影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

woonick 發表於 23-10-3 00:30
鍾意女主睇完好事成雙開先
佢同"特工任務"撞時間
所以我都係睇咗特工先睇佢
尋晚播六集,睇咗三集,晏啲先睇埋佢

唔知原著(國漫)係咪冇乜人睇???
居然睇咗幾集,都唔見啲原著黨响彈幕度評頭品足

侯爵府

凌陵綾 發表於 23-10-3 09:22
佢同"特工任務"撞時間
所以我都係睇咗特工先睇佢
尋晚播六集,睇咗三集,晏啲先睇埋佢

未開呀咁好事成雙好睇過虎既

公爵府

2024年龍年勳章

woonick 發表於 23-10-3 11:57
未開呀咁好事成雙好睇過虎既
興趣不同

時裝除特別某啲人,只睇懸疑查案嗰啲

侯爵府

凌陵綾 發表於 23-10-3 12:27
興趣不同

時裝除特別某啲人,只睇懸疑查案嗰啲

本來見黃曉明都唔想開 但睇睇下幾好幾好 劇荒

公爵府

2024年龍年勳章

woonick 發表於 23-10-3 16:23

除咗新劇
無聊點開咗套舊劇睇
叫"花好月又圓"
有啲上錯花轎嫁對郎嗰種感覺
女主仲追星成功

(可能近中秋,排咗响搜索位前面)

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

凌陵綾 發表於 23-10-3 00:34
除咗新劇
無聊點開咗套舊劇睇
叫"花好月又圓"

花好月又圓根本就係改編上錯花轎嫁對郎,我記得當時宣傳都有提過,不過開播後就冇咩水花,有網民惡評話唔掂,但已經好過最近果套花轎喜事,花轎直情俾人續個細節鞭,忽然好多人去重睇上錯花轎,令黃奕同小李琳又火咗一把。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

woonick 發表於 23-10-3 00:23

我都係見到黃曉明加個橋段同之前套玫瑰之戰好相似,冇諗住睇,玫瑰之戰初初唔錯,袁泉同黃曉明都演得幾好,連入面個女童星都演得好,點知後來男女主人設360度反轉咁,劇情又唔得,爛晒尾。有前車可鑑嘛,就冇打算開,但居然好多人講好睇,張小斐因此又紅一紅,而家佢都市劇資源多咗,話威脅到宋茜(宋幾乎係現言姐弟戀嘅頭號)。話說黃曉明離婚後幾套劇都唔差,起碼冇咗之前嘅油膩感。

公爵府

2024年龍年勳章

rose-mag 發表於 23-10-5 03:37
花好月又圓根本就係改編上錯花轎嫁對郎,我記得當時宣傳都有提過,不過開播後就冇咩水花,有網民惡評話唔 ...
其實啲橋段來來去去都係咁上下
反正就是N種情景,搭來搭去
總有一套會覺得眼熟

花轎係完全的重拍,然後加加減減

金庸、古龍小說拍到爛,依然拍緊

反正我就不會(懂)比來比去
都係按自己興趣睇

花好,亦有人話似"小女花不棄"
因為男主都有兩個身份,而第二身份就類似禮服幪面俠

女主衣著
硬係入面要加個透視圓領,感覺怪怪的
(只係從未見過咁搭)

王國長老

凌陵綾 發表於 23-10-4 17:38
其實啲橋段來來去去都係咁上下
反正就是N種情景,搭來搭去
總有一套會覺得眼熟

花好月又圓其中被人哩糟嘅一個點就係造型唔掂,話服裝同髮型不倫不類,李庚希個樣太妹仔格,佢古裝真係唔太好。

侯爵府

rose-mag 發表於 23-10-5 03:42
我都係見到黃曉明加個橋段同之前套玫瑰之戰好相似,冇諗住睇,玫瑰之戰初初唔錯,袁泉同黃曉明都演得幾好 ...

係呀 本來都無諗過開 但無聊得濟開左 又幾好唔錯今晚結局啦

侯爵府

rose-mag 發表於 23-10-5 03:42
我都係見到黃曉明加個橋段同之前套玫瑰之戰好相似,冇諗住睇,玫瑰之戰初初唔錯,袁泉同黃曉明都演得幾好 ...

但呢套黃曉明完全唔似男主

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

woonick 發表於 23-10-1 15:42
開左 估唔到唔差喎

好睇

男爵府

回覆 rose-mag 的帖子

我就係覺得完全係玫瑰之戰2.0, 所以睇左2集就無力再追了...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都係,但睇睇下又唔太差….

珍珠宮

同事特別推介,剛剛開始睇,我哋幾個特別討厭渣男

珍珠宮

日本妹妹 發表於 23-10-2 15:14
好睇!
渣男真係好衰。
如你已婚,有仔女,應該更加覺得好睇。

特別在互聯網行業,真的好難停幾年再開始。
國內其實好多女仔讀STEM,但到中高層女性係絕少數,可能不到5-8%。太多能力高強的女工程師最後都係為了家庭放棄事業,特別這1、2年雙減開始,完完全全的拼爹拼娘。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

好睇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢套我覺得黃曉明做得幾好

珍珠宮

woonick 發表於 23-10-5 18:58
但呢套黃曉明完全唔似男主

佢應該唔係男一喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊