夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

LaiKwan1123 發表於 22-8-5 18:07
結婚10年,剩搞過2次

但係咁樣一擊即中都好犀利
不要從別人的嘴裡去認識我

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

benchan025 發表於 22-7-29 15:51
即係咁講哩度好多夫妻都有哩個問題,非正式統計

又唔洗咁悲,咁正正常常嗰D無响到講啫,唔通開個 post 曬咩!

複式洋房

結婚10年,剩搞過2次

勁啊 係你唔想?

民房

ykbb1996 發表於 22-7-28 12:18
與另一半長期沒有性生活,有男士有相同經歷嗎?

婚姻4年有多,而家35-40歲,佢從來冇主動過,婚後走晒樣+肥胖身體,我從來都冇嫌棄過,我每次都要好似乞兒咁先俾我,仲要唔係次次俾,有時候想摸下,唔一定想做愛,只有想摸下都唔俾,男人對自己老婆咸濕好正常,次次都推3推4, 撫摸都係一種愛嘅表現,拒絕得多,覺得冇晒自專,覺得自己好乞兒,
身心都好攰,亦因為咁而嘈過好多次,唔計性方面,其實感情好好,就係耐唔耐拒絕我,直到我開始討厭佢,開始對佢反感。
之後次次都話俾多次機會佢,佢會改
最後嗰次我發脾氣對佢講,我出軌
,你唔好問點解。
我真係接受唔倒無性婚姻。
講起都火爆(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

Kokojj 發表於 22-8-5 22:18
勁啊 係你唔想?

我想,但佢吾想吾通我跪地奶佢咩

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

ChanMan_FB 發表於 22-8-7 17:45
婚姻4年有多,而家35-40歲,佢從來冇主動過,婚後走晒樣+肥胖身體,我從來都冇嫌棄過,我每次都要好似乞 ...

我好同情你,你老婆之後有無改善?如果無,咁接受唔到你諗住點?離婚還是搵外援?

民房

靚靚C9 發表於 22-8-7 21:33
我好同情你,你老婆之後有無改善?如果無,咁接受唔到你諗住點?離婚還是搵外援?
...

如果冇小朋友,離婚兩個字應該一早講左出口,最後嗰次拒絕,都係講緊呢幾日嘅事,已經心淡到一個點,今次我直頭冇理佢幾日,亦都冇面再望佢一眼。
同佢講左,如果我出軌,唔好問點解...
佢唔敢出聲,因為之前嗰次,已經講左唔會再有下次,每次都話會改,每次都冇正視問題,呢啲野唔係話出去俾錢就可以解決,有性冇愛跟本滿足唔到心靈需要。
講得難聽,就算而除晒衫喺我面前,我都冇晒興趣,已經去到反感程度了。

子爵府

ChanMan_FB 發表於 22-8-7 21:54
如果冇小朋友,離婚兩個字應該一早講左出口,最後嗰次拒絕,都係講緊呢幾日嘅事,已經心淡到一個點,今次 ...

不如試吓婚姻輔導先啦
佢肯唔肯?
我覺得無性婚姻已是警號,代表感情出現問題

民房

cupid0627 發表於 22-8-8 14:35
不如試吓婚姻輔導先啦
佢肯唔肯?

之前已經提出過睇醫生,佢話唔洗,佢會改,但係每次嘈完都有改善小小,之後就慢慢變返現狀,婚姻輔導我諗佢都未必願意去,除非我真係要提出分開。

民房

cupid0627 發表於 22-8-8 14:35
不如試吓婚姻輔導先啦
佢肯唔肯?

其實唔係因為感情有問題,只係佢完完全全沒有性趣,拍拖到結婚加埋8年,從來冇一次主動過,都唔緊要,只要求每次配合我,我都係正常男人,因應佢嘅情況下,我只要求一個月3~4次,一啲都唔過份,次次都要乞兒咁先俾我,其實只要我沒有性需要,感情係可以非常好。但我真係平衡唔到。

子爵府

ChanMan_FB 發表於 22-8-8 18:36
之前已經提出過睇醫生,佢話唔洗,佢會改,但係每次嘈完都有改善小小,之後就慢慢變返現狀,婚姻輔導我諗 ...

咁試下大下佢,逼佢去見輔導又得唔得?

民房

cupid0627 發表於 22-8-8 19:32
咁試下大下佢,逼佢去見輔導又得唔得?

唉!悔氣咁講,呢一刻,真係無心無力再去逼佢,多謝你嘅見意。

子爵府

ChanMan_FB 發表於 22-8-8 20:18

哀莫大於心死

珊瑚宮

ChanMan_FB 發表於 22-8-8 18:49
其實唔係因為感情有問題,只係佢完完全全沒有性趣,拍拖到結婚加埋8年,從來冇一次主動過,都唔緊要,只要 ...

兩個人除非有感情問題,連俾對方掂吓都唔想,否則都要顧及對方感受,交吓功課都要啦,無性婚姻真係好難維持。

侯爵府

結婚10年,剩搞過2次

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

ChanMan_FB 發表於 22-8-8 20:18

你老婆太睇小性生活對男人的重要性,男人太餓就無理性,搵小三、叫雞,遲早有病或整散頭家。

不如你俾呢條link佢睇啦。

民房

soso1227 發表於 22-8-9 23:32
你老婆太睇小性生活對男人的重要性,男人太餓就無理性,搵小三、叫雞,遲早有病或整散頭家。

不如你俾呢 ...

出軌或俾錢解決,冇愛有性嘅關係,係唔會滿足到心靈所需,兩方面對我黎講都重要,缺一不可。
當身心都滿足不了,真係會開始不理性。有一種想報復同發洩嘅心態

民房

子爵府

結婚10年,剩搞過2次

你老公會唔會係同性戀架… 不過你又接受到仲結埋婚就ok 啦

男爵府

BK Milk勳章

ChanMan_FB 發表於 22-8-10 08:51
出軌或俾錢解決,冇愛有性嘅關係,係唔會滿足到心靈所需,兩方面對我黎講都重要,缺一不可。
當身心都滿足 ...

我老婆之前都係咁,之後我同佢傾咗成晚,決定奉星期一,三,五都做,唔駛求嚟求去。 咁樣幾好,感情改善好多。大家有共識,唔駛估估吓。
又放假!!!

首頁
12345...8

尾頁

跳至