使用意見

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

各位Android 用戶,如安裝 (或更新至) 親子王國 app 3.3.5 版本後,使用上遇到任何問題/故障,煩請在本集中帖內報告;如有任何使用意見,亦請在此貼出,有關問題及意見都會直接交予程式開發員跟進。謝謝!

3.3.5 版本
-解決PM輸入問題
-
解決編輯插字問題
-屏蔽動畫顯示
-優化部份手機出現閃退問題

如遇到任何故障問題,請提供以下資料:
-問題描述(哪個頁面發生/執行甚麼操作 出現問題);
-問題截圖或錯誤訊息內容;
-問題發生的頻繁度 (必定/經常/偶然/甚少);
-手機型號;
-Android OS (操作系統)版本。

水晶宮

回覆樓主:

仍然收唔到回覆提示。

請幫忙解決。

別墅

特派員 發表於 16-6-18 08:37
各位Android 用戶,如安裝 (或更新至) 親子王國 app 3.3.5 版本後,使用上遇到任何問題/故障,煩請在本集中 ...

入左forum又成日彈出去,有時入幾次都入唔到,又成日hand機,新舊電話都係咁,咁即係bk有問題啦!舊個個都好地地,點解upgrade左仲更垃圾,但職員又唔跟進呢?

超級版主

超級版主

chanchansmart 發表於 16-6-20 21:22
入左forum又成日彈出去,有時入幾次都入唔到,又成日hand機,新舊電話都係咁,咁即係bk有問題啦!舊個個都 ...

唔好意思,請提供手機型號及 os 系統版本,唔該晒,否則開發員便無法跟進有關問題

超級版主

超級版主

petitsomeone 發表於 16-6-20 09:13
仍然收唔到回覆提示。

請幫忙解決。

手機推送,應該已經停了,只有首頁信封上的紅點顯示

別墅

bktcc 發表於 16-6-20 21:35
唔好意思,請提供手機型號及 os 系統版本,唔該晒,否則開發員便無法跟進有關問題
...

samsung j7, android 5.1.1

水晶宮

bktcc 發表於 16-6-20 21:37
手機推送,應該已經停了,只有首頁信封上的紅點顯示

我知道係信封紅點。

但尋日已經正常地有紅點了,之前收唔到紅點提示。

唔該晒,終於解決了。

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

chanchansmart 發表於 16-6-20 21:42
samsung j7, android 5.1.1

請問是否在主題列表按入其中一個主題標題,進入帖子詳情後便會彈app(或其他故障情況,煩請描述)?

如是,請問是 必定/經常/偶然 發生?

另刪除親子王國app後重新安裝3.3.5版本,情況會否有所改善?

謝謝!

大宅

回覆樓主:

samsung s7 edge, android 6.0.1....已試過解除安裝再安裝....仲係會彈 app.... 覺得 bk 人多時彈 app 越頻密,但證實唔到....

大宅

cokeball 發表於 16-6-27 16:01
samsung s7 edge, android 6.0.1....已試過解除安裝再安裝....仲係會彈 app.... 覺得 bk 人多時彈 app 越頻 ...

講多少少...... 彈 app 喺按標題後.... 喺按回覆時..... 或者 scroll 緊時發生..... 話彈就彈

國務專員  謝謝您提供資料!已交予程式開發員了解及跟進。  發表於 16-6-28 09:48

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

國務專員 發表於 16-6-22 13:11
請問是否在主題列表按入其中一個主題標題,進入帖子詳情後便會彈app(或其他故障情況,煩請描述)?

如是, ...

係。進入帖即彈出,打開一個帖有時要3次先入到。27日最密。

國務專員  麻煩請您在本主題貼出您的手機及操作系統版本。 謝謝!  發表於 16-6-28 09:49

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

如是, ...

asus zenfone 2

別墅

如是, ...

當我每次㩒入任何一個討論區就會彈返出主頁,基本上每日入去都會發生,有時連續入幾次都彈返出去,入都入唔到,一係就睇睇下彈出去,好頻密,而且新舊電話都一樣,重新裝過又係咁,仲差過之前,已經冇心機再入來睇野,呢個問題唔係發生係我一個身上,見其他人都有發表過同樣嘅問題都有一段時間,點解仲係冇改善呢,咁大間公司呢啲技術性問題搞咁耐都搞唔好,

別墅

回覆樓主:

就好似而家咁,㩒左5,6,7次都彈返出來,垃圾到無得頂

大宅

各位Android 用戶,如安裝 (或更新至) 親子王國 app 3.3.5 版本後,使用上遇到任何問題/故障,煩請在本集中 ...

今朝連彈10次以上,拑入主題,即時彈返出主頁,完全用唔到

國務專員  煩請提供手機型號及ANDROID OS版本。謝謝!  發表於 16-7-4 10:10

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

各位ANDROID用戶,我們發現更新推出後,有部份用戶在進入討論區版面或查看帖子時會經常遇到彈APP問題,此問題不是所有機種都會發生的,因此我們懇請遇到此問題的用戶,於本主題內提供手機型號及ANDROID操作系統(ANDROID OS)版本,程式開發員才能盡快了解及跟進。謝謝!

大宅

國務專員 發表於 16-7-4 10:08
各位ANDROID用戶,我們發現更新推出後,有部份用戶在進入討論區版面或查看帖子時會經常遇到彈APP問題,此問 ...

Samsung A8, ios 5.1.1

大宅

G4, android

國務專員  請提供ANDROID 操作系統(OS)版本。 謝謝!  發表於 16-7-11 10:40

大宅

kwclau 發表於 16-7-4 18:25
Samsung A8, ios 5.1.1

剛剛連彈5次,自由版完全入唔到任何一個post, 按一個post就黑晒,再彈出廣告,要再入,一入又彈。想點?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至