自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

我睇個別情況,我都可能係已讀不回的人。
我有個親戚,成日send d 新聞既whatsapp,同埋叫你投票,聯署,或者批評時事既whatsapp 比你,你地會唔會覆? 我成日睇,真係無乜時間,但又怕係有D 咩急事搵我,但下下要我覆,要我覆咩者?

大宅

ngwong2 發表於 20-6-24 16:19
仲有最衰是群组人地講自問會回应。但到自己講野,冇乜反应。不是第一次咁。既然係咁。我放棄!
...

咁會好冇癮

大宅

回覆 baby_yee 的帖子

最基本都應該加返個表情做結尾
呢家係張床都休息~~好舒服

大宅

travling 發表於 20-6-24 10:25
朋友GROUP我試過係咁, 問食飯報名, 我都特登list返有邊幾個出席確認就訂位, 到食飯日無啦啦有條冇報名既黎 ...

原來好多呢類人

大宅

venuscc1 發表於 20-6-24 15:31
其實做最尾覆嗰個完全冇問題,唔明點解會有人突登唔覆到最後

咁一定要有人做最尾架, D人好奇怪

大宅

回覆樓主:

我又試過 group 飯局,定咗日子就定地點,叫人提議個個都話無所謂,咁好啦總要有人提議我就好俾心機响openrice揾咗間打邊爐,頂……跟住就有人話嗰間貴,唔抵食之類

最後嗰位 "無所謂" 提議去另一間,浪費我時間 我而家識喇,以後個個話無所謂一係我就唔回應住,一係我就响openrice 揀一間貴野等人 band

大宅

成日驚人地覺得我唔夠禮拜,我一定最尾覆thank you , 平時近乎秒覆除非見唔到

大宅

做到好似我咁,會好辛苦,但係慣左。唔想令人誤會

珍珠宮

SafieldKEN 發表於 20-6-23 18:29
我都好憎呢類人
家庭聚會喺group問無人覆,到當日就問幾點鐘邊度等 唔覆就預無人去 ...

我哋家族Group約食飯要報數自己家幾多人到架,因為搞手要book檯架嘛!
如果係幾丁友約食飯就直接打電話算
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

四月媽 發表於 20-6-24 16:53
做到好似我咁,會好辛苦,但係慣左。唔想令人誤會

禮多人不怪

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

資訊越發達、人類問題越多

珍珠宮

mc_pigpig 發表於 20-6-24 16:25
我睇個別情況,我都可能係已讀不回的人。
我有個親戚,成日send d 新聞既whatsapp,同埋叫你投票,聯署,或 ...

呢d我都會已讀不回,或者揀d來覆,我自己如果send呢d通常唔預有人回我,資訊性既野,睇完就算,有興趣先再討論

大宅

回覆 travling 的帖子

我覺得做自己啦,好難取悅所有人

大宅

小寶貝兒 發表於 20-6-24 16:58
我哋家族Group約食飯要報數自己家幾多人到架,因為搞手要book檯架嘛!
如果係幾丁友約食飯就直接打電話算
...

就係囉 無報數不突止,仲叫我自己group 度問佢對同住仔女去唔去

大宅

SafieldKEN 發表於 20-6-24 16:47
我又試過 group 飯局,定咗日子就定地點,叫人提議個個都話無所謂,咁好啦總要有人提議我就好俾心機响openr ...

所以我冇做攪手好耐啦~~攪冇問題, 但連基本禮貌人地都唔比, 老馮咁
最著數都係有得碌下咭

大宅

travling 發表於 20-6-24 17:02
所以我冇做攪手好耐啦~~攪冇問題, 但連基本禮貌人地都唔比, 老馮咁
最著數都係有得碌下咭
...

弊在碌卡都無我份,係嗰位 "無所謂"呢

大宅

maymay220hk 發表於 20-6-24 17:00
資訊越發達、人類問題越多

非常認同

大宅

SafieldKEN 發表於 20-6-24 17:05
弊在碌卡都無我份,係嗰位 "無所謂"呢

離下題~~
如果人地做攪手我會比佢碌, 我同事CHEAP到叫佢約人(約佢好FD既同事)佢答點解要我叫? 好啦位又唔BOOK人又唔約, 但又想碌咭囉
*人大左真係好多野都睇唔過眼

珍珠宮

SafieldKEN 發表於 20-6-24 17:02
就係囉 無報數不突止,仲叫我自己group 度問佢對同住仔女去唔去
...

嘩,佢同佢d仔女零溝通架,同住問一聲禁個數字講聲幾多人去姐,又唔洗佢寫論文,有冇咁難/懶呀!

大宅

travling 發表於 20-6-24 17:16
離下題~~
如果人地做攪手我會比佢碌, 我同事CHEAP到叫佢約人(約佢好FD既同事)佢答點解要我叫? 好啦位又唔B ...

真 cheap 到無人有

首頁

尾頁

跳至