自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

travling 發表於 23-12-6 14:31
今朝搭西鐵, 排隊係左右2邊各2條龍(但我發覺好多人唔知, 永遠排死一條龍), 咁我如常咁排最開條龍, 排第2, ...

係欺善怕惡,我遇過,男人老狗用粗口鬧我,我鬧番佢佢又收皮

大宅

newc9 發表於 23-12-7 13:10
問左佢咩意思(驚理解錯),係咪要企佢後面,佢話係,我話佢不可理如,就無理佢,照排自己條隊
...

做得岩

大宅

華妹妹 發表於 23-12-7 13:45
係欺善怕惡,我遇過,男人老狗用粗口鬧我,我鬧番佢佢又收皮

佢睇死我地會驚同唔出聲

大宅

小mama 發表於 23-12-7 13:13
香港地好多痴線,唔好同痴線計較
我都有預過

係囉, 原來有咁多人預過

大宅

bibiyumi 發表於 23-12-7 13:20
都有遇過幾,次,只可以話自己唔好彩

珍珠宮

試過喺街,其實條路超闊,冇可能撞到大家
加上大家方向不同

條賤男特登大大力撞埋黎
仲話我搞錯撞到佢

我估佢係慣犯

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

stagea 發表於 23-12-7 07:09
好多男人都係咁,仲有啲狽住個背囊係咁向後,一用手擋佢就feel到有人推架啦!就開始癲 :laug ...

呢樣係,最憎d男人揹大大個背囊,一轉身成個袋飛埋嚟,又郁嚟郁去!究竟知唔知道車廂好迫前後左右都有人?

男爵府

travling 發表於 23-12-7 13:03
咁樣可以同司機講話佢打尖, 呢D PK好賤, 仲乜要話人臭X, 真係撩交打咁

如果同司機講佢一定吵得仲勁,我諗住唔俾佢攝上黎,啲人會知衰唔出聲,點知佢仲會出聲鬧人咁口賤

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

YuYuMother 發表於 23-12-7 14:22
呢樣係,最憎d男人揹大大個背囊,一轉身成個袋飛埋嚟,又郁嚟郁去!究竟知唔知道車廂好迫前後左右都有人? ...

一郁一fing就打到人, 點會唔知...
有時仲係狂郁, 前後前後搖

大宅

sanjoe 發表於 23-12-7 14:09
加上大家方向不同

試過有D中年男士原本直路突然打鈄行, 你唔為意佢就撞埋黎呢D扮明想抽水

大宅

koizaki 發表於 23-12-7 14:24
如果同司機講佢一定吵得仲勁,我諗住唔俾佢攝上黎,啲人會知衰唔出聲,點知佢仲會出聲鬧人咁口賤
...

我諗住等司機鬧爆佢

男爵府

加上大家方向不同

同你相似遭遇:朝早响中環地鐵月台行緊,月台唔多人,突然俾一個五、六十歲長髮黑背囊男人從後大力踩我腳眼,痛到咩咩,踩到我波鞋都甩埋,我大聲鬧咗佢一句,佢無道歉、反向急步 Z 形路線走去月台前,我懷疑佢精神有問題

男爵府

travling 發表於 23-12-7 17:23
試過有D中年男士原本直路突然打鈄行, 你唔為意佢就撞埋黎呢D扮明想抽水
...

有啲賤男專恰女人!响中環地鐵月台行緊,月台唔多人,突然俾一個五、六十歲長髮黑背囊男人從後大力踩我腳眼,痛到我咩咩,踩到我一隻波鞋都甩埋,腳眼黑咗一,好彩我剛剛落完樓梯。我大聲鬧咗佢一句,佢無道歉、突然反方向急步 Z 形路線走去月台另一邊,我懷疑佢精神有問題

水晶宮

mercurycc 發表於 23-12-6 15:16
巴士都有賤人,
搭巴士已經多人 ,
佢地永遠唔會自動自覺,

遇上精神病患了

大宅

Miss_Yellow 發表於 23-12-7 20:18
有啲賤男專恰女人!响中環地鐵月台行緊,月台唔多人,突然俾一個五、六十歲長髮黑背囊男人從後大力踩我腳 ...

最慘D人你鬧佢都冇感覺, 好明顯突登

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

0ooxoo0 發表於 23-12-6 23:46
男人小家起上嚟,衰過女人

真係唔好覺得男人有分度, 出街10個有 8,9 個都會同人女爭, 我見唔少
試過 趕時間行快D ...前面有條路只 夠一個人行既路, 點知對面個男人見到我行得咁快, 即刻拖住佢女友 係咁急步行近乎跑 同我爭路 ... 佢未見我行得咁快之前係 hea 行, 佢女友一隻手睇緊手機慢慢行...

仲有d男人好中意係側邊"涉"過/撞你, 趁你唔為意打你尖, 總之中意同女人爭/ 搶.. 呢d男人
做佢老婆都應該唔係咁好過, 應該幾計較

所以, 我覺得c6 係絕種動物

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

加上大家方向不同

想搏懵? 先下手為強鬧左你先 等你唔識比反應?
如果係我 會伸手頂一頂佢撞過黎..就望住佢: 想搏懵呀?

我覺得佢地係鎖定目標再出擊, 佢地行街又好野喎 好似係為搏懵而出動

有d係會對住你用力咁咳, 琴日係citywalk 前面有個男人 我眼尾望到佢一邊行一邊望住我, 果然, 係我隔離大大力咳左一下(差不多 到隔離時 我閉氣), 我即刻還擊對住佢咳左3下.. 嚇到佢係咁縮, 個男人高高地又大大份 3x中左右
事後都有d驚佢會發癲

翡翠宮

travling 發表於 23-12-7 17:23
...

我遇得多

迎面行...佢打鈄行 即係我向左 佢向右, 佢近迫越近 就快撞時 我就即刻向左, 佢就會愕左然就望一望我 跟住扮冇野行
覺得佢真係好賤

大宅

selinako^^ 發表於 23-12-8 13:55
我遇得多迎面行...佢打鈄行 即係我向左 佢向右, 佢近迫越近 就快撞時 我就即刻向左, 佢就會 ...

所以係街行都要好小心, 有D無啦啦發癲撞你, 有D就博慒抽水, 試過有個中年男人係街突打好大力撞埋黎, 我側一側身唔係就比佢抽晒水, 不過佢有say sorry 可能知我識穿佢想抽水, 驚我鬧佢

珍珠宮

selinako^^ 發表於 23-12-8 13:46
想搏懵? 先下手為強鬧左你先 等你唔識比反應?
如果係我 會伸手頂一頂佢撞過黎..就望住佢: 想搏懵呀?

你要小心呀

有啲pk 男專恰我哋女人

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊