變,我知道你做得到的,加油!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係...不幸嘅事每日都係度發生緊

你表妹都好叻,咁都捱得過!我都知仲有一對小寶貝要我照顧

所以我要堅強~~~我會努力 :-(
rhmomo 寫道:
不幸的事每日都發生, 你不是孤單一人, 你尚有一對可愛的仔女跟你行每一步.

我表妹比你更傷痛, 不過佢好叻, 捱過了人生最難行的一段, 而她當時只得十三歲, 因為父母在"沙士"時離去了.

今天她也活得很好, 因為她知道路還是要行下去的.

所以你要努力, 因為身邊其實有好多人關心你的, 唔好再傷心了.

希望你 快樂 !!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都知佢會永遠守護我地,做我地嘅守護天使~
我會盡快收起我嘅傷心,比快樂我d小朋友,唔知跌一跌要幾耐先起返身? :-(
Mrs.Chan 寫道:
雖然佢走左, 但佢的精神永遠長存, 佢會永遠守護你地~
快d將悲痛的心情收起, 你的心情 / 情緒 會好直接影響小朋友. 摔了一交可以爬起身再走路, 你是小朋友的典範, 小朋友以你作旁榜樣, 你要振作起來~

子爵府

阿藍2006:

我覺得你好叻女, 你係一個好堅強嘅媽咪, 你係一個好勇敢嘅妻子, 我睇你個blog你好靚女. 其實上天係會對有智慧的人加以磨練, 只要你咬緊牙關勇敢地刻服困難, 悲傷過後定會見到陽光!!!

阿藍2006 寫道:
點解你好似真係知道我老公d嘢..........
我老公佢真係唔鐘意見到我喊
佢亦都好想我可以佢咁開心做人[quote]
lalua 寫道:
阿藍2006:

你老公只係去咗好遠旅行, 佢而家好開心, 你唔使掛住佢啦! 佢最想你現在好似佢咁開心, 佢最唔鍾意見到你喊, 佢會係你守護天使, 有佢永遠保護你和你對小寶貝, 你一定要撐下去! 支持你, 祝福你!
[/quote]

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實我一d都唔叻,由我老公出事到而家,我每一刻都要我屋企人,朋友為我擔心,我都唔知自己堅唔堅強,成日匿埋喊,成日係到諗傻事~~勇敢嘅妻子我或者係,由佢出事到搞身後事,我都堅持要自己人一個人搞~~~多謝~~~

但係上天比我呢個磨練真係好大,仲要好大打擊,從來無諗過呢d事會發生係我身上,唔知幾時先會見到彩虹??
真係好掛住老公
lalua 寫道:
阿藍2006:

我覺得你好叻女, 你係一個好堅強嘅媽咪, 你係一個好勇敢嘅妻子, 我睇你個blog你好靚女. 其實上天係會對有智慧的人加以磨練, 只要你咬緊牙關勇敢地刻服困難, 悲傷過後定會見到陽光!!!

[quote]
阿藍2006 寫道:
點解你好似真係知道我老公d嘢..........
我老公佢真係唔鐘意見到我喊
佢亦都好想我可以佢咁開心做人[quote]
lalua 寫道:
阿藍2006:

你老公只係去咗好遠旅行, 佢而家好開心, 你唔使掛住佢啦! 佢最想你現在好似佢咁開心, 佢最唔鍾意見到你喊, 佢會係你守護天使, 有佢永遠保護你和你對小寶貝, 你一定要撐下去! 支持你, 祝福你!
[/quote][/quote]

男爵府

畀面勳章

阿藍,妳已經好叻架喇,如果換轉係我,可能只係識得喊,咩都搞唔到!唔好再諗住做傻事喇,妳對仔女好需要妳架!
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

可能自己知道喊都無用,我再喊,我老公都唔會返黎我地身邊,佢只可以遠遠咁望住我地,守護我地~~~對仔女無左爸爸,唔可以無埋媽媽,所以我會為對仔女生存~~ :-|
tiramisu_hk 寫道:
阿藍,妳已經好叻架喇,如果換轉係我,可能只係識得喊,咩都搞唔到!唔好再諗住做傻事喇,妳對仔女好需要妳架!
該用戶已被刪除

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

你要堅強~~take care

大宅

醒目開學勳章

雖然同你只係有一面之緣 見你年紀輕輕 但真係唔知你背負左咁大個包袱
你要俾心機湊大小朋友呀 而家bb開始大架啦 成日見到你喊佢都會唔開心架 我亦都相信 你老公都會想你開開心心咁過落去架 加油丫 我支持你丫

複式洋房

阿藍2006 寫道:
其實我一d都唔叻,由我老公出事到而家,我每一刻都要我屋企人,朋友為我擔心,我都唔知自己堅唔堅強,成日匿埋喊,成日係到諗傻事~~勇敢嘅妻子我或者係,由佢出事到搞身後事,我都堅持要自己人一個人搞~~~多謝~~~

但係上天比我呢個磨練真係好大,仲要好大打擊,從來無諗過呢d事會發生係我身上,唔知幾時先會見到彩虹??
真係好掛住老公

"我每一刻都要我屋企人,朋友為我擔心"
呢一份擔心叫做關心,你可以為呢件事高興,因為你有很多人為你分擔。
有個醫生朋友講:點樣先可以消痛,答案唔係藥,而係一班人去"分享"你既痛楚,就讓大家為你分擔吧,不要怕煩到人,因為凡人係要俾人"煩"先名副其實。

努力!
我的羊聽我的聲音、我也認識他們、他們也跟著我。
我又賜給他們永生.他們永不滅亡、誰也不能從我手裏把他們奪去。
我父把羊賜給我、他比萬有都大.誰也不能從我父手裏把他們奪去。我與父原為一。  (約 10:27-29)
天約的世界-http://www.mymicah.com/
方舟人家-http://hk.myblog.yahoo.com/BB-MAMA/

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我會堅強,其實我都好開心好多人支持我~~~
双子 寫道:
你要坚强啊,好多人都支持你 :-P

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我會take care~~
mandy_wong 寫道:
你要堅強~~take care

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

一家唔知一家事,唔通真係話晒比人知......
我會比心機湊大對仔女,bb而家都8個月啦,人女女幾大呀?
我好小係bb面前喊,只會匿埋喊~~
我會開開心心生活落去,因為老公好鐘意見到我笑個樣
我會加油~~ :-(
∼*candy*∼ 寫道:

雖然同你只係有一面之緣 見你年紀輕輕 但真係唔知你背負左咁大個包袱
你要俾心機湊大小朋友呀 而家bb開始大架啦 成日見到你喊佢都會唔開心架 我亦都相信 你老公都會想你開開心心咁過落去架 加油丫 我支持你丫

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔知呢份關心係好定唔好啦~~~
但我知有佢地陪我分擔,陪我行呢段路,我會好好多,如果唔係我會撐唔住~~我都好開心,會有咁多唔識我嘅人關心我,陪我傾計,我真係好怕煩到人~~ :-(
kuno 寫道:
[quote]
阿藍2006 寫道:

真係好掛住老公

"我每一刻都要我屋企人,朋友為我擔心"
呢一份擔心叫做關心,你可以為呢件事高興,因為你有很多人為你分擔。
有個醫生朋友講:點樣先可以消痛,答案唔係藥,而係一班人去"分享"你既痛楚,就讓大家為你分擔吧,不要怕煩到人,因為凡人係要俾人"煩"先名副其實。

努力![/quote]

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實我一直都係度諗係唔係度出post,因為我好驚人地會唔會點睇我,但係自己真係好唔開心,唔知搵邊個傾,所以就拎起勇敢出post,我亦好開心,有咁多人關心我,問候我,我真係好多謝你地,如果唔係我而家可能諗埋左一邊,做左傻事啦~~

好多謝你地陪住我~~~
希望你地會一直陪住我,陪我渡過所有難關,所有問題

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

妳要努力啊~
多d約 bk媽咪出黎傾下or上黎posts呀~
留在家會抑悶呢.....
妳已很堅強,很叻呢~
這裡很多人支持/支援妳架!!

為妳打氣 ~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

阿藍您要努力呀∼
為您打氣^^~