跳至

首頁

尾頁

別墅

各位用邊隻牌子幫bb洗衫?

各位用邊隻牌子幫bb洗衫?好用嗎同價錢?

伯爵府

Re: 各位用邊隻牌子幫bb洗衫?

Combi/威潔BB配方 + Chicco柔順劑, 洗完都好香

大宅

me too...

不過, c6 嫌 for baby 果d 洗得唔夠乾淨 ..

vf2006 寫道:
Combi/威潔BB配方 + Chicco柔順劑, 洗完都好香

伯爵府

唔係呀, 都幾乾淨喎, 加上bb衫仔都唔會好dirty啫

大宅

我都係咁話佢....(俾個5我!!)

不過, 洗、"long"衫呢個動作唔駛我做就..
佢話咁咪咁囉...

vf2006 寫道:
唔係呀, 都幾乾淨喎, 加上bb衫仔都唔會好dirty啫

別墅

威潔BB配方係邊度可以買到?幾多錢?我依傢用緊chicco柔順劑幫仔仔洗衫.個sales話bb衫用柔順劑都ok,但我個大囡用Chicco消毒液+Chicco柔順劑.但Chicco消毒液成百幾蚊一支都好貴呀,所以想轉第二隻洗液.

別墅

威潔BB配方係邊度可以買到?幾多錢?我依傢用緊chicco柔順劑幫仔仔洗衫.個sales話bb衫用柔順劑都ok,但我個大囡用Chicco消毒液+Chicco柔順劑.但Chicco消毒液成百幾蚊一支都好貴呀,所以想轉第二隻洗液.

複式洋房

Combi + Chicco柔順劑

大宅

same same"....

Chicco柔順劑用pampers0的印花買hkd56.00大大支...好抵用"

sipmak 寫道:
Combi + Chicco柔順劑

大宅

威潔BB配方係邊度可以買到?幾多錢?<=
我係吉之島果個超市買o既...$30-$40..
(不過頭先上網search 唔到佢有貨)

大宅

vf2006 寫道:

我都係呢個組合,洗完個味真係好ok

大宅

我用chuchu +Chicco柔順劑

大宅

pigeon+chicco softner

別墅

用過Pigeon液體果隻, 跟住而家用跟粉狀果隻, 用左幾個月仲有半盒, 遲d會試bb威潔液體果隻.

別墅

Chicco消毒液 + 瑞士寶寶洗衣液

大宅

經濟實惠 - 白貓

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

威潔BB配方
$28 /1L
$ forget /2L

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

vf2006 寫道:

威潔BB配方

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

foggyao 寫道:
[quote]
vf2006 寫道:

威潔BB配方

民房

I used to use Fairy non-bio powder (not sure if you can buy that in HK). I now use Castle non-bio powder. It costs around $28 for 2.5kg - quite a good deal. No softener... I was told by my health visitor that it's not recommended, even if it's made for babies.

首頁

尾頁

跳至