跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 大家0既bb飲水嘛?

原來個個媽咪都俾水你地個b飲,但係點解醫院d姑娘又話奶粉已經有水粉,所以唔使飲水既..... ?-(

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我出院時NURSE都冇講要比水, 我覺得唔對路, 所以問人, 個個都話我傻, 要比水BB飲...... -_-||

伯爵府

好媽媽勳章

岩岩出院時,我屋企人叫我俾d水bb飲,我仲話:唔使飲架,d奶粉已經有水份喇.......

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我仲傻到以為d水就算煲過都會令bb腸胃唔適應而唔洗飲....

@_@

但我bb始終都唔肯飲.......

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

雲妮彭
我係醫院d姑娘又係咁講
雲妮彭 寫道:
原來個個媽咪都俾水你地個b飲,但係點解醫院d姑娘又話奶粉已經有水粉,所以唔使飲水既..... ?-(
[img=500,400][/img]

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

我BB都有飲水呀, 佢都鍾意飲架. 一日可以飲到4oz

大宅

你地既BB肯飲水就好啦, 我阿B一啜到係水就不停吐出來
跟住又大喊, 以前半個月都肯飲少少,
自從打完一個果支針就唔肯飲了.
我現在開奶每餐就加多 10ml 水, 咁每天都當佢飲左少少啦

禁止訪問

大宅

As my bb is nearly full "BF", we only let me drink some water (1-2oz) when he is hungry once or twice a day. Will let him drinks more water if 1or 2 meal is feeded by S26.

首頁

尾頁

跳至