自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

iamiam 發表於 24-4-12 10:07
我先生用咗我張中銀master card link香港支付寶,工作需要一個月最少用一次大額,從未有收手續費
...

支付寶用中銀無著數喎。大額用呢張,香港支付寶簽賬有4%回贈,1年上限簽14萬幾。
https://www.asia.ccb.com/hongkong_tc/personal/credit_cards/jd_credit_card.html

珍珠宮

魚兒小寶貝 發表於 24-4-11 23:00
吓!超$200 要收咩?我唔係綁銀聯,即刻check 番唔覺有收手續費,請問邊個位睇? ...

大家搞清楚係講緊香港版定內地版先啦。有唔同㗎,而AliPay 都講得好清楚收費。

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Ritzmary 發表於 24-4-13 09:14
請問在支付寶哪裡寫?

你連結咗恒生信用之後,喺俾錢個QR code下面,你click入去支付方法,然後喺恒生信用咭下面有一行字寫住。

因為唔可以cap screen, 所以無圖俾你。

免手續費係香港商户及內地到店消費。

如果內地網上付款如淘寶俾錢,係要俾1.2%手續費

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

babyislove 發表於 24-4-13 12:25
你連結咗恒生信用之後,喺俾錢個QR code下面,你click入去支付方法,然後喺恒生信用咭下面有一行字寫住。
...
明白哂唔該哂

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊