婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

汽水餅 發表於 16-11-4 19:15
佢兩個飲大左呀?定酒精忽上腦呀?叫佢哋用漂白水朗下把口(咁臭)啦!同佢講少少唔怕嘅!你老公不左場嗎? ...

我老公當時係房 上到去同佢講都無用啦 唔通沖落去話佢地咩
佢地長期飲大咖 覺得食咩都唔怕 我62仲痴啦個時bb未夠一歲又比pizza薯條佢食 我成日都話佢地咖啦 佢地左耳入右耳出 當我唱歌 我真係人都癲
屋企一有蕉 佢一收工返黎就比我個仔食 我同佢講左bb今日已經食左一條 都仲要比佢食 話咩香蕉都唔可以比佢食?!我就講香蕉唔係唔可以食 但唔可以食過量囉 日日鬧佢佢都係當我唱歌 勁厚面皮!
佢收工又收得夜 有時佢返黎bb訓左 我鎖左門都狂烤門 烤到你開門為止!次次明明見到bb訓左 仲要勁大聲講 bb訓左呀?!又要行埋黎吸佢

男爵府

misti 發表於 16-11-4 09:40
哈哈哈… 好鍾意你句 又唔見佢食少少屎
學到野 ! 下次有人同我講食少少唔怕 , 我知點答了 :exci ...

我都第一時間學到呢句!
留翻下次用

男爵府

chingman915 發表於 16-11-5 03:31
我老公當時係房 上到去同佢講都無用啦 唔通沖落去話佢地咩
佢地長期飲大咖 覺得食咩都唔怕 我62仲痴 ...

係咪想特登大聲d講嘢嘈醒個b啊?
bb醒左佢咪有得玩咯!

我細個我阿爺都係咁,我媽好嬲,講足幾十年!

男爵府

回覆 chingman915 的帖子

你唔可以講唔可以only. 我學識講後果,佢地落味精比bb食就會話bb個brain會受唔住,會變傻仔,比糖我話小朋友個kidney發展未成熟會好易有糖尿病,
小兒糖尿就一世,
其實我亂講,但講到好學術咁,佢地就唔敢,

子爵府

醉雞鍋算得d乜~~~~

我老爺奶奶直頭俾紅酒,啤酒個孫飲都話冇事~~~~

佢地話個孫見到要喎~~~唔俾佢唔得架喎~~~試過佢就唔會再飲喎~~~~~

我只會講~~~~聲我就出左啦~~~個B唔係我既~~~我唔會同佢地嘈囉~~~呀B父母在場都冇強硬阻止~~~我就無謂強出頭啦~~~

子爵府

ccgirlcc 發表於 16-11-5 06:35

你唔可以講唔可以only. 我學識講後果,佢地落味精比bb食就會話bb個brain會受唔住 ...

正常既係~~~~但做得依d野~~~BB呀媽講左唔好仲要死撐既~~~就算你搵個醫生同佢講~~~佢都會話個醫生係黃綠醫生亂講~~~~

大宅

美菲絲 發表於 16-11-5 11:16
醉雞鍋算得d乜~~~~

我老爺奶奶直頭俾紅酒,啤酒個孫飲都話冇事~~~~

唔係自己個B,人地父母都冇出聲
食花生好喇
費事俾人話你多事

男爵府

lolitak 發表於 16-11-4 00:02
我都好憎D 6299咩都話食少少唔怕
又唔見佢地去食少少屎~唔怕嘅

食少少屎

伯爵府

小朋友咁細,酒精傷腦架
下次一於叫佢地食小小屎試下啦!

水晶宮

呢件事一定要俾C6知道,以後唔好俾佢哋單獨湊BB

子爵府

lolitak 發表於 16-11-5 15:44

唔係自己個B,人地父母都冇出聲
食花生好喇

我有出聲話唔好~~~酒精對個腦唔好~~~大人都少飲為妙啦~~~更何況果個係得唔夠兩歲既BB~~~

兩老繼續一邊話唔驚~~~一邊對埋去俾個B飲~~~~呀B父母有話唔好~~~但齋口講~~個身就坐係到望住兩老俾個B飲~~~~~

咁我更係講左就算~~~~如果係我個B就巳經出手抱走個B/拎開晒d酒啦~~~~

我都知我多事左架啦~~~但睇住d咁野發生~~~真係好難唔出聲~~~~~~

唔好話個B同我老公有血緣關係~~~就算係街見到陌生人咁餵個BB飲酒(雖然係講只飲一啖)~~~我都會講句一啖對BB都有害啦~~~

講就話d酒有苦味~~~小朋友飲一啖就唔會飲姐~~~如果個小朋友d口味特別過人既話呢???咁咪唔至飲一啖~~~到時真係飲到壞腦/中酒精毒咁點??

大宅

回覆樓主:

樓主要靠6299湊b嗎?
如果係 真係要同你老公好好傾下
佢地唔識得對bb黎講 有咩食得 有咩唔食得
再縱容落去
會害到你b!

侯爵府

我99話個BB張開左個口好似想食野,攞左碗唔知邊個食完嘅燒鵝麵俾個9個月bb食,吞同咬都未識就俾麵個b食。而且個bb係人哋個仔人哋粒孫
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

老人家係甘文塞

大宅

ccgirlcc 發表於 16-11-5 06:35

你唔可以講唔可以only. 我學識講後果,佢地落味精比bb食就會話bb個brain會受唔住 ...

我都係用呢招對付我個極品姑奶架,佢面皮厚過張梳化,成日餵我個女食埋啲垃圾,因為點講冇用(由好聲好氣發展到鬧到癲佢都係咁),於是我就直接用呢招,例如佢想俾凍奶茶我個女飲之際我就會大聲講:佢2歲都未夠飲奶茶會變白痴嗰喎嚟制止佢

用戶要求終止服務

lolitak 發表於 16-11-4 12:11
因為我6299又係呢D人
你呢個醉雞邊爐都已經算好
起碼有加熱,真係會揮發咁D酒精

醉雞除咗醉,仲好易肚瀉,因為係雪凍啲雞肉攞出嚟直接食,好易有菌滋生。

大宅

misti 發表於 16-11-4 09:40
哈哈哈… 好鍾意你句 又唔見佢食少少屎
學到野 ! 下次有人同我講食少少唔怕 , 我知點答了 :exci ...

太正!識點答

大宅

回覆樓主:

食小小屎

首頁

尾頁

跳至