夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

熱血金章 畀面勳章

其實你都出去戲吓!咁咪可以識多啲朋友囉!OR同C6一齊去飲野

大宅

回覆:出去飲野....

我c6都一星期去1-2次,我發覺嘈係無用,所以專注力放在女兒身上,算啦!女人不會放底小孩自己出去開心!樓主睇開D!

子爵府

Bearwife 發表於 11-12-9 08:42
男人出去飲野吹水relax 吓好平常。我都需要自己嘅私人空間。男人需要嘅係關心而唔係事事官。如果佢要曳曳可 ...

Relax 下係無問題, 其實亦都唔係要管, 但係晚晚出, 唔盡興就唔會返屋企既就好有問囉. 試諗下, 男人日頭要返工, 做老婆好多都一樣要返工, 返到屋企還要照顧小朋友功課...就沒有壓力?? 難道只有男人有壓力?? 不是吧!!男人需要關心, 女人也需要. 但是男人自私, 只顧自身享樂, 一星期5晚都不在家, 照顧小朋友既責任全交老婆, 做老婆當然會唔開心啦. 一個家大家都有份, 大家都是人, 女人睇諒男人之時, 希望男人都睇諒下女人囉. 男人將可以餘興既私人空間都全霸佔晒咯, 咁女人尚有什麼私人空間可言, 相信樓主其實都唔係要管既只係想C6 多點留在家裡分擔一下希望日間遇到唔開心既啫可以有個膊頭唉下啫 (希望我無講錯), 而唔係自己一個人向屋企孤令令嘆氣囉. 如果1個星期有5日所謂私人空間係留係屋企一個人發呆, 我就一定受不了.
當然如果佢地要曵曵什麼時候都可以, 唔一定去飲野至會既.

大宅

回覆 cotychan 的帖子

I think there are many endings to this story. The one you are showing is "happy ending". There are other possibilies. (ie Husband gave up the family and the wife is able to find another good man) Being a woman, invest in ourselves is more useful than wasting our energy on men..

珍珠宮

回覆 F_M 的帖子

有 point ,. support support !

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

meow50 發表於 11-12-9 15:10
回覆 cotychan 的帖子

I think there are many endings to this story. The one you are showing is "happ ...
增值~~為自己打扮~~無論個結局,最後係婚姻失敗~依然對女方自己有好處.

做人要多為自己着想~無論男方真係出去花天酒地,或者只出去減壓吹水都好,女既都可以自己找樂子.

好多媽咪都話,女人唔會好似男人咁,放低仔女走咗出去!但係,出去社交一下,減下壓,又點算係扔低仔女呢?呢四個"扔低仔女"就係女人比自己既壓力,又或者係大部份人比女人既壓力.(當然,"扔低"仔女出去,係要有人照顧之下,唔係自己為咗賭氣,你去玩,我又去,留低年幼子女嗰種)

好似我隔離屋亞E,好鐘意BB,佢放工會叫我比細B過去玩,我會叫埋大仔過去.我自己去樓下行下超市~~但係商店相熟既人一定會問,亞B呢?扔低自己行街咁好呀?!我真係好想問,乜我唔可以叫人睇住BB,自己出去行下既咩?咁叫扔低?呢2個字真係一種令人覺得自己係會不付責任既媽媽囉~~但係~事實唔係未得囉~~

如果好似樓主咁,覺得自己係個內向既人,唔鐘意出去,就因為自己唔鐘意出去,就希望老公都同佢一樣,唔好出去,咁樣,我覺得都幾自私.我覺得嗰種,我唔做,你都唔可以做/我唔鐘意做,亦希望你都會唔鐘意做,既心態~~唔係幾好.

palapala  我只會扔低俾c6,自己就約人去relax,順便等佢感受吓一個人湊仔既痛苦囉  發表於 11-12-9 16:19

子爵府

我就係太放c6出去飲野,結果check佢手機,發現有個女人搭上,
令到自己跌左入個困局!

大宅

回覆:tyon 的帖子

我其實和你處境一樣,c6都曾出軌!

子爵府

joymama 發表於 11-12-9 20:30
我其實和你處境一樣,c6都曾出軌!
我仲未能企起來

大宅

回覆:tyon 的帖子

我整體上都未,但為了仔女,我只好半忍!但佢仍然出夜街,今晚已是連續第三晚

洋房

回覆:carmankmm 的帖子

同我c6講埋同一樣野呀!不過我地無小朋友,所以佢中意咪去,有時我都約我的朋友去玩
我想知你c6同我c6係咪同行呀?我c6係紀律部隊。。。好man gar

洋房

引用:我C6又係一定要去,甚麽減壓,只有同事先明,

原帖由 carmankmm 於 11-12-08 發表
我C6又係一定要去,甚麽減壓,只有同事先明,番到黎我唔開心(正如樓主話齋獨守空房), 仲話番我同事中的老婆只 ...
嘩!同我c6講埋同一樣野呀!不過我地無小朋友,所以佢中意咪去,有時我都約我的朋友去玩 我想知你c6同我c6係咪同行呀?我c6係紀律部隊。。。好man gar

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+carmankmm+於+11-12-08+發表

大宅

回覆:joymama 的帖子

係我世界男女平等,你要去玩,我都會搵節目,仲要玩得開心過佢

大宅

引用:其實女人都可以選擇出去,但大多都選擇留在

原帖由 F_M 於 11-12-07 發表
其實女人都可以選擇出去,但大多都選擇留在家中,然後感覺孤單,然後埋怨c6,接著感情唔好。
我的c6一星期 ...
下?但我記得你地好似講過無結婚架喎?你唔怕佢出去識女仔嗎?

男爵府

引用:我C6又係一定要去,甚麽減壓,只有同事先明,

原帖由 carmankmm 於 11-12-08 發表
我C6又係一定要去,甚麽減壓,只有同事先明,番到黎我唔開心(正如樓主話齋獨守空房), 仲話番我同事中的老婆只 ...

別墅

引用:Quote:原帖由+F_M+於+11-12-07+發表其實女

原帖由 VaVaBaby 於 11-12-10 發表
下?但我記得你地好似講過無結婚架喎?你唔怕佢出去識女仔嗎?
無結婚但同居呢 開開心心比佢出去 / 黑口黑面比佢出去,邊樣佢最受?邊樣最易促使佢去滾?

大宅

引用:Quote:原帖由+VaVaBaby+於+11-12-10+發表下

原帖由 F_M 於 11-12-10 發表
無結婚但同居呢 開開心心比佢出去 / 黑口黑面比佢出去,邊樣佢最受?邊樣最易促使佢去滾?

...
咁你又岩既,你好叻好忍得丫!

別墅

引用:Quote:原帖由+F_M+於+11-12-10+發表無結婚

原帖由 VaVaBaby 於 11-12-10 發表
咁你又岩既,你好叻好忍得丫!
唔係我叻呀,係思想偏向唔管人,因為我好鍾意搵朋友出街,以前ex管住晒令我好討厭,最記得我去到無雷公咁遠既朋友屋企BBQ,材料要買要整再等齊人已經八點幾,十點收第一個電話問我幾點返,我答唔知,之後每15分鐘一個電話!大佬,玩到興高彩烈要我走先係咪傻架?12點幾再打黎叫我唔好返,哈哈 果晚玩到點幾才跟同路既朋友夾錢坐的士走。我覺得ex既追魂call好煩同令我好無面!

大宅

引用:Quote:原帖由+VaVaBaby+於+11-12-10+發表咁

原帖由 F_M 於 11-12-10 發表
唔係我叻呀,係思想偏向唔管人,因為我好鍾意搵朋友出街,以前ex管住晒令我好討厭,最記得我去到無雷公咁遠 ...
咁又唔會追魂call我男朋友,因為知道好討厭呀嘛:)

首頁

尾頁

跳至