母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

newspaperhang 發表於 18-7-7 11:36
埋身食幾耐唔重要,最重要係咪真係「食到」,如果bb 一直啜但其實食唔到,咁啜一兩個鐘都係食唔到:thinking ...

其實我已經有約過,但係姑娘又話呀b食既嘴型同我姿勢無咩大問題,只係好似一般bb咁後期無咩耐性啜(主因都係奶唔夠),所以叫我比耐性不停要佢啜,睇下可唔可以幫我增到奶量。

別墅

newspaperhang 發表於 18-7-7 11:39
如果bb 食到奶、吞緊,應該有d 咕咕聲,即係好似你飲水喉嚨都會有咕咕聲咁,同埋耳仔都會有dd 郁郁下:funn ...

一開頭的大約五分鐘係有的,但係後期的奶開始少,就聽唔到有聲,郁動都細左,所以好多時我都唔知佢後期係咪食緊,不過我見佢唔甩口就繼續由佢食,唯有係咁~

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

kittycheung622 發表於 18-7-8 03:44
其實我已經有約過,但係姑娘又話呀b食既嘴型同我姿勢無咩大問題,只係好似一般bb咁後期無咩耐性啜(主因都 ...

如果係咁樣,bb 一喊就俾佢埋身,俾多d 刺激身體。頭一個月仍然係調奶既時期,努力刺激會多d,當然都要睇住bb 體重啦。
如果因為體重需要補左粉,bb 埋身食少左,咁你要考慮用泵泵奶、俾返多d 刺激身體造奶。
唔好咁大壓力,壓力會令媽媽少奶,放鬆d 多飲水多休息,休息多d 都會多奶架
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

大宅

kittycheung622 發表於 18-7-8 03:40
係呀,點都唔會想餓親佢,唯有一邊補奶粉,一邊自己揾方法增奶,不過我不停食飯同飲湯水的效果唔夠,要繼 ...

我自己飲魚湯只係令奶濃d, 多d 脂肪,但食壽司量必爆,最重要係開心

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊