自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

我自己係課金課得勁果個
反而老公好節制

珍珠宮

回覆樓主:

我老公冇乜點打機,使錢都好克制,所以呢方面我唔擔心
反而我有,之前盡量控制一個月唔多過200至300,但課課下覺得拎去超市買屋企野好過買虚擬野,所以而家就完全唔再課

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

happystich 發表於 22-5-28 19:41
通常打機要課金都唔會係幾百蚊嘅事
100樓下嘅可能只能玩pokémon go

唔係架,包月通常都係38蚊到,我接受到呢個價。

你有冇玩手遊架?最近有殺氣都係包月38蚊,Roblox都係38蚊,你可以話不停甘課金就唔止呢個數,但如果係不停課金,我就覺得唔健康,係沉迷,我唔會比囉,我由細個打機打大,由第1代石器時代打到而家,覺得打機只係一種娛樂,而一個game入面嘅裝備,係一個虛擬嘅野,只要你唔玩跳去玩另一個game,果個game d裝備就係nothing,以前有d game裝備好勁,有人同我講賣個ac出去我都冇,因為唔想比d資料人地,同埋都係唸住娛樂又唔賺錢用。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

每月300

子爵府

kk80400 發表於 22-5-28 20:01

唔係架,包月通常都係38蚊到,我接受到呢個價。

咁平
我就係有玩呀 但我玩果隻好貴
買件衣裝就要千幾蚊
高峰時期我一個月課幾千....
但我唔算癲 有d人一個月上萬
唔課就唔強 不過依家睇開左hea玩
我果隻都有月卡咁嘅野
不過冇咩用咁

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

happystich 發表於 22-5-28 20:08
咁平
買件衣裝就要千幾蚊

你可以話不停甘課金就唔止呢個數,但如果係不停課金,我就覺得唔健康,係沉迷,我唔會比囉,我由細個打機打大,由第1代石器時代打到而家,覺得打機只係一種娛樂,而一個game入面嘅裝備,係一個虛擬嘅野,只要你唔玩跳去玩另一個game,果個game d裝備就係nothing,以前有d game裝備好勁,有人同我講賣個ac出去我都冇,因為唔想比d資料人地,同埋都係唸住娛樂又唔賺錢用,所以冇甘做。

大宅

我個friend打手機兼識女仔,用咗幾十萬課金想討好個女仔,比我知道後摷左佢獲金,佢人工得兩皮幾,搞到欠銀行周身債,個個月要節衣縮食還錢,最後條女又唔理佢兼走埋

珍珠宮

happystich 發表於 22-5-28 20:08
咁平
買件衣裝就要千幾蚊

打機都係靠手技同攻略,唔係靠裝備同靚唔靚。

Roblox 係而家好出名嘅game 入面都好多要求,但唔一定課金,你可以用你個腦賺錢返黎
日本の平安を祈ります

子爵府

kk80400 發表於 22-5-28 20:14

你可以話不停甘課金就唔止呢個數,但如果係不停課金,我就 ...

你岩呀 但真係投入左去玩
其實好多野係不知覺嘅
我唔係由細打機打到大果種
比著以前 我真係覺得38蚊一個月都嫌貴
真係唔知做咩傻左咁課
但呢排理智返

同埋我一直以為得男人會課到癲
其實女人都好癲
遊戲裡面有個香港C奶應該玩左十幾萬港紙

子爵府

kk80400 發表於 22-5-28 20:18
打機都係靠手技同攻略,唔係靠裝備同靚唔靚。

Roblox 係而家好出名嘅game 入面都好多要求,但唔一定課金 ...

我打果隻機 裝備都重要
我已經係專門選擇重要野黎課果種
有時唔課d 等級升到max就到盡頭
課左就可以繼續升 又有加成之類
不過我覺得我玩果隻game價錢係貴嘅

珍珠宮

happystich 發表於 22-5-28 20:18
你岩呀 但真係投入左去玩
其實好多野係不知覺嘅
我唔係由細打機打到大果種

我當年試過有網友,因為改bug 賣d裝備出去,發達,買到樓做咗老闆,呢樣係真真實實,所以我更加唔會花太多錢去一個game度,包月係象徵式甘支持下研發人員
日本の平安を祈ります

水晶宮

凌陵綾 發表於 22-5-28 19:24
即係幫隻GAME做下白老鼠,睇下有冇問題咁
有新版本會玩先咁囉~
反正就是可以唔駛課金~就有GAME入面錢買大部 ...

謝謝你解釋呀
睇嚟我要update 下自己呀

子爵府

king0311 發表於 22-5-28 20:18
我個friend打手機兼識女仔,用咗幾十萬課金想討好個女仔,比我知道後摷左佢獲金,佢人工得兩皮幾,搞到欠銀 ...

我見過呢種
有d男仔現實冇拖拍 寂寞
有個女仔一齊打機 日日傾計就好易出事
特別有d係有經濟能力又上左年紀冇社交嘅

珍珠宮

happystich 發表於 22-5-28 20:20
我打果隻機 裝備都重要
我已經係專門選擇重要野黎課果種
有時唔課d 等級升到max就到盡頭

每次升到max又點??咪又係成班係度坐響電腦面前吹水,因為升到max就冇哂野玩,又要等到更新先玩到,玩咗甘多年d game都係大同小異,又任組隊做任務pk 育成.....再花太多錢,我覺得都幾無謂
日本の平安を祈ります

子爵府

kk80400 發表於 22-5-28 20:24
每次升到max又點??咪又係成班係度坐響電腦面前吹水,因為升到max就冇哂野玩,又要等到更新先玩到,玩咗 ...

當你投入左就會覺得 都攞時間出黎玩
洗錢玩得順手 就會課左金
特別好似d成班人玩嘅遊戲
投入埋個圈子 有咩新野出
課金就同你細個同同學一齊訂兒童快報一樣

珍珠宮

happystich 發表於 22-5-28 20:26
當你投入左就會覺得 都攞時間出黎玩
洗錢玩得順手 就會課左金
特別好似d成班人玩嘅遊戲

都係果句,我而家有玩架,都只係包月形式,比多絕對唔會,好彩我會公會d人唔會太衝,台灣人都玩得好悠閒,所以冇壓力,如果有的話,我都閃去另一個公會,同期d同學都冇玩game 啦,教仔多
日本の平安を祈ります

男爵府

回覆樓主:

0蚊

我自己1個game打10年都唔用錢。上次同老公講佢就唔課金了

子爵府

kk80400 發表於 22-5-28 20:30
都係果句,我而家有玩架,都只係包月形式,比多絕對唔會,好彩我會公會d人唔會太衝,台灣人都玩得好悠閒, ...

我果隻game台灣人先課得癲
當然好多高課嘅係香港人
但果d香港人收入高 多數做老闆嘅
台灣人打工嘅 人工又少過1萬HKD
真係覺得佢地咁課同成份糧放遊戲到冇分別

珍珠宮

100~200

珊瑚宮

回覆樓主:

睇下幾錢.小都接受.过千就五得

首頁

尾頁