婆媳關係

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

ilovemichelle 發表於 16-10-24 15:03
係, 我真係好想打比佢呀媽...問佢知唔知自己好討厭, 攪到呢pair人為左佢一個..嘈左n咁多次...
佢係咪好開心 ...

你知唔知~~~「唔被愛果個先係第三者」~~~依家你就係佢地之間既第三者~~~

你仲話想打俾人地呀媽~~~話人地討厭~~~你先搞清楚自己既身份地位先啦~~~

人地依家係唔介意你訓係佢個仔身邊~~佔半個床位咋~~~你以為自己係女主人

大宅

希望樓主嫁左,唔好日日上黎呻,揀過第個啦,租屋住都要同男朋友阿媽住,你妥協左就係一世啦

子爵府

你開頭講咩除非你中左六合彩幾千萬買兩間屋係隔黎住~~~~

我話你聽啦~~~係就算你買左隔黎屋~~~佢都會將兩間屋變成一間~~~自由出入~~~日日坐係你個廳到等個仔放工返黎~~~~

痴身既奶奶唔係在乎於間屋既大細~~~係在乎佢個仔係邊~~~細屋有細屋痴~~~大屋有大屋痴~~~~

子爵府

ilovemichelle 發表於 16-10-24 16:45
我未有bb的, 只係黎緊會結婚, 我都有諗過只要佢呀媽一黎, 我就想走....
但係咪益哂佢地?
未結婚, 無bb - 我會走!
只係租, 又何來"益哂佢地"?

男爵府

回覆:要來了....始終要來

你c6咁自私,你早走早著

大宅

ilovemichelle 發表於 16-10-24 14:24
上次講過下本身的情況, 今次真係無得揀啦。已經嘈過無數次, 身心都好疲倦, 除非我可以中六合彩有幾千萬買2 ...

嫁著群腳仔,仲慘過守寡。。。。。

子爵府

ilovemichelle 發表於 16-10-24 14:45
我未有bb的, 只係黎緊會結婚, 我都有諗過只要佢呀媽一黎, 我就想走....
但係咪益哂佢地?

有樣野叫「止蝕」~~~~

你唔甘心你巳經付出左既野係好正常~~~但你要衡量下之後有冇翻身既機會~~~有冇得賺返囉~~~

如果好似你依家既走勢~~~好明顯係將來既幾十年都係繼續蝕~~~唔會有翻身既餘地~~~仲要係會越蝕越深~~~你將來就算有左小朋友~~~更加避唔開你奶奶~~~

而你所有既付出只係換黎既頂多係個男人訓係你身邊(未計佢會變心鐘意第二個)~~~你自己諗下值唔值得囉~~~~

複式洋房

回覆樓主:

比著係我。我會唔嫁。順便交返間屋比個c6同99自己搞掂。。
不過樓主你諗清楚未?

公爵府

宜家都已經不把你放在眼內....咁將來...你連講野的權力都無LO ?

婚前系一名快樂又天真的姑娘仔....婚後是一名長期睇精神科醫

生的抑鬱婦人 ?....不嫁總好過嫁錯呀 ? 系咪 ?

美菲絲    發表於 16-10-24 15:43

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

ilovemichelle 發表於 16-10-24 14:37
係, 我而家係租左兩房, 其中一間話係比佢呀媽間唔到來小住, 我有提出點解咁唔公平,
又要租近男家又要比佢 ...
我唔會比佢大到 我會答好 之後我呀媽會話唔黎住但保留權利

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

下未嫁架? 咁件事唔同好多

大宅

回覆樓主:

我想問樓主, 而家租樓你有冇比錢? 會唔會係1人1半? 定佢男朋友比曬?

如果係你男朋比曬, 你連水電煤都唔使比咁,你又真係無得say no

但如果你有份比錢, 就當然有權表態。

如果我係你, 男友已經決定左, 我自己都會幫自己做決定, 佢阿媽黎我連通知都唔使就自己約人食飯。 自己中意可以唔使講低就返娘家瞓。

當然哩d行為一定預左男友黑面, 不過佢黑時我黑過佢。你未來99見佢黎住就唔見都知咩事!!

如果你男朋同未來99都可以當無事發現, 咁你真係諗清楚嫁唔嫁, 同睇清自己嘅地位喇

我覺得“媽寶”嘅男人, 唔係戒唔到奶, 只係佢未遇到一個夠愛的, 如果夠愛你,男人可以好有承擔。不過前題你要愛自己多過愛哩個男人。

複式洋房

支持搬番娘家住!!!

子爵府

ilovemichelle 發表於 16-10-24 14:45
但係咪益哂佢地?

樓主,你又未有B,又未結婚,不如回娘家住再想清楚,現世代,一個人都可以生活,如果結婚結到不開心, 不如做女好過

子爵府

美之選468 發表於 16-10-24 15:39
宜家都已經不把你放在眼內....咁將來...你連講野的權力都無LO ?

婚前系一名快樂又天真的姑娘仔....婚後是 ...

重要係依個世界唔係得佢一個男人~~~明知唔岩~~早d抽身~~~~

自己一個人生活比嫁左依個唔岩既男人更舒服~~~自己單身一個人亦再有機會遇到其他適合自己既人~~組織家庭~~~

公爵府

BK上實在有太多的例子都系婚後俾99逼到要長期睇精神科醫生的JM呀 ? 小心你是下一個 ?

侯爵府

回覆樓主:

你bf而家係揾partner夾份養佢阿媽,重要係你冇地位,佢阿媽至係話事人,你咪上當,早走早着

美菲絲    發表於 16-10-24 16:10

複式洋房

Summer_tsui 發表於 16-10-24 15:43
我想問樓主, 而家租樓你有冇比錢? 會唔會係1人1半? 定佢男朋友比曬?

如果係你男朋比曬, 你連水電煤都唔使 ...
所有錢我都再份夾的....!!!租樓買野所有野我都有份出$
所以我都有提出多個人多個開支呢個講法..但佢認為佢呀媽都係小住, 問題不大!

你同我諗法一樣, 佢要格硬來住, 我都唔會係屋企..佢唔好指意我會乖乖係屋企服侍佢地個隻...
無可能...

佢而家不停咁標示佢呀媽有病, 擺唔得耐, (但生死有命, 幾時死邊個知? 分分鍾我早死過佢啦..?佢每星期睇醫生, 個個星期check住, 有咩事都第一時間知道, 我呢d返工得閒死都唔得閒病,,我有暗病唔到死都唔知啦)
正因如此, 佢要一齊住....
一齊住真係代表孝順嗎?一齊住代表d咩???除左多左開支, 我真係睇唔出一齊住既好處....
大家生活習慣又唔同, 其他唔好講, 淨係爭廁所有排煩....
除左放手...真係無哂其他方法...

大宅

回覆樓主:

我係樓主,我會係未來99嚟之前執嘢搬返自己屋企
當樓主有分俾租,我會同男友講,現在我唔租啦,搬返自己屋企,今個月租出咗就算,下個月你自己攪掂,我俾錢出嚟租屋係想2人世界,唔係租嚟同你媽住,如要同你媽住,我哋駛鬼租依度,我哋直接搬入你媽間屋咪得囉,駛鬼浪費錢租多間屋,攞租屋錢儲起嚟買樓唔好,而且你媽又唔係無屋住,又住得近,點解要過嚟我哋度住,你掛住你媽想見佢,你咪放工返屋企前上你媽度見見佢,睇吓佢囉

柴犬公主    發表於 16-10-27 23:20
xavierma215    發表於 16-10-24 16:25
美菲絲    發表於 16-10-24 16:12

男爵府

畀面勳章

回覆:要來了....始終要來

仲諗?分手啦!有埋小朋友,到時仲煩

首頁
12345...12

尾頁

跳至