婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

請問有冇人遇到過,自己奶奶同你講“男人邊一個唔會滾,要自己睜一隻著眼,閉一隻著眼,當乜都唔知玩夠男人就自己識返屋企” 直到忍受唔到因為沒有離婚,就系出邊租屋同人同居,一個不負責任男人讓我心死時😭奶奶打電話講“她個仔要工作穩錢,應酬讓我不要胡思亂想,好好照顧小朋友,讓我當從來沒有結過婚,好好照顧自己同小朋友拜拜,加多句,家嫂奶奶最錫你拜拜🔥😡”!試問下從結婚到生仔,我做7年全職太太,先生出去一年多,逢年過節都話忙,都唔返屋企,也唔給家用,你哋成家人冇一個幫我帶小朋友一天,奶奶知道先生同野花的事情,只系扮唔知,一邊勸我不要衝動離婚,另外一邊同自己個仔加野花吃飯,😫😫😫😫天底下有冇甘樣做人?同甘樣個奶奶架?直到前排打電話看我死得未,仲話自己仔,從始到終沒有錯,只系我看唔開,思想太傳統,才變成甘樣!可笑可笑!哈哈

Shumudan    發表於 15-11-10 08:06
NipponTsuma    發表於 15-11-4 15:51
la_source    發表於 15-11-3 10:40
咸蛋三寶飯    發表於 15-11-1 05:43
想問下有冇家長小朋友在青衣世德小學返學,我想瞭解下學校入取小一難唔難,我自己擇了世德小學給小朋友,想瞭解多哋關於學校野。多謝各位先。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆:割師奶大站隔師奶

佢都痴筋

複式洋房

回覆:ppc903 的帖子

房屋處話我檔案好小事情,我都知香港看上去是一個繁華都市,實際系一個虛殼,好多人都有同我一樣,有d仲要再可憐,所以我只有等,希望可以快點等到光明一天

想問下有冇家長小朋友在青衣世德小學返學,我想瞭解下學校入取小一難唔難,我自己擇了世德小學給小朋友,想瞭解多哋關於學校野。多謝各位先。

複式洋房

回覆:美菲絲 的帖子

我拉黑他們之後,佢哋系facebook拿我孩子的相片,放去自己網上講廢話,扮好人,讓人d同情他們,所有也變成我一個人錯
😪

複式洋房

回覆:HLDMaMa 的帖子

他們母子只系講藉口,讓他們自己好過d😂得閑就來騷擾我,他們知道我孩子乖巧聰明,我有小帶大孩子,宜家就想要我女兒,我沒有死就不會給他們。

水晶宮

樓主,標題係點解,吾明嘅。

你去同62講,62你真爽,點玩99都會體諒你,只要你冇老人癡呆識得返屋企就得。

子爵府

個男人衰到咁~~~佢一家又咁對你~~~你仲聽佢呀媽電話~~~唔好玩啦

話之佢講乜啦~~~有偉論叫佢去同個新新袍講啦~~~

聽電話都厭晒自己時間~~~諗下自己同個女以後既生活好過啦~~~

別墅

回覆 單親媽媽7 的帖子

你試下拿離婚文件去房署,追下睇下有冇得快D上樓

複式洋房

回覆:mycsl1129 的帖子

sorry我唔知你甘辛苦,你老公宜家好返未?有沒有買保險,如果買保險生活經濟問題就減輕d,如果你唔介意我d做個朋友,你有需要幫忙,我在得閑時間幫下你家頭細務,可以幫下你。😊

複式洋房

回覆:單親媽媽7 的帖子

你誤會我意思啦!
我唔係叫妳去忍受同接受妳老公去包2奶,只係想講,無論妳老公點錯,奶奶都唔會幫新抱。
我家的老爺奶奶、姑仔都當我係仇人。
我老公之前病重(甲狀線癌同腸癌)放咗差不多5個月病假,現在康復中,我每天返工,放工照顧我老公,洗傷口,換造口袋,每天要清潔屋企拖地、又要煮飯。
我老爺奶奶同姑仔唔單止冇幫手,仲要成日同我老公講一D負面的説話,例如,甲狀線癌冇即時死亡危險、姑仔大肚辛苦過我老公做手術同療情之苦等等、不能盡錄。
我老公現在好返,就同我老公講,我們屋企好歡迎你返來,不過唔歡迎帶埋老婆返來,如果要覆診就叫老婆陪,我們唔得閒,因為要照顧姑仔一家。
我受的苦都唔少,女人一定要有份工,有收入,靠自己,為自己打算。

複式洋房

回覆 popomeow 的帖子

你問我有冇$這一刻我好想哭,他以前打機唔返工,自己曾經白癡都乜嘢都話給他知,之後我賣盡所有值錢嘢,來維持生活一段時間,到他有錢了,同我吵架問我付出過乜嘢,我一氣之下數嗮的嘢,他只簡單講賣嗮d野好巴閉嗎?系女人都識生💭果日有去死但系自己死唔去,我捻同了,死唔去我就要好好生活,就當我有眼無珠,算吧!唔在糾纏下去,點只我這個奶奶得閑唔事就讓我唔好過…

複式洋房

回覆 puni3577 的帖子

現實生活裏面冇人知道我心裏有幾苦幾痛,在這裡講出來心裏放鬆d, thx各位

複式洋房

回覆 mycsl1129 的帖子

慈母多敗子🙈難道做人就可以唔理人感受,佢個仔系人難道我哋媳婦就要被人欺負嗎?如果換左你,你就知道我奶奶本事,我捻你一日都忍受唔到,她惡毒心😭你可以忍受奶奶讓你去幫她個仔做清潔工人嗎?仲要同我講有錢賺讓我去,我話我去到一定砍死他們狗男女,我要飯都唔會去穩他😭😭

複式洋房

回覆 單親媽媽7 的帖子

戈師奶大戰戈師奶

大宅

回覆:割師奶大站隔師奶

唔好意思樓主,我睇左好多次個標題都唔明,可唔可以解釋下?真心想知!

複式洋房

回覆:單親媽媽7 的帖子

妳要記住,就算你老公點錯,你奶奶一定幫自己個仔

複式洋房

多謝各位😭😭😭😭

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

引用:回覆+美之選468+的帖子之前同我小朋友講電

原帖由 單親媽媽7 於 15-11-10 發表
回覆 美之選468 的帖子

之前同我小朋友講電話,即刻講爸爸工作所以來唔到陪bb生日,不要生爸爸氣,有講嘛 ...
所以我一直話小朋友係好清楚家中發生的事,有些jm口邊掛住為仔女而忍,其實係放唔低,亦欠勇氣去改變,以為有耐性就會回心轉意。樓主加油,自強不息

大宅

引用:請問有冇人遇到過,自己奶奶同你講“男人邊

原帖由 單親媽媽7 於 15-11-01 發表
請問有冇人遇到過,自己奶奶同你講“男人邊一個唔會滾,要自己睜一隻著眼,閉一隻著眼,當乜都唔知玩夠男人 ...
既離啦,全家都唔方好人

伯爵府

好媽媽勳章

引用:同你奶奶講,祝佢晚年幸福,62晚晚訓雞籠,

原帖由 小小魚媽 於 15-11-01 發表
同你奶奶講,祝佢晚年幸福,62晚晚訓雞籠,2仔爺花柳不斷
原文送比我99一家

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

首頁

尾頁

跳至