夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

做老公,老豆的你,一句出去飲野,就走左去!點解做老婆,亞媽的我,就要獨守空房!

bongbongpatty  agree  發表於 11-12-8 21:30
bbbbconnie  agree  發表於 11-12-8 12:24

別墅

回覆:出去飲野....

其實女人都可以選擇出去,但大多都選擇留在家中,然後感覺孤單,然後埋怨c6,接著感情唔好。
我的c6一星期都會出去一次飲野,如果第二天不用返工,佢可以半夜至返,試過接近零晨4點!
我就從來唔會問佢去過邊,同邊個去(我知有單獨約會女性朋友),無問幾點回家,亦從來唔會主動搵佢,因為信佢會適可而止。
而我都有自己生活,會約朋友,會自己去揼骨行街,亦享受單獨留在家中做咩都可以。

公爵府

出去飲野....

我c6一個月出去2,3次,但每次都去到天光6,7點先返。叫佢早d返又一大堆理由,佢話d fd唔走,佢冇理由走先,我即刻鬧佢你fd咁大個男人要飲酒關你咩事,唔通佢自己一個返屋企驚俾人姦咩

大宅

BK Milk勳章

你個仔應該仲好細⋯自己又唔可以放低呀B⋯佢自己又搞唔掂⋯同6299就更唔可以出去⋯

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我個個除左飲酒,仲有公司gathering,足球啦,籃球,跑步,曬太陽,游水...一句做運動係健康野就大哂架啦!個仔大d....識行識走...我理得你去邊!我帶埋個仔周圍去!!!

別墅

回覆:laichi328 的帖子

男人既節目,朋友,時間永遠都多過女人

daishidoi  唔係WOR, 我調番轉WOR  發表於 11-12-19 15:09
bbbbconnie  agree  發表於 11-12-8 12:24

大宅

係咪一結婚就出去飲嘢?還是結了很多年?

大宅

好多時女人都要湊仔囡,呢個世界邊有公平架. 掉轉我都想男人湊住仔囡,自己同朋友間中出街開心下,不過有幾多個男人肯丫.:;pppp:

palapala  我地就會一人出一日, 其他時間就一齊留番俾個仔囉.  發表於 11-12-8 17:19
bbbbconnie    發表於 11-12-8 12:24

男爵府

畀面勳章

d野好好飲咩? 咁口渴一定係響屋企做晒d家務,出左身汗先..

親賢能, 遠小人

男爵府

畀面勳章

我C6又係一定要去,甚麽減壓,只有同事先明,番到黎我唔開心(正如樓主話齋獨守空房), 仲話番我同事中的老婆只有我係咁介懷:;pppp:好似我好有問題,乜所有女人都唔介意老公成日去飲嘢亦唔介意佢地幾點番屋企咩?

evalio  佢地梗係咁講la,講到最少氣係自己老婆,等我地唔好哦佢ma~  發表於 11-12-8 17:36

男爵府

joymama 發表於 11-12-7 23:14
做老公,老豆的你,一句出去飲野,就走左去!點解做老婆,亞媽的我,就要獨守空房!

...
間唔中, 一個月一次左右, 我會同老公申請同友去街
咁老公就會早D收工去接小朋友, 而我放工後就會同朋友食飯吹水
可能只係1-2個姐妹, 但傾下計個人都開心D.

一個月會有一日係2公婆去拍拖, 屋企人幫我地湊一晚, HEE~~

子爵府

回覆 carmankmm 的帖子

係架, 我有D朋友佢地真係可以1星期出足5日, 仲分分鐘3,4,5,6點至返屋企, 佢身邊果件又真係無問題喎, 我都惟疑其實係個男人有辦法呀, 定個女人有問題....
我就一定唔得喇, 我出去玩遲D返就得, 男人??千奇唔好放過佢, 出面花花世界......

男爵府

laichi328 發表於 11-12-8 01:28
我個個除左飲酒,仲有公司gathering,足球啦,籃球,跑步,曬太陽,游水...一句做運動係健康野就大哂架啦! ...
wow~~ 咁咪一個星期去幾日街? 真係大晒 =.=
妳都搵D健康活動, 大番佢

大宅

回覆:joymama 的帖子

我和c6結婚已十幾年,細女都11歲,佢由day 1開始已出去飮野,每星期二、三次,講過好多次,心已死了一半!
我本身內向,少出街,加上冇朋友,更加吾想獨自出外。

子爵府

回覆 joymama 的帖子

內向真係無計, 俾我就實行你出幾多日, 我出幾多日, 你玩到幾多點, 我就玩到幾多點, 睇下佢點~~

mansang323  你C6唔夠你玩  發表於 11-12-12 20:26
foey  我都係咁計, 最公平, 唔好同我講男主外女主內  發表於 11-12-8 12:38

大宅

其實我又覺得無問題喎..大家都係講過"信'字, 你唔信佢, 就萛佢真係返工, 你都會諗埋一邊...

男人又好, 女人又好, 都想有自由..如果唔係真係好 boring...only 返工, 放工, 返屋企..聽 到 都 悶...

可能做女人要 give up 多少少, 但2 個人都一齊咯, 何必咁汁著? 如可以的話, 樓主都要 date 下 d friends once a week , 個 人會 開心d , 正能量會返 黎 架.. 加油

男爵府

畀面勳章

回覆 palapala 的帖子

咁係咪d女人已去到有冇老公喺身邊都冇所謂? 話之d男人幾點番! 我真係唔得,外面引誘咁大,我都想化到可以話之佢幾點番歸,唔駛煩

大宅

我老公就經常開ot者。

子爵府

回覆 carmankmm 的帖子

我都唔知, 連c6都話佢地係咪傻既, 點會可以日日都唔返屋企, 個女人又係咪傻, 完全有病!! 總知你邊日出去都一定有佢份, 佢地d老婆又真係由得佢地幾點返, 完全一個電話都無, 可以晚晚向屋企等, 寧願將自己作息時間倒轉黎等個男人, 果d男人就好搞笑話星期6,日咪已經俾晒佢囉...如果俾着我, 一定晨早走咗喇, 我接受唔到囉...

littlejoey104  我就係你老公口中所講的傻女人﹗  發表於 11-12-19 13:11
mansang323  同意,飲酒吹水可以減壓  發表於 11-12-12 20:28

別墅

放鬆D啦姐妹們,正所謂男女大不同
女人有壓力只需要男人一個擁抱
男人有壓力就需要出去飲野吹水

palapala  我覺得佢地係逃避多d囉...  發表於 11-12-8 14:14

首頁

尾頁

跳至