婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

heartdaymoon 發表於 23-5-10 23:50
同未來老爺奶奶講今年年底婚期之後
奶奶小小黑面/ 唔開心樣 (可能唔捨得個仔(emoji) 或者擔心第日嘅居住問 ...

有咩咁唔捨得,不如未來99攬住個仔過世

別墅

heartdaymoon 發表於 23-5-10 23:50
奶奶小小黑面/ 唔開心樣 (可能唔捨得個仔(emoji) 或者擔心第日嘅居住問 ...

講得甘少好難俾意見。
1.未來奶奶黑面既原因有無透過第三者(或者係你未來另一半)真實問過佢本人?
2.居住問題係咩?

如果本身你未來奶奶現在已經係唔鍾意你,甘將來無論你做咩都唔會鍾意你。最好方法就係搬出去住,或者係唔嫁佢個仔。

珍珠宮

會唔會誤會咋!唔好亂諗,開心去預備婚禮

複式洋房

crazypaper 發表於 23-5-12 07:55
係咁架,古老思維,覺得個女嫁出去,希望人地既男家對佢女可以好啲,你係嫁入黎,個寶貝仔又俾埋你,如果你 ...

好多奶奶都係on 9 無藥醫,我曾經聽過我件1999跳制鬧爆個女婿即係妹夫,儍西話個女陪咗佢咁多年,食又一齊瞓又一齊,妹夫一句說話來就要娶走佢個女,有無理過佢感受?
我聽完笑咗出聲,到底一個人要幾 on 9 先會講出呢句說話
兩個女婿加大新抱因為俾面另一半,對個儍西客客氣氣,所以件儍西成日都當正自己受萬人景仰咁,係得我一個好鬼反叛,你要我行東我偏要向西,專登係唔俾面件儍西,唔去見佢,唔會理佢。大家應該都會話我無家教,但我想講,事出必有因,大家睇下我在其他 post 嘅回應就會明白。

珍珠宮

黃后 發表於 23-6-19 18:01
好多奶奶都係on 9 無藥醫,我曾經聽過我件1999跳制鬧爆個女婿即係妹夫,佢話個女陪咗佢咁多年,食又一齊瞓 ...
有啲人恃老賣老,覺得自己係長輩,尤其啲沒有文化嗰啲

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊